Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě, kde auta mají volant v kufru, lidé bruslí pozpátku a klavír míchá koktejly, žije idealistický a vynalézavý Colin (Romain Duris) pouze v kruhu svých přátel Nicolase (Omar Sy) a Chicka (Gad Elmaleh). Jednoho dne Colin potká svou osudovou lásku Chloé (Audrey Tautou). Křehká Chloé, která Colinovi připomíná jeho milované blues od Dukea Ellingtona, však onemocní záhadnou nemocí: v plicích jí vykvete leknín. Bezstarostný svět milenců je nemocí fatálně zasažen. Francouzský spisovatel a bohém Boris Vian vytvořil v románu "Pěna dní" obraz čisté lásky, který učaroval několika generacím čtenářů. Filmová adaptace Michela Gondryho (Věčný svit neposkvrněné mysli, Nauka o snech) staví na režisérově typicky hravém vizuálním stylu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

Dadel:No, ve Francii vyšla Pěna na DVD už tak před měsícem, DVD nebo BDrip asi už někde koluje...

sweet.ex

sweet.ex (hodnocení, recenze)

Allien.9

no ale ten song tam prostě není:(. musím si ten film pustit znovu a nahrát mobilem nebo nevím, je to velká záhada...kažopádně díky za snahu:)

sweet.ex

sweet.ex (hodnocení, recenze)

Film jsem viděla teprve nedávno a osobně jsem z něj nadšená. Marně sháním jeden song, co se mi moc líbí. Hrál ve scéně, kdy Chloé a Colin letí nad Paříží. Mohl by mi, prosím, někdo poradit jaký je název písničky? Budu velice vděčná, díky!

na příspěvěk reagoval Allien.9

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

Michel by měl s těma houbičkama, nebo co bere, trochu brzdit. Ale pěkný film, byť už ne tak výborný, jako ty předchozí...

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Beagle

Tak jednak je to v kině od včerejška (na Slovensku ještě budou čekat) a jednak je to věc pro hodně úzký okruh lidí. A má to mizernou reklamu - kdybych neznala autora a nečetla knihu, tak to nejspíš přehlédnu.

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

Jakto,že to zatím nehodnotilo/nekomentovalo víc lidí?Zatím to totiž vypadá dle místních pár recenzí otřesně (ale já se na film nepřestávám těšit...)?

na příspěvěk reagoval Allien.9

dodanek

dodanek (hodnocení, recenze)

Pochopil jsem správně první recenze, které se hrozně diví, že z jebnuté knihy vznikl jebnutý film?

na příspěvěk reagoval Allien.9, eLeR

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Allien.9

Ale tak ja o ňom viem, a je aj v poradí ... ale toľko kníh a filmov je v poradí, že to by som nevyšla z domu a aj tak by som všetko nestihla ... myslím do konca života :- )))))

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

No, je fakt, že "nezfilmovatená kniha" byl podle mnohých i LOTR a hleďme, co vzniklo.:-) Tu Temnou věž považuju za nezfilmovatelnou jednak tím, co jsi řekl, tzn. prostor a prachy, a jednak délkou. Nemám ráda, když se knihy rozdělují/slučují, což by znamenalo 7 filmů. Ale když se podívám na děj, tak první kniha by na film nevystačila, šestá nejspíš taky ne, v jiných se toho zase děje hodně. Asi tak. :-)

 

eLesr: Chyba, píše přímo úchvatně. Otevřeš knihu a než se vzpamatuješ, jsi na konci a jdeš si půjčit další.:-)

na příspěvěk reagoval eLeR

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Allien.9

Neříkám, že to není těžké, jen že to rozhodně nepatří do ranku nezfilmovatelné (byť já jsem toho názoru, že nezfilmovatelná kniha neexistuje). Nejtěžší jsou předlohy, kde se hodně operuje v emoční rovině, pocitech, náladách a s vnitřními komentáři apod. Ale zfilmovatelné je vše. Ovšem asi ten pojem vidíme oba jinak, protože na Temné věži rovněž není nic nezfilmovatelného. Snad jen v tom ohledu, že tomu nikdo nedá potřebný prostor a finance, ale kdyby dal, tak to jde adaptovat "lehce". Divím se, že to někdo nevyzkouší třeba na některé z povídek z Temné věže (či nyní na té kratičké novele co vyšla), které jsou krátké a uzavřené a mohli by napovědět, zda-li má vůbec smysl se do toho pouštět... Ale jsem OT tak bych to utnul ,-)

na příspěvěk reagoval Allien.9

Mi Nü-Chai

Mi Nü-Chai (hodnocení, recenze)

Tracyho tygra by opravdu filmovat neměli, úplně stačí, že to existuje jako kniha, ještě to mít v pohybu a se zvukem, brr.

 

Ale té Pěny dní se fakt bojím. Nesedí mi oba hlavní představitelé a z traileru to vypadá troška...divně.

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

V tom věcném slova smyslu je Pěna dní jako kuchařka, to každopádně, ale já měla na mysli spíš tu absurdně-existencionalisticky-surrealistickou stránku.:-)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Allien.9

Naopak. Je zfilmovatelná jako žádná jiná. Útlá a napsaná tak, že vyloženě dává "návod" jak má co vypadat, znít. Snad každá věta je jasně návodná "co a jak"; je to doslovné div ne v každém popisu pohybu. Je to vyloženě scénář; tohle vypadá tak a tak, zní to tak a  ta postava se u toho hýbe tak v takovéhle místnosti. Mě spíše zaráží, že to nikdo neadaptoval dříve; přeci jen je to generační záležitost.

na příspěvěk reagoval Allien.9

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Dadel

:-) to zase ja mám problém po filme čítať knihu, lebo už viem čo sa stane a už ma to tak nebaví. Je mi jasné, že aj v opačnom garde viem, čo sa stane .... ale nejako mi to doteraz nikdy nepokazilo zážitok z filmu ... 

Související novinky

22. Dny evropského filmu

22. Dny evropského filmu

03.04.2015

Hlavní část letošního ročníku festivalu proběhne v Praze 9. - 16. 4. v kinech Světozor, Lucerna a Royal, v Brně pak ve dnech 17. - 20. 4. v kině Scala. Ozvěny Dnů evropského filmu se budou konat v… (více)

Prázdninová road movie podle Gondryho

Prázdninová road movie podle Gondryho

24.08.2014

Francouzský režisér a vizionář Michel Gondry započal tento měsíc natáčení nového filmu Microbe et Gasoil, ke kterému napsal také scénář a jehož natáčení bude probíhat do konce října v Burgundsku,… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Karlovarský festival otevře oscarový Michel Gondry

Karlovarský festival otevře oscarový Michel Gondry

05.06.2013

V rámci slavnostního zahájení 48. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary uvede významný francouzský režisér Michel Gondry osobně svůj nejnovější snímek Pěna dní. V hlavních rolích… (více)

Reklama

Reklama