Reklama

Reklama

Nazi Concentration Camps

VOD (1)

Recenze (7)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film Nacistické koncentrační tábory dokumentuje stav v těchto táborech těsně po osvobození americkou armádou. Záběry na zbídačené vězně, umírající muže a ženy a na celé tisíce mrtvol jsou výstražným sdělením všem generacím a přesně tenhle film je ten, který by měli pouštět učitelé na středních školách jako důkaz, že na holocaust nesmíme zapomínat. Spoustu z těch scén si budu pamatovat ještě hodně dlouho. Například ty, ve kterých Američani nahnali místní Němce, aby viděli, co se dělo za jejich domy... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Historický dokument obrovskej hodnoty a pri pohľade na vyhrabávané mŕtvoly je treba aj žalúdok. Popierači holokaustu by ale určite dementne spochybnili aj tieto autentické zábery priamo z roku 1945. ()

Reklama

Pttak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší dokument o postupném osvobozování nacistických koncentračních táborů na západní frontě americkou armádou. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Ťažko k tomuto nesmierne pôsobivému dokumentu niečo napísať, tie obrazy sú mnohonásobne silnejšie a výrečnejšie než akékoľvek slová. Snáď len to, že dokument by mali púšťať v slučke od rána do večera všetkým tým, ktorí pochybujú o existencii koncentračných táborov. ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Extrémne naturalistický dokument z roku 1945 zacyhtáva hrôzy koncentračných / vyhladzovacích táborov z kamier americkej oslobodzovacej armáda pri ich oslobodzovaní. Z hľadiska vernosti zachyteného obrazu nedoceniteľný snímok, z hľadiska štruktúry dokumentu len vymenované udalosti dejúce sa na obrazovke. Práve to dodáva tomuto dokumentu nesmierne mrazivú atmosféru. Niektoré veci sú dnes už ale objektívne vyvrátené, ako napríklad lampy z ľudskej kože, ktoré boli vyrábané na zákazku ženy jedného z dozorcov. Časom sa zistilo, že to boli kože zo zvierat. ()

Zajímavosti (1)

  • Dokument Nacistické koncentrační tábory byl natočen pro Norimberský proces jako důkazní materiál válečných zločinů Hermana Göringa a daších dvaceti nacistických velitelů. (hous.enka)

Reklama

Reklama