Reklama

Reklama

Jak princezny po nocích tancovaly

(TV film)
  • Německo Die zertanzten Schuhe (více)

VOD (1)

Príbeh dvanástich princezien, ktoré kráľ zamykal na noc v ich komnate. Každé ráno však našiel pretancovaných 12 párov črievičiek. Nevedel prísť na toto tajomstvo a tak vyhlásil že ten princ, ktorý odhalí prečo majú princezné pretancované črievičky, si bude môcť vybrať jednu z nich za nevestu. Čo sa ale stane keď sa to podarí obyčajnému záhradníkovi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Na úkor "rodinnosti" sa tvorcovia odklonili od trošku temnejšej, no i logickeješej verzie, čo bolo jednoznačne na škodu. Na druhej strane však vznikla rozprávka, ktorá je tak typicky otravne nemecká, no aj prekvapivo milá a nežná (teda až do času, kým sa nespusti lavína prvoplánových vtipov, ktoré mali byť zo scenára vyškrtané poriadne hrubou fixou). Ako príslušníčku nežnejšieho pohlavia ma potešil aj fešný Carlo Ljubek, kvôli ktorému by sa naozaj dala odložiť poprava aj zmeniť chod kráľovstva... Minimálne dve hviezdičky pre túto rozprávku u mňa získal on a jeho postava. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Dost hrozný. Snad jedině hudba byla celkem ok. Jinak takové mdlé peklo. Hnusnej loutkář, Amanda regulérně nejhnusnější z dvanácti, král tupej jouda a hofmistr na zabití. "Tamten svět" ztvárněnej jistě originálně, ale já jsem to přeskákala, tolik jasu bylo nad mojí čenou duši. Budu se muset nad tímto archetypem pořádně zamyslet, protože zatím mi poněkud uniká smysl. A takové drobnosti, že loutkář zůstal ležérně v hamace, když za ním přišel král? Jistě to má nějakej esoterickej výklad... Mno dneska druhej pokus (Po třech ospalých princeznách) a taky nic moc.... musím skouknout ještě další zpracování tohoto motivu. ()

Reklama

Pampa 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka. Princezny byly sympatické, voják byl čistá duše s přístupem, co se stane, to se stane. Povedená výprava v podobě krásných bílých šatů princezen a princů, mlžný opar ve scénách cesty za princi tanečníky (oproti české verzi zde princezny neutíkají za netvorem, který je ovládá, ale za pohlednými mladíky). Jen je škoda, že zde nebyl odtajněn vojákův původ. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princezny dvanácterčata, fešný loutkář (distributore, loutkář, to je chlap s loutkami, zahradník je chlap, co se vrtá v hlíně a hnoji), které v noci prolézají zrcadlem a tančí, tedy až na jednu, která jen prolézá zrcadlem a pak si na parketu čte, nebo se škrábe na zadku, každopádně ať tak či tak, je u toho nešťastná. Král deset let truchlí po mrtvé královně a ví, že jeho dcery jsou zakleté. Co překvapivě nezjistil je, že balerínky podlepené čtvrtkou moc dlouho nevydrží. Bodejť by ty jeho holky neměly botky pořád prošlapané. Podle vzhledu zazrcadlového království holky zjevně byly čelní členky svazu otužilců, protože v letních šatečkách brouzdaly sněhem, pluly v mlze po vodě a tančily na ledě. Proti rodnému hradu, kde spaly, tedy nespaly, protože v noci tancovaly, ale kdyby spaly tak by spaly, v místnosti, která byla něco jako tělocvična s dvanácti postelemi a přes den šily nesmyslné věci ve sklepě, pro ně i lesní zasněžený palouk bylo místo zaslíbené. Závěr nás opět, jak je v pohádkách časté, přesvědčuje o tom, že není lepší zábavy, než běhat po louce, mávat šátkem nebo květinou a smát se jako debil. Je to jedna z nejlepších německých pohádek, co jsem kdy viděla. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Vcelku v pohodě stravitelná pohádka, která sice není z našich končin, ale není úplně k zatracení, což je dáno také velmi skromnou stopáží. Na druhou stranu se de rovnou na věc, bez zbytečné vaty :-)). Stopáž pouhých 60 minut připomene spíše naše béčkové pohádky, které kdysi každou neděli dávali na ČT1 a v drtivé většině byly také lepší než tahle. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry hradu byly natočeny na hradě Rudelsburg, interiéry pak na hradě Querfurt. (Janek2002)

Reklama

Reklama