Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 1

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

pepo 

všechny recenze uživatele

Najlepšia adaptácia videohry,. Na skutočne dobrý film to síce stále nestačí, na zaujímavý však rozhodne áno. A tie mám ja rád 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, nedostal jsem nic. Už Macbeth mě nebavil, takže s panem režisérem asi kamarádit nebudu. Fassy se nám nějak začíná nepříjemně rozjíždět do nepovedenějších snímků :( Určitě hodně nemilé zjištění. Zbytek hereckého osazenstva nemá moc cenu komentovat. Chyba snímku byla zřejmě v tom, že vůbec vznikl. Ony akční filmy to mají v dnešní komiksové době poměrně těžké. Nějakej ten povedenější parkour dneska už nikoho moc nezaujme. Zbytečnost filmu dokládá nejvíce fakt, že Země byla OPĚT v ohrožení. To scénaristi nedokážou přijít s něčím jiným? 50% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ideální způsob toho, jak vytvářet videoherní apatace - nekopíruje se tu příběh, ale odehrává jiný, zasazený do videoherního světa. A proto je škoda pár věcí, které to kazí. Třeba ty hrozné kreténoviny, které vychází už z předlohy, aneb padouši se snaží získat Jablko z ráje, co obsahuje genetickou matici svobodné vůle člověka(ehm), nebo zařízení, kde sice máme zavřenou minimálně desítku elitních zabijáků necháme střežit partou chlápků s obuškama, k čemu nějaká palná zbraň, že jo... A když jsme u toho, tak půlka věcí, co jsou v částech odehrávajících se ve španělsku za dob inkvizice, působí zcela anachronicky, od hipster účesů, po fakt, že koňzpřeží jede tak sto km/h. Ale jinak je to dobrej film. Vážně, sice to trpí spoustou béčkových neduhů (scénář), ale evidentně tam někdo, kdo má řemeslo perfektně zvládnuté hodně bojoval o to, aby tam alespoň něco pořádného bylo (kamera, herci). A oni právě herci dělají ten rozdíl, mezi fajn oddechovkou a pitomým béčkem, alespoň v tomhle případě. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Jestli byl snímek něčím věrný faktu, že předlohou je videohra, tak tím, že jakmile Fassbender "sounded the alarm," tak se rázem v celym městě - v kanálech, v ulicích i na střechách - objevili vojáci, kteří prostě vždycky věděli, kde ten věčně utíkající asasín právě je a kam míří. Převážně nebavilo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tentokrát hodnotím čistě jen divácký prožitek. Od filmu jsem raději moc nečekal, a tak jsem byl vcelku příjemně překvapen. Z původního fantasy se sice stalo sci-fi, ale tvůrci vsadili čistě na akci. Poletující kamera se občas dívá vašima očima, tudíž si chvílemi připadáte jako v PC hře (což je vpořádku). Úderná hudba duněla tak, až se chvílemi otřásalo celé kino (asi ne, ale já ten pocit měl). A dlužno dodat, že naprosto skvělá hudba. Dále film sází na působivou vizuální stránku (nejen honička, ale třeba taková katedrála z vně i uvnitř je lahůdka, kord když je teprve ve výstavbě) a v neposlední řadě na dobré herecké výkony. J.Irons je padouch přesně podle gusta! Příběh jednoduchý - honba za tajemným Jablkem. Kde se vzalo a jak funguje, je vcelku jedno. Ač je mrtvol více jak v RoboCopovi, tak s krví se šetří. Ne že by nebyla, ale neplýtvá se...to proto, aby na film mohly i děti (jenže pro ně stejně moc vhodný není). Pokud máte rádi jízdu s vypnutým myšlením, pěkné obrazy, rvačky, honičky na koních...pak hurá do toho! Na původní AC klidně zapomenout... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka sa skladá z dvoch častí, ktoré sa navzájom prelínajú a to z tej odohrávajúcej sa v aktuálnom storočí, tak o stovky rokov späť. A asi to nebude znieť veľmi prekvapivo, ale minulosť je rozhodne atraktívnejšie ako ukecaná, sterilná a mnohokrát aj nudná súčasnosť. Akonáhle sa pomocou technológie Animusu presunieme do Španielska, začne sa diať niečo, čo nás môže zaujať. Assassin's Creed bol nesporne veľmi očakávaným filmom nespočetných hráčov a tešili sa na neho aj tí, ktorí sa do vojny medzi asasínmi a templári nikdy nezúčastnili. Výsledok nie je vyložene zlý, ale že by sa nad ním dalo zatlieskať, to sa rozhodne povedať nedá. Rovnako ako striedanie časových línií, mení sa aj atmosféra a napätie, ktoré nás raz vtiahnu do súboja a druhýkrát nudia či dokonca nechávajú zmätených. Najmä koniec je s naozaj veľkým otáznikom. Možno je to náhoda, možno prekliatie, ale žáner sci-fi či fantasy v spojení s menom Jeremy Irons v posledných niekoľkých rokoch nedopadá veľmi dobre. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pri hre Assassin's Creed som presedel pár hodín a osobne ju radím medzi to najlepšie čo som hral. S filmom som vedel, že to bude ťažké, pretože hra položila latku dosť vysoko. No a aj keď film nedosahuje kvalít hry, nemôžem povedať, že som sklamaný. Ale ani nadšený. Bavilo ma to, bavila ma krásna Marion Cotillard, bavil ma skvelý Fassbender, ktorému toto Asasínske dobrodružstvo sadlo, bavili ma akcie, ktoré (aj keď miestami boli zbytočne strihnuté do Animusu) boli vynikajúce, bavilo ma pútavo natočené španielske prostredie a ľúbila sa mi aj podmanivá hudba (aj keď na hudbu od Jespera Kyda nemá). Už menej sa mi páčil (a to je najslabšia časť filmu ) scenár. Občas sú tu menšie zmätky, čo je škoda a taktiež by to chcelo vylepšiť aj chémiu medzi postavami a aj príbeh, ktorý nie je zlý, ale chcelo by ho trošku pútavejšie a dravejšie natočiť. Každopádne som sa bavil a som viac menej spokojný, aj keď s časti sklamaný, keď viem aký zážitok to mohol byť, ak by sa to kvalitou priblížilo k hre. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Šly tři vykřičníky do světa a přišly ke kinu. První z nich chtěl vidět fakt dobrej film, druhej se aspoň nechtěl moc nudit, jenže nejstarší vykřičník chtěl vidět Fassbendera s mečem, tak se šlo na Asasíny. To bylo naposledy, co někdo ty tři vykřičníky viděl, protože po filmu se ze sálu vypotácelo trio otazníků. Já byl jeden z nich. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Prototyp dokonale nevyváženého filmu. Na jedné straně naprosto precizně zvládnuté stránky filmu (fantastická kamera, prostředí, obsazení, atmosféra, 50% bojových choreografií, hudba - v několika scénách) a na druhé straně naprosto tragicky zvládnuté stránky filmu (scénář - ve filmu umře tuna postav, ale u všech vám to bude tak nějak jedno, 50% bojových choreografií, odfláknutej závěr a nevalný poselství filmu, hudba - fakt sorry, ale ve většině scénách se tam prostě dle mýho názoru nehodila a kazila atmosféru). Vychází z toho tedy čistý průměr, který nepřivede k orgasmu ale ani nezpůsobí krvácení hemoroidů. Škoda, Assassinovi jsem fakt věřil. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Assassin's Creed má jeden jediný klad - dokonalé tělo Michaela Fassbendera. Jinak je to neskutečně špatná záležitost, která ani v nejmenším nedává žádný smysl. Bylo to všecko takové... hodně amatérské. 2/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám to stejný jako u Warcraftu. Skutečnost, že se jedná o filmovou adaptaci hry, beru jen a pouze jako náznak toho, že by se mělo jednat o fantasy a audiovizuální nářez. Vztahy k charakterům, postavám a příběhu mě nezajímají. Jak vídím hodnocení, good for me! V kině jsem si Assassíny užil naplno, přičemž mě mrzí snad jen to, že jsem musel jít na 3D, které nebylo uplně sračkoidní jak skoro vždycky, ale i tak budu rád, až si to zopáknu ve 2D. A ten příběh není zas tak slabej, jak se tady kňučí. Jednoduchej docela je, ale film má složitější výpravu, takže vzhledem k prostoru pro užívaní si akce bych to jako zápor nehodnotil. Spokojenost na 90% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Assassin's Creed je dobrá adaptace počítačové hry, pojatá stylem, který se nemusí řadě diváků líbit, nicméně režisér si s tím vyhrál po svém a podle mě udělal dobrej kus práce. Scény ze současnosti nenudí a dobře se na ně kouká. Je z nich cítit ten správnej nádech laboratorní krysy a Fassbender si to nenechává líbit, což je fajn. Scény z minulosti jsou na druhou stranu naprostá pecka a kaskadéři se vážně vyblbli. Těším se na pokračování. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu ty výtky na poměr scén v minulosti a přítomnosti, jelikož při odečtení závěrečných titulků a nevyhnutelného úvodu, jenž připraví hlavní postavu na Animus, je poměr téměř vyrovnaný. Co se odehrává v 15. století na území Andalusie je čirá radost v podobě nepřetržité akce, nádherných kostýmů a relativně vzhledných filtrů. Vraždění a prchání je podpořeno skvěle energickou hudbou, která dává tempu správný říz, stejně tak rychlá střihová skladba, i když zde by neškodilo lehce ubrat a přidat v akčních pasážích více okružných záběrů kamery na celky. Na druhé straně časové osnovy, tedy v přítomnosti, se na rozdíl od linie před 500 lety odehrává alespoň nějaký příběh, leč chabý a nedoladěný. Kolotoč kolem charismatické Marion Cotillard funguje i přes díry ve scénáři a slabší dialogy vcelku dobře a občas poutá i více, než akční hon za jablkem Ráje. Jako celek je Assassin's Creed poměrně nevyvážený, postavám chybí uvěřitelnější a propracovanější motivace s cílem lépe propojit obě časové linie a větší přísun kvalitních dialogů. I přesto ale film nelze výrazně zkritizovat, jelikož přináší svěží vítr do kategorie herních adaptací. [65%] | Kino ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dosť sklamanie, čakal som podstatne viac. Niečo atmosferické, tajomné a dobrodružne lákavé. Odhliadnuc od úmornej snahy po vizuálnej stránke film niekam dotiahnuť (ale na mňa aj tak moc prachu a hmly) toho príbeh veľa neponúkne. Nič čo by nejak zvlášť ohúrilo, alebo zostalo v pamäti. O pocitoch a atmosfére radšej ani nehovorím - mdlé a nezáživné. Ale Fassbender hral celkom zaujímavo. Ani M. Cotillard nebola zlá. Priemer. 60/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Z hovna bič neupleteš. A když podle hry se stupidním příběhem a solidní parkurově-akční hratelností uděláte film, ve kterém je té akce sotva dvacet minut, zato ten stupidní příběh se rozmatlává na zbylou hodinu a půl, tak to bolí. A co pak na tom že k tomu máte při ruce špičkové herce a režiséra co zvládá vyčarovat velice efektní vizuály. Z hovna prostě bič neupleteš. 5/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|35%| Žádnou hru Assassin’s Creed jsem nehrál, tudíž nemám co porovnávat. Do tohoto jsem šel především s tím, že mě herec Michael Fassbender v poslední době dost baví, zejména v novém Vetřelci mě téměř nadchl. No, herecky to v tomto případě uhrál opět dobře, do této role se vžil vcelku solidně. To je ale asi tak vše, co mě trochu zaujalo. Přiznám se, film mě skoro vůbec nebavil. I začátek filmu mi přišel dost specifický, nemohl jsem se vžít do příběhu, nezaujalo mě to a i jsem jisté věci moc nepobral, za což může hůře podaný příběh, režie atd. Ale kritizovat to moc nechci. Akční scény jsou podle mého gusta dost rozporuplné. Líbila se mi akorát prostřední, dlouhá akční sekvence, jinač mi to přišlo dost na oko digitální. Ani finále nebylo moc záživné. Ale co, zkusil jsem to. Nesedlo mi to a i z objektivního hlediska to žádná velká pecka není. Za zmínku stojí celkem solidní soundtrack, Kurzel i pěkně složil hudbu k novému Vetřelci. No, to je vše. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERY! S týmto filmom je to strašne ťažké. Čo znamená napríklad orol, ktorý neustále lieta okolo, mi vysvetlil kamarát, ale to je len jedna z mnoha vecí; a film podľa hry by teda aspoň podľa mňa, nemal byť zrozumiteľný len pre hráčov. Niečo je zas doslova podriadené hernému svetu a v tom filmovom to proste inak ako nelogicky pôsobiť nemôže. Ako sa asasíni dokázali infiltrovať na schôdzu templárov? Prečo stráže potláčajú vzburu obuškami, keď mali predtým uspávacie šípky, a prečo nemajú pištole? Kto je Fassbenderova spoluasasínka v 15.tom storočí a aký je medzi nimi vzťah? Kto je Moussa? Kto sú 99 percent väzňov a prečo ich tam vlastne držia? Ako sa dokázal Fasbender spojiť so svojim stredovekým Ja aj po odpojení od Animusu, atď atď. Paradoxom je, že záverečná pointa je zase jasná - alebo lepšie - prezradená, hneď v úvode. Na druhú stranu, Fassbenderovi a Marion tie úlohy sadli. Vizuál doslova dych vyrážajúci, rovnako ako kamera, a akčné scény patria ku špičke. Som ohúrený, pokiaľ nad tým nerozmýšľam. Najradšej by som si to dal okamžite znovu. A to neni málo ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Assassin's Creed je tak trochu krásnou zradou. Hravě „prázdný“ film. Skvělým příkladem jsou tři scény v Animu. Tyto očekávané sekvence začínají tak, jak by si mnoho fanoušků přálo, tedy krásnými velkými celky, výraznou hudbou a množstvím akce. Jenže jakmile se ke slovu dostane Aguilar, jsou akční scény z minulosti narušovány, nejdříve (a) přílišným důrazem na polodetail, čímž se komplikují prostorové vztahy, (b) zvyšující se frekvencí prostřihů do současnosti, do třetice pak (c) až (ne)příjemnou nekomunikativností vyprávění. Ani jeden ze zmíněných aspektů nepovažuji za „tvůrčí selhání“ jako spíše záměrnou snahu dezorientovat diváka. Což podporuje výrazná stylizace, důraz na kombinaci velkých celků a pohyblivého rámování (paradoxně pro ustavení majestátních prostorů mimo akční scény), volba španělského jazyka pro historické dialogy i jistá odtažitost a neproniknutelnost postav a prostředí. Jako by Kurzel lehce deformoval klasické vyprávění tím uměleckým. Skvělé jsou také momenty, kdy film divákům nedovoluje prozkoumat (potenciálně) bohatý a široký fikční svět, nikterak důsledně nerozvádí historii konfliktu obou stran, a dokonce hlavní postavy nijak výrazně nepsychologizuje. Assassin's Creed je vlastně zábavná ukázka toho, jak moc příjemné může být sledování až lehce nepříjemného filmu. Trailery i marketingová kampaň slibovaly akční nálož, která se hrdě postaví vedle vynikajících videoherních blockbusterů, ne podvratnou jednohubku, která diváka trochu potrápí. // Další důkaz toho, že videoherní adaptace jsou extrémně podhodnocené. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno vyšla v Cineme recenzia na Impostor s tým, že jej autor nechápal, prečo rešpektovaný herec Gary Sinise rozbrdáva svoju kariéru v scifíčkach béčkového typu ako spomínaný film a Misia na Mars a nehrá v nich radšej JCVD. Podobná asociácia ma napadla aj v prípade AC a to nielen s Fassbinderom, tu je tých rešpektovaných hercov hneď 5. No ak by v tomto filme hral namiesto Michaela JCVD, asi by ma to aj viac bavilo, bola by to aspoň sčasti komédia. Stále rozmýšľam nad troma hviezdami a to kvôli dokonalému stajlingu Marion, ktorej netradičná krása mi väčšinou nejak nesedí, ale tu je dokonale krásna a kvôli štadiónu Atletica. Len škoda, že na jeho trávniku a tribúnach sa radšej neodohralo inak zúfalo odbité a nezaujímavé finále, situované do Londýna. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama