Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 5

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Ronan 

všechny recenze uživatele

Ten film mal potenciál dokonca prvých 40 minút bolo úžasných, lenže potom to pustupne začalo upadať, či na akčných scénach, hudbe, kamere alebo deju. Vizuál bol výborný, krásne sa vyhrali s kamerou, herecký výkon celkom ušiel, prvých 40 minút hudba bola úžasná. Vizuál****,Hudba***,Bojová choreografia***, Akcia*** ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve hře mě nebavili ty části mimo animus.Scény s parkurem efektivní i když občas špatně nasnímaný ale jinak tomu neni nic moc co vytknout.No možná ještě ta sabotáž hašišáků na konci byla už trochu psycho ale jinak je to takovej filmík na jedno zkouknutí a jede se dál.Neohromí ani neurazí ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Měl to být akční, dobrodružný, epický, historický velkofilm - alespoň k tomu vyzývala herní předloha a do poslední chvíle se tak tvářily i trailery. Proč je to tedy nudná sci-fi s pár historickými flashbacky?!?! Předně je to studený jak psí čumák - neni tam nic, co by s divákem jakkoliv pohlo. Film má k dispozici dva držitele Oscara (Cotillardová, Irons), jednoho s nominací (Fassbender) a všichni to odehrávají s jedním tupým výrazem (Cotillardová vede). Emoce? - kde nic tu nic. Příběh je prostě divný. A slabší finále jsem letos v kině neviděl. Jediné, co za něco stojí, jsou právě ony flashbacky, které hezky využívají momenty ze hry a kde si dal někdo záležet na výpravě a kostýmech, bohužel toto všechno je v menšině. Taky by mě zajímalo, kdy konečně někomu dojde, že uvádět tmavý (většinu času šero až tma) film ve 3D prostě není dobrý nápad - samozřejmě 3D opět zcela zbytečné. Je smutné, že necelý týden po projekci Fantastických zvířat, které jsem označil za zklamání roku se jim vyklube tak rychle tak silný konkurent (a to jsem měl v tomto případě očekávání výš). ()

Speedy01 

všechny recenze uživatele

Filmy dle předlohy počítačových her většinou nebývají kvalitní podívaná. Ovšem vůbec se nejedná o špatnou věc. Zprasený příběh a scény ze současné doby se mi nelíbili. Mnohem líp by udělali, kdyby se celý film odehrával v 15. století. Herecké obsazení solidní, podívaná slušná. Po zdejších recenzích jsem neočekával mnoho, ale potěšilo. 4/5 ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Jako jo, ale... Musím říct, že mám poctivě odehrané všechny díly z herní série a i tak jsem měl problém pochopit motivaci jednotlivých postav. To by bylo tak na prequel a sequel a spoustu quelů mezi tím... :-/ Efekty jsou pěkně vyvedené, ale místy samoúčelné a místy působí spíš divně. Kompletní armáda španělské inkvizice mi přišla jako 5 dokola se opakujících klonů (to je tak do StarWars), Torquemada byl divný (myslím herecky) a černý rytíř měl být jako co? Prostě nějak jsem od toho čekal sakra víc, než španělskou inkvizici. Bohužel mi přijde, že jakkoliv jsem se na tenhle film těšil, tak mi nenabídl nic, co bych neviděl už v traileru. :-/ ()

Kanca 

všechny recenze uživatele

Predem musim rict, ze jsem hru nikdy nehrala a ani jsem ji vlastne neznala, ale z kina jsem odchazela vazne spokojena. Melo to napad, melo to akci a melo to spad, o hereckych vykonech nemluve (jako Fasbender dobry, ale na Marion zkratka nema), takze za me si to ty ctyri hvezdy zaslouzi. 80% ()

HArna 

všechny recenze uživatele

60% Je to dobrý film a to i s ohledem na to, že jsem pár Assasínů hrál. Ovšem stejně jako ve hrách je příběh dementní. Protože Ubisoft dělá (stejně jako EA) pouze dementní a easy věci, které mají všichni pochopit a nemá to být žádná hráčská výzva. Toď hra(y), film je pro mě rozdělen na dvě části. Jedna je dobrá - to je ta minulost. Druhá je průměrná - přítomnost. Tam přichází velký problém, protože film tlačí na to, aby ta píčovina dávala jakýsi smysl - to nefunguje. Michal nezklamal, ale u Marion mě přišlo, že nemá vůbec co hrát. Stejně tak závěr filmu, který je odfláknutý. Když to vezmu kolem a kolem, tak jsem ale nelitoval, že jsem do kina zašel. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká sračka kterou si Ubisoft radši měl podržet trochu dýl než to prodat prvnímu divadelnímu režisérovi co se namanul. Už od začátku je patrný hnusný nasvícení filmu, absence smysluplnejch dialogů a naopak hromada tlachání o rádoby filozofickejch krávovinách. Při asi padesátým záběru na letícího orla mi došlo že rejže vůbec neví co dělá. To množství nesmyslnejch scén mě zaráželo, např. úvodní scéna, která ukazuje že kvůli skrytý čepeli si musí assassíni uříznout prst, načež je vidíte zbytek filmu ten nůž používat se všema deseti. Scéna na koňskejch povozech kdy frajerka bezdůvodně odpojí koně od vozu což má za následek to že koně pokračujou v pohodě po cestě a hlavní postava skoro zařve na následek sjetí z útesu? A takovejch hovadin je tam víc. Animus bejvalo obyčejný křeslo ale zde se používá obří elektronická paže která vypadá jak kdyby jí vyrobili v roce 3000 někde ve Skynetu. Snaha zalíbit se pomrkáváním na fandy v podobě skákání z budov na mě rozhodně nezabírala. Neustálý prostřihy do současnosti během scén z minulosti silně narušovaly tempo filmu. Zjednodušeně řečeno tenhle film fanoušky hry možná tak nasere, nefanoušky nepřesvědčí o kvalitách hry a neznalce nedonutí hru zkusit. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Jsem hodně velkým fanouškem herní série Assassins Creed. A z nějakého nepochopitelného důvody si vzali příběh, který vyhrabali fakt nevím kde. Zápletka je jasná, vrah co čeká v cele smrti se objeví v super vězení pro asasíny a řeknou mu, pojď vymýtíme spolu násilí pomocí jablka a ty pak můžeš jít domu. Film, kde se Fassy nechá připoutat k ramenu, které ho pomáhá otáčet, házet a dělat sním další vylomeniny. Aby se mohl kouknout do hlavy svého praprapraprapra strejdy, který někam bájné jablko ukryl. Nakonec se objevíme v roce 1400 cca, ve Španělsku, kde se pomalu za celou sérii Assassins Creed nebylo. Když už tedy je v tom animusu za svého praprapraprapra strejdu a něco se děje, tak je tam za celý film asi tak 30 minut. to dost nasere, když film má 115 minut. Neustálý blafy v 21. století, který opravdu nudí a nebo se tam nic neděje. Když už Fassy najde jablíčko a udělá super skok důvěry a jeho paměť se sesynchronizuje s jeho praprapraprapra strejdou, tak se začne blížit finále, kde vznikne vzpoura dalších 50 asasínů a vybijí jejich super vězení, které se nachází v 21. století v Madridu a templáři na ně mají jen kuše a elektrické obušky. Templáři hold nejsou tak dobrý, tak potřebují jablíčko na zničení asasínské víry a jejich řádu celkově. Finále jako takové, je blábol odehrávající se dnes v Londýně. Templáři udělají sjezd bibliofilů a 3 asasíni si tam nakráčí jako nic a zabijí taťku (Jeremy Irons) a i s jablkem v klidu odejdou. Dcerka (Marion Cotillard) co dopustila, aby zemřel se pak nad mrtvolou začne hrozně zlobit a chce se najednou pomstít. A tím se nám naskytuje možnost a zápletka na natočení dalšího dílu. A já moc prosím, nedělejte to. Tohle je fakt hrozný, bavila mě všeho všudy čtvrtka filmu a Michael Fassbender. Asi jsem měl velké očekávání a chtěl jsem to moc vidět. Je to škoda. 50% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Apple Game. Dva nezkušení a jeden rozhodně špatný scénárista, to prostě nemohlo dopadnout dobře. A taky nedopadlo. Nějaké diskuze o tom, jestli se film měl odehrávat víc v minulosti nebo přítomnosti, jsou vlastně úplně druhořadé, když obě linie nedávají moc smysl. Nebo možná dávají, ale rozhodně nebaví. Jediné pozitiva; ta ještě pořád neokoukaná temná Kurzelova forma a Arkapowa parádní kamera. Herci do jednoho mdlí a znudění. ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

Dost rozporuplné. Fassy je výborný herec, ale trošku mám dojem, že část diváků hodnotí jeho a ne film jak celek. Je vidět, že bylo dost peněz, ale zatímco hrát hru vás baví a odpustíte spoustu "blbostí", tak u filmu to opět neplatí. Bohužel, nuda, nuda a opět nuda. 50% ()

Mathew55 

všechny recenze uživatele

Když natočíte film, ve kterém se vůbec nedá porozumět chování hlavního hrdiny a vlastně ani jiných postav, víte, že je něco špatně. Přidejte k tomu debilní příběh a tadáá! Kokotina je na světě! 2* aspoň za ucházející bojové scény. ()

barlow 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co na tom vidí lidi špatně. Je pravdou, že člověk znalý univerza si snímek užije o něco více a je tam pro něj schovaná řada skrytých odkazů, ale ten film funguje skvěle sám o sobě. Navíc skvělé technické zpracování a úžasná hudba. Jen byl místy mírně rozmělněný... ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé ingredience dobře představené, ale smíchané s promarněným potenciálem gradace. A srali mě s přehnaným množstvím záběrů ve tmě, kde bylo vidět úplný hovno. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Filmovy Assassin's Creed mi docela sedl. Libila se mi Kurzelova temne umelecka estetika, libili se mi hlavni predstavitele, libily se mi fyzicky parkourove akcni sceny. Co se mi nelibilo byl McGuffin, ktery ani nemohl byt vic zmatecny a nejasny. Jinak je to fajn akcni jizda. Moc me mrzi, ze se asi nedockame serie dalsich filmu, protoze zdrojovy material by umoznil v kazdem navstivit jinou historickou epochu a historickou udalost a kvalitnich dobrodruznych filmu neni nikdy dost. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Revoluce se nekoná. Assassin’s Creed je sice docela fajn podívaná, ale nezanechá ve Vás větší dojem či nadšení. Prachobyčejný film, který se bojí šlápnout vedle a padá na hubu kvůli chybám, které už předtím učinily hry. Celá recenze na Věčnýkritik.cz ()

Vadriano 

všechny recenze uživatele

Sakra. to slo udelat tak dobre. takovy namet kurva. proc to nebylo vic assassins creed? proc tam bylo vic soucasnosti nez vzpominek? proc neumeji udelat ty souboje nejak dobre, nejak prehledne? nechapu tohle. v tyhle dobe kdy uz umeji udelat vsechno. kde byly atentaty a uteky davem? smrtici komba pri soubojich? pohledy z treti osoby a vic jako ve hre proste? schovavani v kupce sena a rozhovory pri zabiti? stve me to. ten film bych natocil lepe. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Film bez duše, fajn na vyplnenie prázdneho dňa, no ako divák si z neho neodnášam nič nové, nič pre čo by som sa k nemu vrátil. Aby som však nebol vyslovene kritický, za zmienku stojí dynamický prechod medzi realitou a simuláciou - tak by sa dal rozdeliť aj samotný film, časti odohrávajúce sa v súčasnosti sú väčšinou nudná vata, historické reálie nesú celé bremeno divákovej pozornosti. Celkový dojem (nehráča počítačovej hry) - nesúdržná a povrchná zlátanina so zopár svetlými momentami /absolútne mi unikol zmysel príbehu, motivácia postáv, význam artefaktu atď./ Videl som síce už horšie filmy, but let's be honest, videl som aj ďaleko lepšie. (P.S. niekoľko ľudí odišlo z kina ešte pred záverečnými titulkami, v duchu som im to schvaľoval) 2,5* ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama