Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 2

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (265)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film má své problémy. Je možná až moc přemýšlivý, moc se zaměřuje na neakční aspekty příběhu. Toho surfování zde mnoho není. Musíte se přenést přes spíše konverzační pasáž, abyste se dostali k vrcholu, ale já si myslím, že právě to sbližování Frostyho a Jaye stojí za to. Nejde jen o surfing, ale jde i o vztahy mezi lidmi. Ze surfování se nakonec dozvíte celkem dost, ale rozhodně ne tolik, abyste rovnou mohli skočit na prkno. Film ukazuje, že je to krásný i nebezpečný sport. Stejně tak krásné i smutné jsou osudy lidí, kteří ho dělají. Jay Moriarty je skutečnou postavou, stejně jako všichni ostatní. Jeho osud psal sám život a my se s ním seznamujeme na vrcholu sil, v době, kdy chtěl dokazovat kousky, na které by si netroufl ani starší protřelý surfař. V současné době už jeho sjíždění vln obdivovat nemůžeme. Snímek nám dá odpovědi na všechno a dovíte se o osudu jednoho odhodlaného muže. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Samotné surfovanie mi nikdy nič nevravelo a nikdy nič vravieť nebude. Nie som totiž vodný typ. Taký sneh a ľad ma fascinujú omnoho viac a aj preto mám rád zimné filmy, športy, počasie, obdobie. Ale koniec koncov tento film bol dobrý, nie len tá "športová časť" ale aj ten vzťah medzi Jayom a Frostym. Boli ako otec a syn. Možno sa Frosty v ňom tak trochu našiel a preto si ho obľúbil ... akurát škoda že Abigail Spencer nedostala viacej priestoru, dobre sa na ňu pozeralo ... Inak na jednej strane nechápem to riskovanie, či už surfovanie, horolezectvo, alebo parašutizmus atď ale na druhej strane obdivujem to, že riskujú život pre niekoľko minútové naplnenie sna ... prežiť život len tak nudno, to nie je ono / mal by som sa zamyslieť :D / ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Lehce teen, trošku drama, značná míra srdcařství, odhodlání i naivity, ale jako celek plně funkční, osobité, poutavé a ve finále pěkně emoční. Líbilo se mi to. Bavil mě neznámí Jonny i pardál Gerard. Hlavně pak záběry na prkně, obří vlny a hořká pachuť skutečného příběhu. PS: Chci ten surfík zkusit. 3,75*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $6,002,756Tržby Celosvetovo $8,300,821Tržby za predaj Blu-ray v USA $931,678Tržby za predaj DVD v USA $3,318,032║ poctivá dráma kde nechýbajú na záver aj emócie, Curtis Hanson to občas vie poriadne rozbaliť na divákov /80%/ ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní a konvenční drama, kterých vidíme desítky do roka. Od prvních minut se jede na jistotu a naplňuje se žánrová šablona, z níž se neuhne ani na okamžik. Je tedy jasné, že uslyšíme spousty moudrých proslovů a srdcebolných výjevů, budeme svědky traumat z minulosti, boje sám se sebou atd. Výsledek tak nejspíš překvapí jen tím, že za ním stojí Curtis Hanson, který si vzal na pomoc Michaela Apteda. Spoléhat tak můžou jen na charisma Butlera, který hraje přesně to, co se od něj potřebuje (ale emocionálně vypjatější scény pořád podle mě nezvládá), a na místy uchvacující záběry na dovádění mořských vln. Jinak tu totiž fakt nic není a film vyšumí hrozně rychle. Neuškodilo by ani zkrácení o nějakých těch dvacet minut, protože takhle se to dost táhne a místy to hodně stagnuje. Výsledek tak nikoho vyloženě neurazí ani nezklame, když ho ale na druhou stranu neuvidíte, o nic zásadního nepřijdete. Proč to jde do kin, netuším. Televizní obrazovka by možná byla lepší. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Snímek je natočen podle skutečné legendy surfu Jaye Moriartyho, který zemřel v pouhých 22 letech na Maledivách. (skinny)
  • Gerard Butler během natáčení kaskadérského surfařského kousku téměř přišel o život. (Yardak)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama