Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 1

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

vander19 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho ako ja, kto na xboxe strávil hodiny hraním tejto série od Ubisoftu to bolo celkom v pohode. Mierne to odbočovalo od hry, ale tak nikdy nič nie je dokonalé. Fassbender ako človek s DNA svojho predka počas španielskej inkvizície sa mi do tejto roly fakt hodil. Nechýbali ani klasické skákačky, ťahy s čeplou, či používanie aj zbraní, ktoré som v hrách až nepoužíval. Jediná smola je tá, že kto pozná hru vedel si dobre predstaviť koniec, A ten ma trochu sklamal, čakal som od neho oveľa viac akcie. Zábery z Madridu chybu nemali a tak isto človek čo tajný dar odniesol až do nového sveta. Však kto hral tretí diel Assasina ten vie, ako sa mladý indián na konzole dokázal oháňať. Čakal som väčšie sklamanie, preto som príjemne prekvapený zostal po záverečných titulkoch. Hlavne v Ázií tipujem toto musel byť masaker. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Apple Game. Dva nezkušení a jeden rozhodně špatný scénárista, to prostě nemohlo dopadnout dobře. A taky nedopadlo. Nějaké diskuze o tom, jestli se film měl odehrávat víc v minulosti nebo přítomnosti, jsou vlastně úplně druhořadé, když obě linie nedávají moc smysl. Nebo možná dávají, ale rozhodně nebaví. Jediné pozitiva; ta ještě pořád neokoukaná temná Kurzelova forma a Arkapowa parádní kamera. Herci do jednoho mdlí a znudění. ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavná zlátanina bez farby, chuti a zápachu. Ukážkovo spackaný film, kde nefunguje okrem akcie nič. Škoda o tom viac písať, po Warcrafte ďalšie herné fiasko. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Pěknej podfuk. Až na pár scén ve středověku se zbytek filmu odehrával v budoucnosti. Já jsem od filmu očekával něco jiného. Navíc byli templáři zobrazeni jako barbaři a ne jako v býlím plášti. Další shit propletená minulost s assasinem a přitomností. Film se nepovedl a trailer nalákal fanoušky na zmatený děj ve středověku, tam se děj odehrával tak 20 minut. Za mě zklamání. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Podobný průser jako Warcraft nebo nový Independence Day. Abych to přirovnal k "apple of eden", o kterém celý film je, tak na venek je sice jablko pěkné, ale uvnitř je naprosto vyžrané červem. Jinak řečeno, hezky to sice vypadá, Fassbender je super, ale všechno ostatní je úctyhodný a nudný fail za 125 milionů dolarů. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Já hru neznám, neznám nic z tohohle světa, takže nemám s čím porovnávat a musím řícr, že se mi to líbilo. Kromě zvuku teda - z dušenesnáším, když hudba řve tak, že není rozumět, co herci říkají a když navíc musím pořád kroutit knoflíkem reproduktoru, protože to chvíli neskutečně řva a potom zase neslyším dialogy...Taky Fassbendera nemám ráda a poslední dobou je ho všude nějak moc, ale jinak v pohodě, vizuál svělý a scénář? No jako co byste chtěli ? Jsou tu dvě bandy jeden artefakt a jde o ty souboje, kdo ho získá, ne? Co na tom chcete vymýšlet. ()

Alaitos 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem shlédnutí tohoto filmu odkládal. Na základě zdejších hodnocení a i tomu, že jsem nepoznamenaný herní předlohou, mě Assassin's Creed nijak zvlášť nelákal. Nakonec jsem do toho šel a musím říct, že jsem zcela spokojen. Dobrý příběh, přiměřená stopáž, přehledné a dobré souboje. Nemám víceméně co vytknout a s chutí bych si dal další díl, kterého se však vzhledem k finančnímu výsledku jedničky nejspíš nedočkám. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem to nehrál. Ani jsem nikdy nikoho neviděl to hrát. I přesto jsem se na to hrozně moc těšil. Zklamaný nejsem, i když jsem čekal větší pecku. Dobrá líp, čekal jsem pecku. Pecka to nebyla ale spokojený jsem :). Herecky na jedničku, vymakané bez pochyb. Efekty, hudba, ... všechno šlapalo. Ale chyběla tomu právě ta "peckovost". ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem celkom veľkej vlne kritických reakcii. Áno, určite by som niektoré pasáže riešil možno trochu inak, no napriek tomu to pre verných fanúšikov hry nemohlo byť zlé pozeranie. Teda, minimálne pre tých. Verím, že si látka našla aj ďalšie spriaznené duše. Narozdiel od filmu Prince of Persia mal Assassin's Creed všetko, čo ku hre patrí, ba niektoré detaily boli ešte vymodifikované k lepšiemu. Ja osobne som spokojný. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat spoilery z her. Mrzí mě to, opravdu mě to moc mrzí. Považuji sám sebe za v podstatě až nekritického fanouška série, hrál jsem všechny hry (krom Chronicles a tady jsem stejně zřejmě o nic nepřišel) a ze všech jsem byl naprosto nadšen jako pětiletej kluk, včetně nenáviděného Unity a údajně nemastného, neslaného Syndicate. Proto bych strašně rád fanboyoval i z filmu, vážně jo, ale zkrátka to nejde. Protože prostě není výborný a mám z něj trochu smíšené pocity. Částečně to bude tím, že se to celé odehrává skoro ve tmě. Příběh, na který si spousta lidí stěžovala, mi v ničem nevadil, i když hráčům, kteří ví, s čím se po hrách assassíni a templáři potýkají, můžou problémy postav ve filmu přijít poněkud banální. Největší problém vidím jinde. Troufám si říct, že se v AC lore celkem dobře vyznám, proto mám radost, že některé prvky se ho velice přesně drží (a to ani nemluvím o easter eggs), ale o to víc jsem pomalu až nasraný, že jiné jsou s ním v přímém rozporu. Například Torquemadovo naprosto bezostyšné deklarování příslušnosti k templářům zaplněnému náměstí, před zraky panovníků, a hlásání jejich nadvlády. Současné hlavní sídlo řádu v Londýně, které má ne jeden, ne dva, ani tři, ale dokonce pět (!) velkých templářských křížů přímo na fasádě, asi aby i ten nejvypasenější a nejtupější idiot věděl, že se jedná o sídlo templářů a do kterého si členové v klidu a pohodě kráčí na konferenci, jako by nic. Společnost Abstergo, která jim má sloužit jako vějička, tak úplně postrádá jakýkoliv smysl. Dále rituální sekání prsteníčků, kterého se assassíni zbavili už dávno díky Altairovi, ale jeho vylepšováky skrytých čepelí si záhadně ponechali. Nelze tyhle lapsy pochopit o to víc, když si člověk uvědomí, že měl Ubisoft nad filmem přímý dohled. Obecně pak rozjezdové filmy nemám moc rád, podobně to mám třeba s Novou nadějí nebo novým Star Trekem (2009). Proto musí tyhle první exposition filmy mít něco navíc, přidanou hodnotu, duši, chcete-li. A to tady zkrátka a dobře chybí. Nepomáhá tomu ani hvězdné obsazení, ani ty easter eggy, ani dechberoucí choreografie a parkour. Se zlomeným srdcem musím konstatovat, že ani Assassin'S Creed tu kletbu videoherních adaptací nevytrhne. A tiše doufám, že bude pokračování, které konečně nakope prdel, i když jeho vzniku po tomhle filmu moc nevěřím. A pokud nakonec skutečně nevznikne, bude třetí hvězdička věnována toliko Ariane Labed, po Mary Read a Evie Frye teprve třetí skvělé ženské assassínce (nemám rád Aveline). Zbytek za dvě. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Isabela s maskou jak na Halloween, španělská armáda s bojově pomalovanýma obličejema jak z Amazonie, barokní budovy v roce 1492, Fassbenderova španělština...no nebudu tvrdit, že jsem chvílemi netrpěl. Jinak ten film neurazí, snadno se na něj zapomene, jediný, co v hlavě zůstane, bude asi ta komicko-epická scéna, kdy si Fassbender sundá triko a vydá se profackovat pár katolíků. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Did I give a shit about who and what and why? No. Did I regret the money spent for a ticket? No. But I much more did not give a shit than I did not regret the money. Tak ale aspoň tý Cotillardový to tam slušelo – jedna rudá; a má to PG-13, přitom to působí jako klasický eRko – druhá rudá. 40% ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou vyrazil do kina. Zvolil jsem něco na efekty, nějakou akci, protože jsem šel na 3D. Takže vyhrál Assassin´s Creed. Jelikož jsem naprosto neovlivněn touto hrou, tak jsem vlastně nic nečekal. A výsledek byl poměrně dobrý, přes pomalejší rozjezd se nakonec film rozjel dost slušně. Efekty a souboje naprosto super, příběh také solidní, herci dost slušní. Ve finále jsem se dobře bavil. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Krásné, dynamické scény s podmanivou hudbou, nestačily na více pozitivní přesvědčení o smyslu hledání kouzelného jablka. Šanci tomu samozřejmě dám až bude možnost opětovného zkouknutí. Asi genetické vzpomínky na Macbetha. Mimoch. Arianě Labed to neskutečně seklo v roli asasínky. 60% ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek herní série musím říct: sračka. Ano, těch pár akcí vypadalo pěkně, celé se to tvářilo cool a temně, ale stálo to za hovno. Jak sám Ubisoft přiznává, je mu jedno, kolik film vydělá, berou to spíš jako trailer na herní sérii. A jako takový vypadá i scénář a vše. Blbnutí s robotickým ramenem jako Animus tam je jen proto, aby to vypadalo cool a aby mohli ukazovat i akci v hologramech. A přidávání strojových zvuků i ve chvílích, kdy Cal pohne rukama a rameno se nepohne ani o milimetr bylo směšné. Vůbec to nedává smysl a myslím, že každý hráč si musí poklepat na čelo. Nesmyslnost je vyšroubovaná ještě více tím, že v pozadí je vystavený klasický "lehátkový" Animus, z her. Takže ani tvůrcům není blbé uznat, že rameno nedává smysl a je tam jen aby bylo měli čím vyplnit scény a nejspíš je akce s ním levnější, než kulisy, komparz a kostýmy Španělska. A nechápu co měl znamenat ten všudypřítomný orel...ve hrách to je taková ikona, funguje to, ale není třeba se nad tím zamýšlet, ale tady ten orel neměl co dělat, nebo alespoň ne v každém druhém záběru. Vysvětlení příběhu pro nehráče naprosto nedostatečné, zakončení odfláknuté a trapné. Bohužel, odpad to není, ale víc jak 1* to dostat nemůže. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

"Nobody expects spanish inqusition!" Tím méně, pokud se do středověku propadáte rovnou z Matrixu a nevíte, která bije. Mě prostě vždycky baví, jak ti hlavní hrdinové v případě, že se znovu narodí a jsou hozeni bez vysvětlení do úplně jiné reality, tu skutečnost mají úplně v p... na háku a překvapeni jsou jen tak po žižkovsku (tj. na jedno oko). No ale dobrá, nebudu do toho rejpat... U Asasína jsem měla jednu velkou obavu, a sice, že půjde o hru, která měla zůstat hrou a která je násilně napasovaná na stříbrné plátno. Naštěstí se nic takového nekonalo a naopak to celé fungovalo qualitně a vyspěle. Jediné, co příliš připomínalo gamesu byly momenty typu honička po prádelních šňůrách a zběsilé šplhání po římsách, kdy mi, coby staré pařance, cukalo střídavě v prostředníčku a palci nad wéčkem a mezerníkem. Naprosto jsem si chrochtala nad efekty, to prolínání reality a prožitků z historie v matrixoidní VR herně bylo uchvancancující! I když je celý film vystavěn na použití CGI a reální jsou jen herci, není to vůbec přehnané a na krásně vytvořené lokace se prostě dívá moc dobře. Stejně tak dobře se dívá i na Michaela Fassbendera a konečně i na jinak otravný xicht Marion Cotillard. Ve scénáři sice byly nějaké mezery, ale nic, co by se nedalo přeskočit či podplazit. Bohužel, nakročeno ke čtyřem hvězdám jsem měla tak dvě třetiny filmu, pak se tak nějak zbláznili scénáristi a zčistajasna utnuli parádně rozběhnutou akci, jako by jim snad najednou zamrzla grafika. To je obrovská vada na kráse a musím z původně zamýšleného hodnocení slevit. Korunku tomu nasadil už jen směšný záběr na partičku kapucínů ostentativně a pro efekt stojících na střeše a tvářicích se jak největší megadrsoni evr. Protože ano, po fyzicky náročné vyvražďovačce obvykle míváte kompulzivní touhu vyšplhat si jen tak pro p*del na nejbližší střechu, abyste jakože vypadali fuckt kůl! Are you sure you want to quit to desktop? Y ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hrubě nepovedlo. Nevím, do jaké míry se film držel her, protože jsem je nehrál, ale tenhle blábol od ničeho k ničemu za zhlédnutí ani nestojí. Scénář je hrozný, triky hnusné, vždy a všude je nejvíc vidět digitální kouř, obraz překrytý žlutým filtrem bez rozdílu doby, tedy jak v minulosti, tak v přítomnosti. Postavy nezajímavé a bez duše. Za mě 2 hvězdy. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama