Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 4

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Těžká bída s nouzí. Příběhově film nezaujme, je to taková slátanina, přitom herní předloha měla smysluplný a hlavně zajímavý děj, nechápu proč to nešlo i tady. Herci jsou nevýrazní a jejich postavy černobílé a ploché. Fandit Fassbendrovi se dalo stěží. I ta akce, která měla být doménou, je taková chaotická, divně sestříhaná. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Zfilmování natolik profláklé herní série není jednoduchým úkolem a svá očekávání jsem tomu před projekcí přizpůsobil. Ač jsem tak (i s ohledem na ohlasy kritiků) počítal s nudným propadákem, dojem z filmu není tak špatný. Problém je že celá zápletka působí poněkud povrchně (hon za jablkem není odůvodněn) a střídání moderní a historické dějové linie bylo na můj vkus až příliš časté - doufal jsem, že druhé jmenované bude věnováno daleko více času. Přesto díky solidnímu tempu, dobré atmosféře a vzpomínkám na hry hodnotím spíše kladně. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Assassin's Creed měl být filmem, který měl zlomit prokletí herních adaptací a ukázat, jak se to dělá. Přece na to dohlížel sám Ubisoft, tak to nemůže dopadnout špatně, ne? Může. Už po prvním traileru mě na dlouho očekávaný film přešla chuť a i přesto, že jsem fanoušek série, mi trvalo celkem dlouho, než jsem se na něj podíval. Bohužel, časem se nic nezlepšilo. Jakoby nevěděl, co vlastně chce být. Snaží se být přístupný i pro člověka, co o sérii neví vůbec nic, ale selhává už tím, že absolutně nic nevysvětluje. Jak funguje Animus, kdo byla První civilizace… Neznalý série v tom musí mít neuvěřitelný bordel. Scénář totiž bordel je. Obrovský. Film je neuvěřitelně krátký, scény z historie minimální a finále je jeden obrovský uspěchaný nesmysl. Ale hlavně, že polovinu filmu sledujeme orla, který přelétá nad čímsi, co má být krajina, ale přes všechen digitální kouř to nejde poznat. Film tak zachraňuje jen trio hlavních herců. Ale ani nejlepší herci nedokáží zachránit něco, co selhalo v obou nejdůležitějších věcech – scénáři a režii. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu hodnocení na této stránce,  IMDB, a žvásty lidí o tom, že tenhle film je špatnej.. Dodnes mi nikým ale nebylo vysvětleno validně proč.. Není to špička, ale při nejmenším je to dobrý film způsobilý na alespoň 75-80%.. samozřejmě tedy pokud znáte hru Assassin's Creed, jelikož jako standalone film to nemá šanci.. Takže kde je chyba.. Ve scénáři? Nikoliv, dával smysl.. tedy většinou.. logika je co se vězení pro Hašašíny týče, absolutně non-existentní.. Jak už zde psal Tom Hardy: "v supermoderním "vězení" pro asasíny nemá ochranka jedinou střelnou zbraň". Též motivy postav dávají smysl, přeskakování mezi Animem a realitou není vůbec zmatené, není bezdůvodné a akční scény jsou.. dobře ne možná výborné, ale pokud něco nejsou, tak nudné". Sice co si pamatuju, jo, občas to co se v akčních scénách děje, co se týče např. přesnosti v boji atd.. tak si pamatuju 2 menší přehnanosti, ale to jako divák můžete v pořádku skousnout jelikož je to podáno dobře. Snad opravdu jediná věc co si scénárista vyžužlal z prstu, bylo když při poslední Animus session Cal viděl svoje rodiče/předky kteří k němu promlouvali, ale opět, bylo to podáno dobře, ale dokážu pochopit když se někdo nad tím pozastavil a řekl si že to nebere. Též v následující scéně byla choreografie boje nanicovatá, ale aspoň jste se nenudily kvůli OSTčku. Kamera.. Skvělá. Sic ten kdo v postprodukci stříhal ten závěrečný fight v minulé větě zmíněný, tak za tak brutální střihy.. meh.. Ale co se týče jakékoliv jiné scény, vše je dost přehledné a víte co se děje. Takže, kamera skvělá, soundtrack výbornej, sound-design též, story-telling validní a zajímavý, napětí.. pokud znáte Ubishit (Ubisoft) tak moc dobře víte že by nenechali vyhrát templáře, takže pokud s tímhle jdete do kina, tak asi bohužel nonexistentní.. Ale já to věděl a i tak jsem se nemohl dočkat jak to vlastně skončí. CGI dostačující, Ubisoft alespoň to umí.. Herecký výkony dobrý. Tahají to samozřejmě  M. Fassbender, M. Cotillard a J. Irons. Zasazení do Španělské inkvizice? Supr nápad. Animus, mnohem lepší než-li ve hrách, dávající technicky větší smysl. Film končí otevřeně dávající divákovy na zřetel, že válka mezi Hašašínama a Templářema prostě nikdy neskončí. Ačkoliv to není skvělý film, rozhodně mi připadá podhodnocený alespoň o jeden až dva body na škále 0-10. . . . Právě teď mě to nutí myslet na TRON: Legacy, který akorát vykradl TRONa z roku 1982. U kterého se bavíte jen kvůli soundtracku Daft Punku a scéně ve stíhačkách. Scénář absolutně nedává po stránce logiky žádný smysl, a je brutálně přehajpovaný,  ale je lépe hodnocen jak tento film, který dává mnohem větší smysl a nepokouší se kurvit vlastní zdrojový materiál. Někdo mi toto vysvětlete, jelikož toto nechápu.. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Na úvod já jsem fanynka herní série. A jako takovou mně samozřejmě trochu mrzí, že přítomnosti je víc než minulosti (oproti hrám tedy přesně naopak). Na druhou stranu byla by chyba nevidět, že ve hře se přítomnost a Animus v dalších herních dílech dostala do slepé uličky a nenačrtnout ve filmu dostatečně Animus a současnost by do slepé uličky v budoucnu dostalo i filmovou sérii. Tvůrci mají film dobře vymyšlený a vyladěný, scénář prostě sedí - znají dobře hru, ale i filmové postupy. A to myšlenkové podhoubí pro další filmové díly je prostě dobře udělané. Ale ne blockbusterově, to je vlastně možná důvod, proč to Assassin´s Creed od hodně diváků schytává. Tohle není přítulný blockbuster jako herní adaptace bývají, tohle je film, který potřebuje jistou větší pozornost diváka a který si mnohem více zakládá na preciznosti a celkové kvalitě než na akčnosti, přímočarosti a líbivosti (a to i za cenu "zpomalování" děje a množství dialogů, tedy dvou prvků, které nepatří mezi znaky blockbusterů). Z mého pohledu obstojí jak v očích fanoušků (scény, které jsou věnované jen pro potěchu fanoušků herní série se tu pár najde a jsou precizní), tak pro diváka s hrou neobeznámeného - protože prostě ten příběh funguje. Temná atmosféra, podpořená kamerou i výbornou hudbou tomu dodává specifickou atmosféru (trochu jinou než v herní sérii, která přeci jen takto temná nebyla ani v jednom ze svých dílů). A Michael Fassbender je skvělý herec, jeden z nejlepších své generace, a pro postavu asasína se skvěle hodí. 100% ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Už na začiatku pred vydaním filmu som sa naňho ako veľký fanúšik hernej série tešil. Dodnes si pamätám že som Assassins creed považoval (asi aj považujem dodnes) za jednu z najlepších hier na svete. Už po jej dohraní pred rokmi som si povedal že toto dielo by bolo hodné filmového spracovania. K filmu som pristupoval ale obozretne a povedal som si že základ bude keď obstojí svojho názvu. Nebudem premýšľať o tom kde všade bol AC zlým filmom lebo tých miest bolo hrozne veľa. Avšak nato že sa jednalo o adaptáciu PC hry tak film v porovnaní z prepadákmi a obrovským minuloročným sklamaním Warcraft dopadol celkovo veľmi dobre (1* hore za OST). 19.3.2017 Edit//: -1* "po vytriezvení". ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Co tu je vlastně možné hodnotit ? Film udělaný podle hry ? Super ! Jen škoda, že mě ta hra nechytla. Děj ? Ten se odehrává celý film kolem jablka, které může zastavit násilí a zrušit Assasiny, paráda, skvělý námět. Scénář je tu tím pádem zbytečný... postavy se baví nonstop o jablku, ochraníme ho ? Ukradneme ho ? Otevřený konec na druhé pokračování o jablku, to myslí vážně :D ? Marion Cotillard tu řeší strašně velké dilema, má mít ráda svého otce x má ho nesnášet ? Tady to zachraňovala asi sem tam ojediněla akce (bez krve, bez nějakých větších bijáků). ()

tragicus 

všechny recenze uživatele

Assassin's Creed se 110 minut tváří jako průměrný akční film někde na úrovni Logana a to s mnohem zajímavějším námětem, než zmíněná Marvelovka: moc vás to nezajímá, ale dívate se, protože je nezdravé vytáčet příliš hlavu do boku. V posledních několika minutách však tvůrci dají otevřeně najevo, že scénář nemá nějaký velký plán dát všemu tomu blouznění na konci smysl, že vlastně nemají žádný plán, a celek se zpětně rozpadne na tříšť parkour výstupů a poměrně velmi nudných a prázdných dialogů. Poměrně dobře zvolená hudba a nasnímaná akce však vyvolala chuť zahrát si hru, takže jako poněkud delší reklamní spot by se Assassin's Creed možná uživil, jako samostatný film, alespoň pro hry neznalého diváka, určitě ne. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší zklamání, ve finále se mi film líbil. Mám nahráno, ve hře mě, na rozdíl od filmu, štvali pasáže ze současnosti. Tady tak nějak zapadly do celkového vyznění. Spokojenost. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Bolo to nejake prekombinovane, ale nebolo to az tak zle ako som cakal. Neohuri to asi nikoho, ale mna to ani neurazilo. Ten Animus bol pekne vymysleny. Chcelo by to aby sa viac deju odohravalo v minulosti. Dalej ma trosku rusilo to, ze som to cele akosi nemal dostatocne vykreslene Sice ma to bavilo, ale prislo mi to nejako na rychlo poplatane. Urcite sa z toho dalo vytazit ovela viac. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ už trailer ukázal že to nebude to čo chceme.Hral som viac menej skoro všetky časti až na tie nové, skončil som s Rogue ktoré považujem za najlepšie a tak som sa na filmové spracovanie veľmi tešil.Po filme nemám ale žiadne emócie voči filmu.Prišlo mi to celé také bezduché.Herci boli sympatický , hudba celkom ušla čo sa akcie týka nemám čo vytknúť aj keď zrovna v Assassin's som čakal viacej.Hlavné mínusy určite oblek ktorý bol ako handra a hlavne koniec.Ktorý mal byť vyvrcholením filmu a pri tom mi prišiel ako úvodná menšia akcia.Celkovo som sklamaný ale dvojku by som bez váhania bral. Úplne presne to vystihol Tom Hardy... ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Zní to blbě, ale i tenhle film byl schopen mě spravit po zklamání z Dunkerku. Ano, teď si mnoho pseudoodborníků říká "Co je to za debila?!" ale je to tak. Tahle slátanina si aspoň nehraje na víc než na slátaninu. Co chcete víc po filmu podle počítačové hry, kde jen běháte po střechách a zabíjíte lidi... Mrzí mě, že tady není víc těch akcí z historické doby, ale většina filmu je v současnosti. Je to klasicky zbytečně zamotané, aby to vypadalo důležitěji, ale není třeba pochopit každou kravinu, to by člověk viděl spíš ty nelogické seky. Akce je dobrá, herci taky, hudba neruší. A hlavně je tady Brendan Gleeson, sice jen ve víceméně zbytečné pidiroli, ale je tam a to potěší. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Díky bohu, že jsem ty lístky neplatil a měl kino zadarmo jinak bych se ještě asi doteď mlatil kovovou trubkou do hlavy se slovy: Proč jsem takový vůl? Já se na film docela i těšil, měl úžasné obsazení, mohl čerpat z povedené herní adaptace. Film zkrátka mohl uspět o dost víc, než kterýkoliv jiný snímek natočený podle herní adaptace. Příběh je logikou na bodu nula, akce jak od Megatona ( sestříhané a zrychlené, že se v tom prase nevyzná ), zkrátka hrůza... Největší zklamání tohoto roku, druhý nejhorší film po Já, kocour tohoto roku, na kterém jsem byl v kině. Měl jsem si radši zaplatit a jít na Pasažéry, protože věřím, že by to bylo určitě lepší než tato slátanina, která neměla ani hlavu ani patu. PS: Fassbender hraje jak po kastraci a nikdo v tomto filmu ( krom Ironse ) nepodává ani zdaleka dobrý výkon. Hodnocení: 35%. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání jsem si raději nedával a udělal jsem dobře. Asasina znám jako PC hru, ale hrál jsem jen Syndicate na PS4. Takže vím, o co v té hře jde. Nejvíc jsem se bál toho, že scén v přítomnosti bude víc než těch ve vzpomínkách a bohužel to bylo až moc nevyrovnané. Konají se jen dvě velké akční scény ve Španělsku, zbytek se odehrává v budově Absterga. Trailer vypadal opravdu nabušeně, ale ve film sám už neměl co nabídnout. Na druhou stranu herci jako Fassbender, Irons a Cottilard byli dobrá volba, ale jejich potenciál prostě kvůli slabému scénáři nebyl využit. Parcourové tríčky jsou tu k vidění ale jen v těch dvou scénách. Souboje nejsou moc přehledné a někdy se bojuje v prachu a jindy zase po tmě. Zase záběry natočené z pohledu zbraní jsou celkem poutavé. Asasin toho umí daleko víc, než se tady vůbec stihlo ukázat a tom hlavně tenhle film měl být. Zlatým hřebem filmu byl samozřejmě epický "skok důvěry", na který jsem se velmi těšil a byl to taky asi ten nejlepší zážitek z filmu, akorát se ta někdy dokonalá akce nemusela přerušovat náhlým přechodem do současnosti, což ubíralo na vyznění celé akční sekvence. Vyzdvihnout musím hudbu, která má samotná za mě jednu hvězdu, protože udávala dynamické tempo a bez ní by mě to asi nudilo. Tušil bych, že ji složil Hans Zimmer, ale on je to nějaký příbuzný režiséra. Co se týče finále, to se tak natahalo, až to vypadalo na velkou řežbu, ale ve výsledku žádná sláva. Tmavé 3D tomu taky nepřidalo. Kdy už ten humus zrušej? 60 %. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama