Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charlie Bronson riskuje svou skrytou identitu, aby se se svou přítelkyní dostal do Los Angeles, kde na ně čeká jejich životní šance. Brzy je však vyčmuchá Charlieho bývalý kamarád z gangu a chce, co mu patří. Zábavný road – trip se tak mění v bláznivou honičku, do které se připletou i Federálové a banda podivínů. (oficiální text distributora)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (270)

venison 

všechny recenze uživatele

Trošku víc mi to připomínalo jednu dlouhou reklamu na hodně silná a výjimečná auta, na která byl nabalen jakýsi příběh s relativně dobrými a neokoukanými herci.. Zmínila bych Daxe Sheparda, nádhernou Kristen Bell a celkem pro tento film nevyhovujícího Bradleyho Coopera.. Některé scény (např. scéna se psem u obchoďáku) mi přišly naprosto mimo místu a nezapadaly do celkového kocenptu filmu.. Koukatelné béčko.. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle je správný film na odpočinkový večer.Ze začátku se trochu vleče, ale jen co se hrdinové vydají na cestu, tak hlášky a situace trhají bránice o sto šest.Samozřejmě dalším kladem jsou sympatický herci jako Kristen Bell, Dax Shepard, nebo nejlepší postava filmu s nejdivnější účesem Bradley Cooper.Naboř a ujeď je takový malý filmeček dělaný pro radost a právě proto si zaslouží Vaší pozornost mnohem více, než kdejaká akční ptákovina. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod prečo to pozerať je sympatická ústredná dvojica. Shepard je pohoďák a Bell je naspapanie. Ale nemá to ten správny komediálny feeling. Keď si rozoberieme ústrednú zápletku, je tak jednoduchá, že mi celkom uniká fakt, že sa to dokázalo natiahnúť na tak dlho, bez nudy. A to je ďalšie plus filmu. Nenudí. Neustále na vás chrlí postavičky, alebo situácie a vlastne až pri záverečných titulkoch dôjdete pocitu, že ste vlastne nič poriadne nevydeli. Dovtedy vás film necháva akoby v napätí. Inak to vyšumí s pamäte celkom rýchlo. Aj napriek tomu, že to bolo natočené kamarátmi pre vlastné potešenie - čo je s filmu cítiť. Drama, akcia, humor a inteligentnosť je schovaná kdesi v inom filme. Dokonca sa obávam, že scény, ktoré sa improvizovali sú značne cítiť. Jeden krát a dosť a bude to bez ujmy. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Svěží a docela i vtipný projekt komika Daxe Sheparda. Na několika situacích a ve většině dialogů je znát neotřelí přístup tvůrce, kterému očividně nechybí smysl pro humor. Bohužel tento rukopis je cítit pouze občas a ve zbytku snímku už to taková legrace není. Oldschoolové provedení honiček s opravdu nádhernými stroji a šerif paskal v podobě Toma Arnolda, popřípadě i milovník zvířat Bradley Cooper však tuhle jednohubku směle udrží v klidných vodách komediálního průměru. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tenhle ryze americký subžánr road movie má dlouhou tradici a čítá legendy typu Vanishing Point, Dvouproudou asfaltku či odkazuje ještě dále až k Bezstarostné jízdě. Slabost pro koně pod kapotou a burácení motorů, vůni spálených gum, rychlost coby synonymum svobody, vytuněné oldschoolové koráby silnic, cesta, která je cíl. To všechno už tu bylo v drsných, ale svobodných 70. letech. V roce 2012 je realita ovšem trochu jiná. Už jen díky proměně dopravní infrastruktury se nedá jen tak nasednout do bouráku a s policajty v patách ujíždět za svobodou. A to dokonce ani v Americe. Změnily se podmínky, proměnil se subžánr. Rastr politické korektnosti velel hrdinovi bažícímu po svobodě usadit se, namísto ,,Born to be wild" ho donutil poslouchat nový hit ,,Born to be normal", ze solitéra se stal partnerem výrazně emancipované ženy, která ho nutí mluvit politicky korektně a neví nic o jeho minulosti. Je to peklo a jediné, co mu zbylo, je jeho nádherný černý Lincoln. Pak už je ale všechno jinak, než to bývalo kdysi, namísto dramatu je tu nově akční romantická komedie, namísto hledání svobody padání do chomoutu. Co zbylo, je láska k tomu, co kdysi ten Lincoln se sedmi sty koňmi pod kapotou představoval. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Počas záverečných titulkov máme možnosť sledovať poslednú scénu filmu. (Johnny.ARN)
  • Rozpočet predstavoval iba 2 milióny amerických dolárov, z čoho polovica bola utratená za práva na hudbu použitú vo filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama