Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děti ulice z Jižního Bronxu se kreativně vyžívají v grafitti, breakdancu, rapu a vymýšlení nových dýdžejských technik. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

0811 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná, nedůvěryhodná událost, vezoucí se na vlně vzrůstající popularity Hip Hopu v 80tejch letech a úspěchu filmů Wild Style 1983 a Style Wars 1983. Ambiciózně se tvářící projekt, snažící se kombinovat rádoby dramatickou příběhovou linii s autentickym a zasvěcenym pohledem, nesmyslně kastruje celou energii a dravost popisovaný kultury a prezentuje mělkou, učesanou a bezpečnou zábavu, zastřiženou přesně podle potřeb většinový skupiny diváků. Beat Street stylizuje hlavní postavy, graffiti writera Rema a dee jaye Kennyho 'Double K' Kirklanda, do rolí matnejch, nevýraznejch hrdinů a umělců, vášnivě a oddaně bojujících směšný klišé proti šedýmu městu a nespravedlnosti života. Jejich stupeň divokosti se pohybuje někde mezi Markétou Zinnerovou, Červenáčkem a rošťákem Pavlem Bémem. Fiasko plný nic neříkajícího graffiti, slabýho herectví a rádoby opravdovosti, zachraňujě snad jen breakdance od Rock Steady Crew, New York City Breakers a The Magnificent Force a účast street celebrit jako Afrika Bambaataa, Kool Herc, Melle Mel, Furious Five a mnoho dalších, díky nimž není Beat Street úplná ztráta času. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

velice dobře zpracované, film o hiphopové kultuře a jak se tehdá žilo v New Yourku... těch 5* si zaslouží za upřímnost, žádné snažení spopularizovat tuto kulturu, pouze výpověď o které si nedokážu představit, že by mohla být falešná...každému z hlavních charakterů náleží element kterým se vyjadřuje a tím máme možnost pozorovat svištění kenů v rukou writera, práci dýdžeje za svejma fidlátkama či show talentovaného b-boye, který vystupoval v dnes už legendární tační skupině Rock Steady Crew ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Kořeny Hip Hop kultury a zobrazení základní myšlenky. V podstatě hobby, zábava, vyjádření sama sebe, přátelská rivalita, ale i nepřátelství a 100% nasazení k danému elementu. Ramon, Keny, Double K a všichni kolem nich tím naprosto žili. Způsob, jakým na to nahlíželi byl prostý, civilní a rozhodně ne s úmyslem prosperovat na talentech a kultuře. Vývoj šel dál 90. léta jsou, co se týká Hip Hopu, absolutní vrchol. Po roce 2000 to šlo z touto kulturou absolutně na druhou stranu a sešla z původního záměru. Dnes, skoro 30let po zrodu, je to v podstatě v troskách, pár děcek natrénuje přitroublou sestavu stejných primitivních a snadno naučitelných pohybů a už dělají Hip Hop i oficiálně v TV. Když jsem viděl poslední mistrovství ČR v Breakdance, smál jsem se a přitom si zoufal, je to prostě už dávno v prdeli. Tenhle film by měl vidět každý, kdo si chce začít s touto kulturou, kde je potřeba brát Hip Hop jako jednotné slovo pro rap, djing, breakdance a graffiti. Double K by se nestačil divit. R.I.P. Ramo ()

stuly 

všechny recenze uživatele

Na úvod len toľko- je to čistokrvný „OLD SCHOOL“. Určite najznámejší film, ktorý videli snáď všetci nadšenci a fanúšikovia HIP HOP-ovej kultúry. Snímok odzrkadľuje obdobie 80-tych rokov v NEW YORKU, kedy sa začal drať do popredia BREAK DANCE. Hlavnou pointou filmu je súperenie dvoch tanečných skupín (NY CITY BREAKERS vs. ROCK STEADY CREW), ktoré súperia o post najlepších break dance-ových tanečníkov New Yorku. Celý dej je popretkávaný vynikajúcimi rapovými hitmi, grafitti a celkovou atmosférou, ktorú ponúkne len a len originálna HIP HOP-ová kultúra. V dnešnej dobe by sme „BEAT STREET“ mohli kľudne označiť už aj za klasiku, ktorá vykresľuje úplný začiatok celého pouličného životného štýlu. ()

birdie. 

všechny recenze uživatele

Pominu-li příběhovou linii, je tenhle snímek bezkonkurenční. Je tam všechno a je to Opravdové! Žádná přetvářka.. mchnk to napsal přesně: " Tenhle film by měl vidět každý, kdo si chce začít s touto kulturou, kde je potřeba brát Hip Hop jako jednotný slovo pro rap, djing, breakdance a graffiti." Love, Peace and Dance:-)) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Väčšina grafitov vo filme bola vytvorená dekoratérmi filmového štúdia napriek tomu, že počas natáčania bolo prítomných niekoľko skutočných writerov. (toi-toi)
  • Film bol sponzorovaný športovou firmou Puma. Väčšina obuvi je práve od tejto spoločnosti. (toi-toi)
  • Pôvodne mali tanečné zoskupenia New York City Breakers a Rock Steady Crew hrať samých seba. (toi-toi)

Reklama

Reklama