Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 1

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Recenze (265)

verbal 

všechny recenze uživatele

Honění Maverika je rozkokošný filmeček! Zvláště, pokud rádi dvě hodiny sleduje neoprenového cherubínka, cachtajícího se v příboji pod dozorem Žérarda Řiťlera. No žužu. Já už teda v životě sjel pár prken, ale asi jsem působil amatérsky, protože jsem až dodnes netušil, že aby v tom byl člověk dobrý, je třeba brutální nalejvárna Zen-buddhismu. Vždycky, když jsem dříve pozoroval všechny ty kůl surfery na nemilosrdně rozbouřené hladině Lipna, co přes mohutné panděro nemohli vytáhnout plachtu z vody, myslel jsem si, že jim prostě docházejí síly. Hovno. Bylo to tím, že spirituálně nesplynuli s deskou! Takže od nynějška, dokud nebudu za zvuků Dung čenu levitovat třicet čísel nad zemí, na žádné prkno nevlezu, jedině bude li vystuženo silikonem. Film je to nudný, kýčovitý, patetický a xblití, nicméně musím připustit, že posledních dvacet minut je excelentně natočených a vcelku strhujících. Jinak si ale raději příště skáknu na víkend do Chorvatska, kde budu do zblbnutí čumět do přílivu, žvýkat řízek a za neustálého omílání Om mantry sem tam sjedu nějakou plochou Němku, co nebude dělat moc vlny. Vrátím se jako lepší člověk, zdatnější surfař a určitě nebudu tolik otrávený. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Surf považuju za nejkrásnější sport na světě, takže filmy které se mu věnují cíleně vyhledávám, ale to, co jsem dostal v tomhle filmu překročilo úplně všechno. Pokud jde o surf, tak jsem neviděl krásnější filmový záběry než tady. Pan Bill Pope by si za svou práci zasloužil poctivou domácí svíčkovou, kterou bych mu osobně přinesl na stůl a ještě bych mu osobě uvázal bryndáček. Film má dvě příběhové roviny, jedna se překvapivě týká surfování a životního přístupu s ním souvisejícím a druhá osobních démonků hlavních představitelů. Obě dějové linky se skvělým způsobem vzájemně podporují a já se musím přiznat, že už dlouho jsem nebral nějaký film tak osobně jako tenhle. Při závěrečné skladbě jsem byl rozebranej na atomy. Vnitřní prožitková intezita nachmatala mé max. Gerard Butler už zahrál nejednu skvělou roli, ale za roli Frostyho bych mu tu českou domácí svíčkovou přines taky a bryndáček bych mu uvazoval opravdu s velkou péčí a vlastně...za tenhle film si tu svíčkovou i bryndáčky zaslouží úplně všichni, kdo maj s tímhle film co dočinění, protože vytvořili film do kterýho jsem se totálně zamiloval. "Live like Jay" ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $6,002,756Tržby Celosvetovo $8,300,821Tržby za predaj Blu-ray v USA $931,678Tržby za predaj DVD v USA $3,318,032║ poctivá dráma kde nechýbajú na záver aj emócie, Curtis Hanson to občas vie poriadne rozbaliť na divákov /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA JAYE!“….. /// Surfing jako útěk před složitostí života a porážka ,,OBRA“, jen jako zástěrka vlastních bolístek, kterejm se nedá uplavat. Vodpočinková, relaxační (zvuky moře, soundtrack) podívaná – teda když se máchaj, plná (bohužel) klišoidních mouder, který doprovázej tuhle honbu za vlnou. Nečekejte idejemi prošpikovaný duševní pilíře. Spíš nutný (?) zlo. Dohromady to tvoří takovej srdceryvnej cajdák, na jehož konci buď zařvete ,,HEJ“, nebo pustíte slzu. Možná, že 3* jsou spravedlivější, ale za ten Moriarityho pohled na život…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jay Moriarity. 2.) Po Surfařce jsem dostal chuť na surfaře. 3.) Thx za titule ,,ADRIcK“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že kdo má rád surfařinu, tak si přijde určitě na své, obzvlášť v té závěrečné části to vážně nemá chybu. Co se ale týká příběhu jako takového, který je sice podle skutečné události, tak moje emoce byly víc v pohotovosti pokud se jednalo o surfování, než o příběh samotný, takže někde bude chyba. I když připustím, že to je zřejmě ve mně, tak mohu jen konstatovat, že je mi to líto už kvůli samotnému Jayovi. Docela mě to zaskočilo vzhledem k poměrně dost zkušeným režisérům, od kterých bych očekávala daleko lepší zpracování. On je to velký kumšt natočit něco, co se skutečně stalo takovým způsobem, aby to diváka chytlo hned na první nadechnutí. Nicméně mezi surfaři je Jay Moriarty určitě velkou legendou, na kterou se nedá zapomenout a to je asi podstatné. Já jsem si jen při tomhle filmu nemohla nevzpomenout na Jacka Johnsona", zpěváka, který byl také profesionálním surfařem, ale jemu stačila k ukončení jeho kariéry jen taková nehoda, která mu vyrazila přední zuby. Já se mu vůbec nedivím, já bych se zachovala úplně stejně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Drž se nízko a jeď rychle!" Surfování mám rád a pohled do rozbouřených vln mne vždy fascinoval. Bohužel to jsou veškerá pozitiva, která jsem na tomto snímku našel. Snad ještě Frostyho úžasně chápavá manželka stála za povšimnutí, ale jinak mne to příliš nebavilo. Stalo se tak patrně proto, že život tentokrát nenapsal příliš optimistický příběh a já se jen nerad brodím v problémech chudých s nekontrolovatelnou touhou zemřít v srdci. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: Mega vlny, oceán, surfy, vôľa prekonať sám seba, mentoring,.... športová dráma podľa skutočných udalostí, ktorá je plná vody a Gerarda Butlera, využíva okrem športového ducha a odhodlania ísť za svoje hranice aj pre tento žáner množstvo typického klišé. Vsádza na istotu a overené "hodnoty" a radí sa medzi ostatné štandardné športové filmové záležitosti. Záver plný skvelých záberov príjemne osvieži a zanechá fajn pocity. As for the rest, all I will say is... the ones who push the limits, discover the limits sometimes push back. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

I vlny mohou být o životě, ale pouze v případě, že vezme do ruky otřepaný příběhový mustr Curtis Hanson a nahází do něj pár obratně podaných myšlenek o životě a jeho radostech a strastech, v našláplém vizuálním zpracování, které doplňuje ultracharizmatický Butler, od kterého čekáte ledasco, jen ne to, že bude takhle pevný v kramflecích. Výtečná chemie na place ostatně nebyla žádná náhoda a fungovala po celou dobu. Finále je očekávatelné a samozřejmě podle vyhlášených hollywoodských šablon, takže to pak nemilosrdně zklouzává do průměru, ale při pozorném sledování si dotyčný recipient oblíbí paradoxně ty nejménně pompézní scény, které jsou autentické a skvěle zahrané (charakteristika rodinného zázemí, eseje, trénink, apod.). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Věci se tu dějí tak nějak mimochodem (blondýna si najednou uvědomí, kdo je ten pravý), některé pasáže jsou nevysvětlené a přicházejí zčistajasna (proč Frosty hledá obtížně cestu k dceři, matčina mrtvice) a zase je to proložené přetlakem rodinných bolístek, které jsme už viděli mnohokrát – a lépe. Naštěstí tohle drama není jen další sportovní (v tomto případě surfařskou) limonádou, kterak jeden kudrnáč pokoří obří vlny považované za mýtus. Než k tomu však doklopýtáme, sledujeme, jak pomáhá matce, zachraňuje přátelství, balí holku a otlapkává se se svým mentorem, který ho původně trénovat vůbec nechtěl (ať tam máme i nějaký ten konflikt). Prostě tvůrci na to jdou naprosto osvědčenou cestou, ne vždy je to na škodu, nicméně je to předzvěst toho, že se k téhle látce málokterý divák bude chtít vrátit!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

De facto jedno velké klišé, které jede absolutně podle šablony a u něhož přesně víte, o čem bude následující scéna. Jenže po režijní stránce se tomu nedá prakticky nic vytknout, celé to rychle uteče a Gerard Butler to utáhne i v těch nejšablonovitějších scénách. Zkrátka surfařká pohodovka, kterých je v dnešní době docela málo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh ma zaujal a film som z požičovne bral bez toho, aby som skúmal, kto ho režíroval. Až po záverečných titulkoch mi došlo, prečo je film tak dobrý. C. Hanson má talent a takéto filmy ma berú viac ako akýkoľvek blockbuster. G. Butler musí byť spokojný, pretože mne to prišlo ako jedna z jeho najlepších rolí ak nie najlepšia. Film je doslova oslavou priateľstva a tvorcom sa tú osudovosť a pohodu podarilo na diváka preniesť. Sila prírody, priateľstvo a rodina, to sú silné kombinácie a celkovo vznikol veľmi silný film. Mladý A. Spencer určite prerazí. Je mladý, sympatický i talentovaný a verím, že o ňom ešte budeme počuť. Všetko mi prišlo uveriteľné, žiadne nevierohodné umelé prísady vo forme zbytočných akčných scén či pochybných zvratov. Je to o skutočnom živote a láske k vode. Milovníci vodných športov to budú mať nachýlené k plnému počtu. Uvažoval som o tom i ja, ale nakoniec dávam silné štyri. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bod zlomu byl jedinečný pro svou zápletku, ale vlny tam nehrály zcela dominantní roli, tady jednoznačně ano. Ta posvátná úcta k oceánu je zde cítit z každého záběru. Butler se na chvilku vykašlal na romantické sračkárny a zase jednou ukázal, že je hlavně chlap. Johny Weston jako Jay nic nepokazil a jeho zápal pro surfování mu není vůbec těžké věřit. Nenápadný filmeček, který je opravdu natočený o existující postavě. Kdo na konci nedostane chuť sjet si svou vlnu je pro mě vnitřně mrtvý. PS: Nejlepším záběrem ve filmu je Jayův pád z nějakých 12 metrů do vlny, která ho zdemoluje obří silou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dráma, ktorá ale ničím moc neprekvapí a radšej vsádza na istotu. Dlhovlasí zarastený Buttler vyzerá divne ale je fajn a hodí sa tam, Jonny Weston a Leven Rambin možno vyzerajú ako s Twilightu, ale ich vzťah na to priestor (chvála bohu) nemá, more a vlny sú tak dobre natočené, že ani na všelijakých Diskaveričkách nič také neuvidíte a hudba je vlastne tiež celkom v pohode. Takže celý film je vlastne fajn. Pokial máte radi surfovanie a veľké vlny, tak vás to možno bude baviť. A pokiaľ vám veľké vlny nestačia je tu aj jedna obrovská, ktorá sa vola Mavericks. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ať mi už konečně někdo vysvětlí logiku uvažování hlavounů našich multikin. Já se začínám bát, aby to u nás za chvilku nebylo s návštěvou kina jako s lyžováním; zajezdit se tu sice dá, ale na pořádné hory musíme do ciziny. Kdo si tenhle upřímně opravdový film vyloženě nenašel, tomu ho spláchly divoké vlny současné bídy. Čtu tady několik výhrad k vystavění příběhu a napadá mě hned otázka, jestli jste takhle kritičtí i k vlastním životním zvratům? Pokud se někomu zdál vývoj postav nulový, můžu mu k tomu říct jen to, že plátno je taková ta veliká barevná věc vepředu. Ještě bych rád dodal dvě věci - Divokou vlnu si v klidu sjedou i ti, kteří neznají jiné prkno než žehlící, no a také to bylo historicky poprvé, co jsem v kině seděl s kulichem na hlavě... Omluva, že se porouchalo topení, je lichá, protože v litomyšlském kině nikdy žádné topení ani nebylo, takže rozbíjet se nemá co. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Treba uznať, že išlo o príjemný motivačný príbeh o jednom mladom fanatikovi do surfovania. Po dramatickej stránke som však čakal niečo viac, niečo čo viac zaujme a chytí za srdce. Možno to je tým, že o surfovaní viem holý prd, ale určite nie len kvôli tomu. Napríklad aj herecké výkony mohli byť trochu presvedčivejšie, hlavne u toho mladíka. Lepší priemer. 65/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri športových filmoch sú schémy a klišé skôr nutnosťou, ako prekážkou. Napriek tomu a napriek tomu, že sa jedná o životopisnú snímku, všetky vzťahové línie pôsobili úplne zbytočne a nič moc príbehu o rozvinutí jedného talentu nepridali. Tréner supluje otca, matka slope ale v podstate nič z toho, nikam nevedúce konflikty s rovesníkmi. Každopádne príjemný letný film a ten brutálny prepad v kinách mi nedáva logiku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem během úvodních minut vážně málem pošel nudou a celou stopáž mě iritoval vzhled Butlera i Westona. Butler s blonďatým melírem a Weston s blonďatou trvalou opravdu nebyli lidmi, na které bych se chtěl skoro dvě hodiny koukat. Kromě toho Weston podal poměrně nepřesvědčivý výkon. Příběh začal za něco stát až v okamžiku, kdy se mezi hrdiny vytvořil vztah učitel-žák a započal se náročný trénink, jehož stěžejní částí bylo především psaní třístránkových esejí. Chuť na serfování jsem po zhlédnutí nedostal, ale jako kvalitní reklama na tento sport film funguje obstojně. Mám rád příběhy o obrovské odvaze a nehynoucí touze posouvat hranice sportu někam výš. Tím spíše, pokud se o to hrdina pokouší navzdory nepřízni osudu. Vcelku nenápadný snímek, který se vám právě svojí nenuceností a přirozeností dokáže dostat alespoň malinko pod kůži. Moc pěkné záběry, kde je vynikající zejména posledních 20 minut. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel FFilipCZ. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

O můj bože!!! Nejlepší snímek o surfování a sportu celkově! Naprosto mě to odrovnalo, že jsem i brečela! Miluju Gerarda Butlera a Johnyho Westona. Příběh je naprosto dokonalý stejně jako děj a všechny detaily v něm. Nemám slov! Jsem dojata a ohromena! Mega cením!! ()

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama