Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 1

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Kde začít, asi tím, že jsem nehrál ani jeden díl hry a netuším ani o čem jsou. Z toho bohužel vyplývá, že jako obyčejný divák jsem neměl tušení co sleduji. Což je chyba jak hrom, udělat film pouze pro hráče a pro nikoho jiného, nedivím se, že film nevidělal ani na svůj rozpočet zatím a už zřejmě nevydělá. Dá se to udělat i jinak, jsou filmy podle her, kde je vše vysvětleno i pro "nováčka" ,ale jsou samozřejmě i případy kde to dopadlo mnohem hůře. Asi tak...celý film lítá nějaký papoušek digitální či co to je, možná pštros, možná orel...proč? Dozvím se až od vedle sedícího bratra od přítelkyně/kamaráda. pokaždé když jde do tuhého hlavní hrdina někam skočí, opět vysvětleno proč to dělá až později. Je tam hromada postav, které vůbec nejsou "živé" ,nikdo nic o sobě neřekne, nikdo o nich nic neřekne. Asi mám vědět z her, že hlavní hrdina někoho zabil a proč to udělal a že to tedy pro mě nemá být jen nějaký sprostý vrah. Hlavní záporáci nebo klaďáci...nevím kdo je kdo, protože se to v tomto filmu prostě nedozvím. Ale dobře, to bych vše pochopil, je to pro fanoušky série, nicméně co nepochopím je absolutní absence jakýchkoliv hrajících herců kromě Ironse, čili zoufalý casting. Absolutně pro mě nezajímavé prostřihy do minulosti 70% filmu, kde se bez jediné kapky krve mydlí dvě partičky umorousaných hašišáků, teda pardon assasinů. A vrchol všeho, mám přát vrahovi a partě arabů proti evropským templářům. No tak to tedy ne, půl filmu jsem tak přál všem těm "hlavním hrdinům" umřít. Nicméně závěrem, byl to těžký průměr a Fassbender, ač celý film s jedním ksychtem(vraha), to docela zachraňoval, spolu s Ironsem a Gleesonem. Nějaké ty šermovačky a výbuchy v tom také byly, byl jsem v dobré společnosti a bylo to na plátně. Průměr, který měl na víc, na mnohem víc. Odehrávat se to v naší době více, s lepšími herci, efekty a dát tomu trochu explo tak bych dal i 80% ,ale to už by byl jiný film. Takto 50%. ()

Erumocio 

všechny recenze uživatele

Doma mám s Áčkem všechno od her, knížek až po trenýrky. Takže návštěva kina byla povinnost. Výsledek? Nemastný, neslaný a těžce nedomyšlený. Kdyby si místo Španělska vymyslili třeba partičku neandrtálců co do sebe bije kyjema, tak je to úplně jedno a stane se úplně to samé - NIC. A přítomnost snad ani nestojí komentovat. V životě se mi nestalo, abych v kině usnul. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

V kine som sa celkom pobavil (uz menej mi vonal smrad popcornu a doslova "zranie" vsetkych okolo). Hru som nikdy nehral, iba k nej videl par podarenych cinematic trailerov. Ocakaval som teda, ze film bude zasadeny do tohoto historickeho obdobia. A tak ma previazanost na filmovu sucasnost prekvapila. Pekne pohybove i close-combat choreografie (vdaka za tie "komputre"), hoci pritiahnuty pribeh a archaicki templari v sucasnej dobe. Mali tam dost mizernu ochranku no. :) Premena postavy od Marion Cotillard v zavere mi prisla prilis nasilu a skoro som sa nahlas smial vidiac stat troch "assassinov" na x-km vzdialenej budove, ako Batman nad Gotham-om. Vizualne pekna, zial hlupucka zabavka. S kamerou sa pani filmari naozaj vyhrali. Slaby priemer. ()

Money_too 

všechny recenze uživatele

Pokus o novodobý Matrix se nepovedl. Přitom potenciál je obrovskej, ale nebýt fanda a hráč her, jsem v tom úplně ztracenej. Nevyužitý herecký um Fassbendera, Cotillard a Ironse jen podtrhuje scénáristicky kolaps. Pochybuju, že se dočkáme pokračování, jen mě fascinuje, jak je možný, že nikdo nedokáže kvalitně zpracovat herní adaptace. Dočkáme se někdy....? ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Hej jako - na to s čím museli autoři (scénáristi) co do "předlohy" pracovat z toho vyšli fakt čestně a pochybuju, že se z toho dalo dostat nějak moc víc, aniž by to přestalo být to, co to být mělo. Samozřejmě, postavy by si místy zasloužily trochu víc pečlivosti (ty obraty u doktorky, například...), akce se dala udělat o něco plynulejc, minulost se současností šla provázat i trochu živějc atp., ale jako - nečekal sem moc, nedostal sem míň, bavil sem se celou dobu. Neni to žádnej zázrak, ale neni ani čeho litovat. ()

pirko7 odpad!

všechny recenze uživatele

Herní serie naprosto perfektní, alespoň po 3 díl. Tohle? Naprostá sra*ka. Je to hop hop a ve výsledku nic. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Fůů, můžu být rád, že jsem film dokoukal "jen" na třikrát. Scénář musel psát někdo s trochou (více) travičky nebo jinak opravdu nevím a příběh jsem v tom filmu asi někde ztratil. Dvě hvězdy jen za nějaké akční scény, ale jinak velké zklamání. 2* ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Čeho jsem se bál, to nastalo. Prostě žádná pecka. Trailer mluví za vše. Jiný režisér a bylo by to třeba o hvězdičku navíc. Je to prostě dobrý, ale, kdybych si měl vybrat mezi druhou projekcí, tak dám radši přednost Xtýmu shlédnutí nějaké klasiky. 50% ()

ProfesorJJ 

všechny recenze uživatele

Tohle ani Fassbender nezachránil. Absolutně zpackaná režie, debilní scénář = další filmový brak podle hry. V Ubisoftu třeba vydají DLC, jak je jejich zvykem a film bude koukatelnější. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Směs nepřehledných bojových scén, nudných dialogů a nepřesvědčivých hereckých výkonů. Ať se ve filmu probírá cokoliv, člověk to těm postavám prostě nevěří. Zbytečná adaptace. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nehrál ani jeden díl Assassin's Creed, tak se usazuji zas zpátky na židli s čistým svědomým, že hodnotím tento snímek jako průměrný, neosloví ani nenadchne :-). Pravda hudba byla fenomenální co se akčnosti týče ;-) ale moment který bych si zapamatoval, hmmm ne to neeee.... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně se táhnoucí dvě hodiny hry o artefakt - jablko, které sem tam naruší povedený bitka či scéna, která prozrazuje, že Kurzelovi to myslí artově, ale pro akční velkofilm naprosto kontraproduktivně. Lze uvažovat, zda plynulé přechody mezi historií a přítomností představují nějaký rafinovaný prvek, jenž má mít nějakou souvislost s herním vizuálem. Scénář je plný nelogických děr a zvratů. Vyprávění postrádá spád a onu nezbytnou dávku emocí a napětí, která dodá ději šťávu. Akce byla zmatená, jednotlivé situace nepřehledné a děj mne vůbec nevtáhl do hry. Nelze filmu upřít netradiční pojetí, i zajímavou vizuální stránku. Za mne dvě znuděné *. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Ty jo to bylo něco. Scény skákání z baráků, trocha parkuru a Fassbender chycenej na jeřábu. Ale hlavně to "koukání". Musel bych to změřit ale připadá mi, že třetinu filmu jen hraje dramatická hudba a Fassbender na někoho upřeně kouká.... nebo někdo kouká na něj, nebo někdo na někoho upřeně kouká. Peklo... ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Herní adaptace je pro filmaře prokletí, už tolikrát se spálili a stejně do toho jdou znovu a znovu. Vyjímkou není ani slavná, předlouhá série Assassin's Creed. A je jedno, jestli seženete autobus prvotřídních hollywoodských hvězd, složíte k tomu výbornou hudbu nebo najmete kvalitního kameramana. Když máte prostý příběh bez sebevětší gradace, napětí, atmosféry a haldu digitálních efektů, kterými už dnes díru do světa neuděláte, bez opravdového fanouškovského srdíčka dostanete film nudný a rázem zapomenutelný. Přitom Kurzelův Macbeth nebyl vůbec špatný ale na tenhle žánr se art moc nehodí. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Už obsazení dávalo najevo, že nepůjde jen o další videoherní adaptaci na zakázku, ale že tady se bude chtít vypotit dobrý film. To by samozřejmě nešlo bez solidního rozpočtu, kterého se Justinu Kurzelovi dostalo a mohl tak přenést na filmové plátno velkolepý feeling, který se dá při hraní Assassina zažít. Ty návraty s pomocí vizuálně vymazleného Animusu v čase zpět jsou dechberoucí, stejně jako potěší opakovaně a bezchybně využívaná ptačí perspektiva, která k tomuhle materiálu prostě patří. Po vizuálně řemeslné stránce Kurzel potvrzuje talentovaného tvůrce, který si umí vybrat herce (Fassbender dodává celému filmu potřebné charisma) a nebojí se riskovat. Jako vždy jsem se u videoherní adaptace bál příběhu, ten ale šlape od první téměř do poslední minuty, moc se nemaže s neználky série, jde přímo k věci a očekává znalost materiálu, což mě v tomto případě nevadilo. Škoda jen, že konec proběhne až nečekaně rychle a na můj náročný vkus prostoduše (holt čekám zrovna tady něco mnohem rafinovanějšího), jinak by to byl ještě zapamatovatelnější kus. Uvidíme jestli dostanou producenti odvahu na dvojku. Se stejným tvůrčím týmem bych byl pro. 83% ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele

Proč neexistuje žádný film podle hry, který by byl svoji kvalitou nadprůměrný (snad jen Warcraft)??? Nápad s přístrojem Animus, který je ve hrách zpracován opravdu dobře, se tady moc nepovedl. Tvůrci se tady zaměřují hlavně na moderní linku a moc to nefunguje. Nejlepší na tomhle filmu byl Leap of faith, který je zpracován stejně dobře jako ve hře. Zbývá jen doufat, že připravovaný seriál od Netflixu bude mít trochu větší kvalitu. PS: "Nothing is true, everything is permitted." ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama