Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 3

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Kurzel převedl, dnes už průměrnou herní serii, na plátna kin velmi věrohodně, což ale není rozhodně dobře. Co funguje ve hrách prostě dobře nefunguje na plátně. Chápu, že fanoušci serie asi zaplesají, ale pro všechny ostatní se jedná o vyloženou nudu s odfláknutými akčními scénami, zanedbaným koncem a opět dnes už oblíbeným zběsilým střihem, který se snaží zamaskovat vizuální nedostatky. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

"byls zachráněn proto,abys našel jablko,jsi poslední žijící v pokrevní linii assasinů, tak se podle toho chovej Michale!! ok s tim nemám problém, buď proti nebo po své vůli budu hledat něco, co nikdo neví kde je, na co je a jak vypadá - hlavně že jste mě vyndali z křesla smrti,takovou neuváženost vám do zmrdi nezapomenu !". Neskutečně poutavý příběh o tom, kterak Michal Fasbendrů do výzkumného ústavu pro duševně choré přišel a mohl prostřednictvím největší vifi(wi-fi?)kundace,umožňující lidem ze současnosti, bojovat skrze genové propojení v minulosti o artefakt, který je pro filmového diváka atraktivní stejně asi jako poblitej hajzl. 2 hodiny tak můžeme sledovat statečného Míšu, patronku projektu "laboratoř sloužící k ničemu pouze za 3mld rocne" Marión Kotyjárd,která když zrovna nečumí do blba, je plně zastoupena největším senilou všech dob Džerym Železným, který podle mě za celou stopáž nevěděl kde je. Zbytek filmu tvoří komparsova parta blaznů z vyzkumaku,doplněna sem tam o povykování na střechách starověké digitální Andalusie.....fuj ty vole,po Kongovi a Ostrovu Depek jsem si střihl další sračku, podle většiny zdejších fetujících označovanou za lepší průměr..kam ten svět spěje................... moje hodnocení = 2,5 z 10. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Uuuuf, tak ještě, že sem na tohle nešel do kina, to bych těžko rozdejchával. Tahle PC předloha mě už minula, skončil sem u Prince of Persia. Mimochodem film z Princem je mnohem záživnější než tahle slátanina. Jediný, co mě na tomhle bavilo, tak byl Majkl Fasbendr, kterýho mám v současný době jako jednoho z top herců. Ale když nemáš dobrej scénář a kvalitní režii, tak seš stejně v pytly. Asi nejvíc mě vyloženě štvalo to neustálý přeskakování z reality do fiktivity :o). Prostě když už se tady něco dělo, tak to bylo obrazově tak přerušovaný, že sem z toho byl doslova rozčarovanej :o) a to volím ještě hóóódně pěkný slovíčko. Tak jako tam sem se na tohle docela dost těšil a od filmu sem se dočkal pěkný srágory, na kterou už se fakt nikdy nechci podívat. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Počas sledovania filmu som rozmýšľal nad tým, kde sa stala chyba. Po fraške menom Krotitelia duchov je toto pre mňa druhé najväčšie sklamanie roku 2016. Stále som čakal na nejaký ten bod vo filme, od ktorého by sa ten dej už konečne dal odraziť a ja by som sa aspoň mohol zachytiť na nejakej podstate alebo informácii, ktorá by dávala zmysel. Tento film je plný akcie, efektov a všeličoho, ale nič to nemení na tom, že je to len 115 minútové čakanie na to, kedy sa to rozbehne. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zápletka a zpracování Assassin´s Creed mě tedy rozhodně hodně, hodně překvapilo, ovšem zároveň tu nebudu tvrdit, že to překvapení je zrovna pozitivního rázu. Určitě tedy musím minimálně ocenit odvahu studia, že dalo zelenou zrovna tomuto scénáři, od kterého se mohlo tedy očekávat všelicos, jen ne komerční úspěch. Celá tato podívaná má totiž do klasické, popcornové podívané zatraceně daleko, neboť na to jde o až příliš originální a atypický snímek, než aby se na ní hrnuly davy. Herní předlohu tedy vůbec neznám, film bych ale označil za upřímně divný, a to prakticky ve všech ohledech. Jak už jsem tedy zmiňoval, zápletka je sice vážně netuctová, ale její podání není zrovna dvakrát zábavné. Jde spíše o syrový kolotoč událostí, skákající v několika časových rovinách a udržet si v tom přehled není vážně sranda, akce je tu pak navíc skutečně poskromnu, a když se přeci jen dostane ke slovu, opravdu neoslní, spíš naopak, vůbec mě nebavila, a dokonce mi přišla snad až odfláknutá. Tvůrci tu také vsadili hodně na dramatizaci a emoce, nicméně i v tomto ohledu Assassin´s Creed přešlapuje a není příliš přesvědčivý, a tak se dá pozitivně vnímat snad jen působivě syrový styl a atmosféra, které jediný dokážou zaujmout. Michael Fassbender v hlavní roli jinak podal výrazný výkon, ale i on se nakonec ztrácí v celém tom podivném bordelu, který pak ve výsledku sice dává smysl, ale cesta k tomu není pro diváka ani trochu jednoduchá a záživná. Pro mě se jedná zkrátka o vážně nevšední filmový zážitek, ovšem s tím, že ta nevšednost není zrovna moc zábavná. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Nudná předlouhá slátanina bez pořádného děje, zato s extrémně ubohými pokusy o napětí, emoce a (bohužel) i otevřený konec. Klady: Je tam Jeremy Irons a dobře se poslouchá (hned jak člověk přestane vnímat význam slov). #JeštěŽeJsemDoTohoNevrazilaŽádnýPrachy ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bojové scény a akčné naháňačky po strechách starobilej Granady boli perfektné, ale inak som sa s tým nejako výraznejšie nestotožnil. Bolo mi srdečne ukradnuté čo sa stane s postavami, či jablkom. Tieto rozprávky môžu fungovať u 12 až 14-ročných detí, ktoré presedia život pred konzolou. Oddychovka cekom schopná ale príbeh absolútne mimo mňa. 55 %!! ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Sklamanie roka. Nie som síce fanúšik Assassins Creed, ale tento prúser riadne zabolel. Film pokazil asi úplne všetko ,čo sa dalo - okrem produkcie (ale aj tá je otázna). Filmu nepomáha ani Fassbenderov "herecký výkon" ak to teda tak môžem nazvať (čo nemusí byť práve jeho vlastná chyba, pretože ako to tak vyzerá je možné, že svoju prácu neodviedol dobre režisér). Urobiť Animus ako pohyblivú ruku sa zdalo ako dobrý nápad , no ani strašná kamera a s prepáčením neschopný idiot sediaci na stoličke ,čo si hovorí režisér tomu nepomáhajú. Flim stále preskakuje zo simulácie do reality a niekedy aj bezdôvodne. Akčné scény sú nudné ,finálna scéna nedáva zmysel, scény v simulácií nie sú preložené, takže si musíte príbeh dovtipiť z kontextu, čo vám samotná hra nikdy nespravila (i keď i ona sama robila strašné sračky) a mierna odchýlka od príbehu robí taktiež svoju daň. Film by som sa nebál označiť aj ako film s najhorším koncom ,čo som videl. A síce je tento film strašný, je to totálna katastrofa ,ale za to aspoň nieje spodok žumpy. Dávam jednu hviezdu, 30% a Známku: FX ako filmu podľa hry, no za tie strašné herecké výkony si film ako taký viac než 50% nezaslúži. Nech už sa radšej Ubisoft ničoho nechytá, aby už konečne upadol do stavu zabudnutia... ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Takový film půl na půl. Ta část, která vyprávěla minulost, ve které se Assassíni prohánějí po střechách, skáčou z obřích výšek a vraždí nepřátele, byla skvělou podívanou. Zde si přišli na své jak čtenáři knížek tak diváci, kteří hráli hru. Jenže druhá část byla opravdu zklamáním. Ze začátku byla jakási současná linie zajímavá, stroj, který dokáže simulovat vzpomínky na minulost, nebyl špatný. Ba naopak, vypadalo to slibně. Jenže zápletka, kterou pro tento film tvůrci vymysleli, byla chabá a nevhodná. Spojením těchto odlišných částí pak vznikl film, který chvilku bavil, pak nebavil, ale ve směs si z něj divák nic neodnesl. Snad jen dobrý pocit z postavy assassína ztvárněnou Michaelem Fassbenderem! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

80%, forma zabíja obsah, ale efektne, takže viac než pozerateľne. Po technickej stránke je to fakt luxus, hudobný podmaz viac ako vyhovujúci, Fassi srší charizmou aj tam, kde to v podstate nejde. Pokračovanie by som zvládol a uvítal... ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek a nadšený hráč AC a do kina jsem na film šla s tím, že to určitě NEBUDE stát za to. Opak byl pro mně velmi příjemným překvapením! Film jsem si užila a myslím si, že se povedl. Pár výhrad k příběhu bych měla, hlavně se mi nelíbil odfláknutý konec. Také pasáž s hrdinovou matkou a otcem nebyla moc pěkně zakomponovaná, nedávalo mi to moc smysl. Logičtější by bylo, kdyby jeho matka byla templářka... no bylo by to na delší rozebírání :-) U orla mi chyběl typický zvuk ze hry :-) JInak jsem ale spokojená. Hlavně hudba se mi líbila a jak fungoval Aminus bylo také hodně povedené. 67% je tak akorát. ()

řánys250 

všechny recenze uživatele

Film je spíše pro fanoušky serie Assassin's Creed ....... jelikož jsem velký fanoušek této ságy pro mne byl film naprosto užasný a za mne velká spokojenost .... a ano tvůrci jelikož Ubisoft si to vzal celé pod sebe tak nám nastolil to co jsme ve všech hrách odmítali a to byla součastnost, kde chtěli taky už konečně dovysvětlit co se děje..... za mne tedy AC krásný snímek a velká spokojenost přeji to Ubisoftům a jen tak dále stejně jako to bylo u her tak věřím že tady se učí ze svých chyb a další snímek by mohl být zas o něco lepší :) ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Ač nerada, jelikož vizuálně to vypadalo velmi dobře, jsem nucena hodnotit méně než jsem si myslela, že hodnotit budu. Ale jasně..taky jsem si myslela, že Assassin film a nejlíp 3D v kině bude boží. Zde se dostáváme k "Myslet znamená h***o vědět." Ovšem k věci. Tak za prvé - Kde je Desmond? Za druhé - Potkat na castingu Fassbendera řeknu mu "Hochu, ty nejseš assassín." A za třetí - Animus jsem si představovala jinak. Sečteno, podtrženo...u mě pouze tři za snahu a vizuální stránku. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Ani neviem kedy sa to skončilo. Fassbender sa zrazu ocitne v labáku, ponáhaňa sa v stredovekom Španielsku a zrazu koniec. Žiadne zaujímavé postavy, ani vysvetlenia prečo sa vlastne naháňajú a kto je kto. Ani neviem čo môžem pochváliť. Možno tých pár parkourov, ale nič iné ma nenapadá. Je to akoby pilotná časť k seriálu, kde tvorcovia sa snažia diváka navnadiť tým, že mu nič podstatné nepovedia, avšak na celovečerný film je to proste slabé ako čaj. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Obecně platí, že když se točí filmy podle her, nedopadá to zrovna nejlíp. A tak nějak je to i tenhle případ, i když propadák to taky není. Hru jsem hrál (teda jeden díl, tzn. nejsem zarytej fanda), takže jsem k tomu nepřistupoval úplně nepolíbenej a věděl jsem, vo co tam gou. Je to akční hra plná soubojů zejména na blízko a známá "parkourem" a megaskokama z výšek. Takže to taky očekávám od toho snímku, tady ale během první hodiny máme jeden skok a jednu možná dvě akce. To je prostě málo. Natažení do dvou hodin je tak přímo šílený, protože jsem chvílema měl pocit, že se tam nic neděje. A u akce mě po chvíli začaly rozčilovat neustálý střihy mezi virtuální realitou a skutečností, kde je hlavní hrdina napojenej na monstrum zvaný Animus. Prostě to rušilo. Dám tomu "průměrný tři", protože utrpení to taky nebylo (i když stížností nemám málo, že?!), ale představoval jsem si to jinak. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Předesílám, fanoušek hry nejsem. Nikdy jsem ji neviděl a netuším o čem to jako má být. Takže Assassin’s Creed je prostě film a film je to nudný. Promrhaný poteciál je fráze která mš napadá jako první, Od začátku vše vypadá hrozně slibně a pak nastane divná vata a rozbředlé povídání. Scény kdy se "vracíme zpět" jsou násilně propojovány s realitou což sice vypadá hrozně efektně, ale rušivě. Co také vůbec nechápu je význam některých věcí (co je to s tím skokem) a chování postav (že se na ně všichni nevykašlali a místo toho si užívají "sanatorium"?). Prostě, film jsme nepochopil a zběsilý střih (mor této doby) zabíjí vizuální stránku. Když jsme u toho vizuálu. Digitální parkur po středověkém Španělsku vypadá otřesně... sorry. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotne 4*. Nevim, co se mistnim brblalkum nelibilo a proto za tyto jedince, pridam v hodnoceni jeste * navrch. Melo to spad a vsem, kdo hrali (zvlaste pak primo puvodni dil AC) se to muselo libit. Presne na hrane toho, aby se tam neodehrala hra samotna ve filmovem provedeni, ale zaroven, aby fanousek herni serie zustal nadmiru spokojeny. Pro ty, co nehrali verim, ze zazitek bude slabsi, presto to je solidni akcni film s pamparadni tematikou a do detailu vyladenou atmosferou. Kdo vsak hleda odusevnele konverzace a podrobne vykreslene postavy, tak to ho tento film nejspise dosti zklame. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

nemusím moc hry a nemusím ani film...ploché postavy,plochý příběh...nejhroší na tom je že příběhová linka v současnosti je záživnější nez v minulosti která měla být tahoun..a scéne na koních hned na začátku je strašnej digibordel :-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Herní série Assassin´s Creed je na mě moc nová, tudiž ji neznám a film hodnotím jen podle toho co jsem viděl. A ať se fanoušci nezlobí, ale to byla prostě děsná kravina. Někde v budoucnosti se zlí! templáři snaží získat jablko z ráje, čemuž se snaží zabránit hodní!! assassini. A tak se usvědčený vrah vydává pomocí přístroje do minulosti, aby se podíval kde jeho předek jablko schoval. Celé je to jednoduché, stupidní, ale přitom se to tváří smrtelně vážně, mysticky a celá ta budoucnost se táhne jak sopel. Mystické náladě pomáhá i otřesná antihudba, která mi lezla neskutečně na nervy. A jak se tak člověk nudí, tak přemýšlí nad tím, proč při závěrečné vzpouře nemají stráže bouchačky, zato se všude povaluje spousta středověkých zbraní? A proč se stráže vrhají s obušky proti mečům, lukům, nožům... Takže zbývá středověk, kde jsme svědky pár assasinských akcí, které jsou slušné, útěk po střechách je dokonce dechberoucí a kdyby se v podobném tempu (a ideálně v minulosti) odehrával celý film, neměl bych problém. Takhle je to jen nabubřelá nuda. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama