Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 1

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdybych všechen čas, který jsem věnoval stejnojmenné hře věnoval například hledání léku na rakovinu, tak má dnes toto onemocnění hladší průběh než rýmička u mužů. Co já se naběhal po střechách starověkých měst, kolik úkladných vraž jsem spáchal a kolik vynikajících soubojů absolvoval. Tato hra patří v mých očích k naprosté špičce. Dodnes si pamatuji, jak jsem náhodou narazil na první díl, kdy hra ještě nebyla ani trošku medializovaná a byl jsem zcela okouzlen. Jediné, co mě dokázalo po hodinách hraní malinko rozčílit, bylo to, když jste se, zpravidla v nejnapínavější okamžik, probudili na křesle do současnosti a řešil tam všemožné píčoviny, které se svojí zajímavostí absolutně nemohly rovnat starověkému světu. V tomhle vidím i hlavní nedostatek tohoto snímku. Soustředí se na politicko-náboženské píčoviny. Postavy vedou neskutečně nudné dialogy, které dokonce neodkrývají ani žádné nové světlo na scéně. To vše na úkor akce, která když je, tak je kvalitní, jen ji je prostě málo. Navíc mě na ní iritovaly ty neustále se prolínající záběry na Fassbendera bojujícího s prázdnem. Na příběhu jsou zase velmi iritující neustále skoky mezi několika časovými rovinami, z nichž byla samozřejmě nejzajímavější ta z minulosti. Dost dobře nechápu, co tvůrce vedlo k tomu nešťastnému rozhodnutí, že se odtrhnou od hrami osvědčeného konceptu a do minulosti zasadí jen malý zlomek děje. Dost mě zklamala i Marion Cotillard, kterou zde nastajlovali jako zrůdu a obsadili ji, snad jen z marketingových důvodů, do role, kam absolutně nezapadala. Brutálně jsme se na tento film se spolusledovatelkou těšili. Ona zařadila k nohavičkám assasínskou mikinu a já byl po celou stopáž připraven vytáhnout skrytou čepel. Značné zklamání prznící hře jméno. Pokud bych tento snímek viděl před hraním hry, tak by mě teda rozhodně nenavnadil. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi větší katastrofu. Přestože si na filmu dali tvůrci jistě dost záležet, má spoustu děr. Ani mi tak nevadí zasazení většiny děje do současnosti, jako spíš nelogické chování hlavních postav. Ani vynikající herecké obsazení film nezachránilo. Možná že je dobře, že nejsem fanoušek herní série. Michael Fassbender se v roli Cyla rozhodně snaží. Marion Cotillard mu v tom pomáhá, ale oba tak nějak bojují za špatnou stranu. Aspoň že Jeremy Irons je celou dobu jasný. Akce je celkem dobrá a to jak v minulosti, tak v současnosti. Prostě tomu něco hlubšího chybí. Letošní Warcraft má sice mnohem jednodušší příběh, ale působí mnohem lepším dojmem. "Pracujeme ve tmě, abychom sloužili temnotě." Recenze ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kdyby neexistovala hra a přesto vzniknul film, asi bych s výhradama pálil pět hvězd. Assassin's Creed totiž normálně baví! Možná to neni dobrá herní adaptace, ale jako film se to opravdu snaží - pravej opak třeba Warcrafta! Justin Kurzel umí perfektně vystavět atmosféru i veškerý napětí a dynamiku okolo příběhu, takže navzdory scenáristický tuposti film plyne svižně a nedrhne - ani když si začínáte jako divák drbat hlavu nad tím, co a proč se právě děje! Taky je super, že se ve Španělsku mluví španělsky. Takže skrze režii, svižnou akci (ač hekticky sestříhanou), slušnej vizuál, skvělou atmosféru a parádní soundtrack odpouštím stříhači, že ve střižně poztrácel asi tak hodinu materiálu, že si Kurzel nepohlídal scénář a že tvůrci v touze vydělat couvli před tvrdším ratingem. Taky si mohli odpustit v každý lepší scéně prolínání mezi historií a řáděním na „animusu“. Ale jinak? Ten film je funkční, na hru seru! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrál, ale pouze viděl a moc mě to nebavilo, to samé se dá říci i o filmu. Přišlo mi to strašně jednoduché a herecké obsazení nuda. Akční scény sem tam dobré. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Po půl hodině sraček, jsem to prostě vypnul. Nuda od samého začátku. Navíc je to zprznění původní hry. Tvle sci-fi Assassin's Creed. To me voser. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem dnes přesně potřeboval. Nějaký akční výplach. Ne moc stupidní, prostě něco, co si tak nějak v rámci možností užiju a nebudu toho litovat. A povedlo se. Sice jsem kolem "Asassina" kroužil jak sup kolem mršiny, ale nakonec jsem podlehl a úplně v pohodě jsem si tenhle film užil. Normálně bych dal možná míň, hledal všemožné chyby, klišé a já nevím, co ještě, ale dnes ne. Dnes na nějaký sáhodlouhý rozbor nemám nejmenší náladu. A Tobě, Justine, díky moc. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takže, našťastie nepatrím medzi tých, ktorý by túto hru hrali. Viem, že existuje, pár krát som už aj niektorú z jej verzií držala v rukách v obchode s elektronikou, ale to je asi tak všetko, čo mám s ňou spoločné. Preto sa mi ako nezaujatému divákovi tento film naozaj páčil. Nie je to niečo, pri čom budete každú sekundu premýšľať nad tým aká je tá scéna estetická. Naozaj, môžem povedať, že okrem Marion tu nebolo nič estetické. Na druhú stranu sa však bežný človek určite zabaví, alebo minimálne nebude nudiť. Pekné exteriéry dodávajú správnu atmosféru. Jediné, čo by som asi vytkla je použitie cudzieho jazyka, pri scénach z minulosti. Chápem, že sa snažili scenáristi navodiť takú správnu atmosféru, ale občas sa mi zdalo, že to pôsobilo práve umelo. Herecké obsadenie sa snaží, čo mu scenár dovolí, tak netreba očakávať srdcervúce alebo oscarové herecké umenie. Výborná hudba iba doplňuje väčšinu akčných scén. 70% ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Ass as in Creed Tak nevím, jestli jsem se nedíval na jiný film nebo mi to jen nesedlo. Jelikož jsem u toho usnul asi dvakrát, druhou šanci tomu už dávat nebudu, to nebyla náhoda! Pointa i příběh dost stupidní, takže za mě... 10% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A stalo sa opäť to, čo sme všetci nechceli, aby sa z tohto filmu stalo. Nemôžem povedať, že by som bol absolútne z filmu znechutený, ako väčšina kritikov, čo som videli, no jednoznačne je treba povedať, že "Assassins Creed" rozhodne nie je filmom, ktorý sme od tejto značky chceli dostať. Je mi jasné, že na tomto projekte pracovalo veľa ľudí a snažili sa dať dokopy kvalitné dielo, na ktoré by sme mohli byť hrdí ako diváci aj ako hráči pôvodnej hry. Problémom však je, že absolútne nevedia naviesť tento príbeh správnym smerom, nemá to chuť a mám pocit, že viac času filmu trávime v súčasnosti namiesto v minulosti. A povedzte mi ako fanúšik hry, čo by ste chceli v tomto filme vidieť viac? Súčasnosť alebo minulosť? Plus aj keď sme v minulosti, tak máme jednotlivé scénky, kde Callum skáče zo striech, alebo predvádza niektoré akčné kúsky, tak je to prelínané s obrazmi, kde ho vidíme v súčasnosti, ako s ním spolupracuje mašina, ku ktorej je pripevnený. A keď som si začínal vo filme užívať to, čo ma bavilo v hre, tak týmto ma neustále ťahali z filmu von a prestával som byť zaujatý. Som úprimne sklamaný, lebo som dúfal, že po relatívne schopnom filme Warcraft by sme mohli mať trošku nábeh na lepšie videoherné filmy. Že už sme sa za tie roky niekam posunuli. A trailery vyzerali veľmi sľubne. Žiaľ, akosi to tu nedopadlo podľa predstáv. Keď sme v roku 1492, atmosféra je skvelá a aj akcia ma berie. Herci sú dobrí a mám pocit, že sa snažia svojim postavám venovať maximum. Zvyšok je ale veľmi neprehľadný, veľmi zrýchlený a málo zaujímavý film na to, aby som povedal, že budú lepšie časy. Som aj tak stále celkom rád, že som film videl, no nemyslím si, že by to bolo dielo, kde by človek povedal, že začína nová éra. Možno to vyjde nabudúce. Hodnotenie: C ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Celé to působí jakoby to ani nemělo střed, jen začátek a konec. Takže žádné intermezzo, což je fajn. Škoda absolutního nezájmu o postavy, mohlo to jít výš, ale úplný závěr překvapivě navnadil na další díl. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vizuál (hlavne ten v Španielsku) úžasný, Kurzelovi skrátka tá ponurá špinavosť vo filme ide. Brat zase vždy namixuje fantastickú muziku. Spolu s akciou je to potom strhujúce a mne osobne sa páčili aj tie prestrihy pri bitkách na Calla v Animuse. V tom kine som dostala všetko, po čo som si vlastne išla ... aj moji obľúbení herci dobre zahrali (aj keď Marion nemala poriadne čo hrať), lenže čo bolo pre mňa veľké mínus je príbeh. Bol taký nijaký, neucelený, rozkúskovaný ... extra ma nezaujal. Ale čo ja môžem vedieť, v živote som hrala len Burger Restaurant. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

To je právě ten moment, kdy film vizuálem jede v notě hry, ale epiku sešroruboval do bezvrstvé akce a zbytečného poblikávání v čase. Rozhodně jsme měli strávit více času v minulosti, trochu rozvést děj a dobu, a ne z assassínů udělat fanatické magory se super autohypnotickými básněmi. Na druhou stranu: čekali jsme to a zas až takové zklamání a la odpad to není. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do kina s tím, že kdo nic neočekává, nebude zklamaný a jsem naprosto nadšená, protože můžu nezaujatě i jako fanoušek AC, který nahrál stovky hodin říct, že tohle se prostě povedlo. Člověk, který hry nehrál se až tak neztratí, všechno bylo hezky vysvětleno a ten, kdo hrál, může být v klidu, nic ho neurazí. A teď k hodnocení samotného filmu.. Tak skvělou kameru jsem neviděla již dlouho, byla jsem vtáhnuta do děje hned od první scény. Anticipované bojové a parkour scény byly třešnička na dortu a nepřeháním, když řeknu, že jsem měla několikrát husí kůži. Fassbender mi jako assassin sedl, vlastně jako celé herecké obsazení a hlavně si ten film nehraje na něco, co není. Taky mě hodně překvapil soundtrack, který jsem si hned musela pustit a poslouchám ho zrovna při psaní tohoto komentáře. Prostě kdo se chce bavit, se bavit bude, a kdo na to jde už předem s přesvědčením, jako polovina čsfd :) že to bude stát za prd, tak to taky za ten prd stát bude. Mohlo to dopadnout o 100% hůř, ale i na mírné změny oproti hře (animus..), které zvládli na jedničku, si nemám na co stěžovat. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý, středověké scény výborné, ale jejich čím dál častější prolínání s Animem je na facky, ostatně dění v současnosti je samá nuda a šeď, které mne ke konci vyloženě uspávaly. Závěr samotný je pak takový nijaký a rozplizlý do ztracena a spolu s enormní dávkou všemožných klišé u mne tenhle snímek na lepší než sotva průměrné hodnocení nevytáhnou. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečná scénáristická kokotina a je mi úplně u prdele, že hru jsem nikdy nehrál a přesto všechno, jak moc vypatlané to je, to umí být občas i dost zábavné. Hlavní hnací motor je hudba která je úžasná a všechny scény z dob španělské inkvizice. Všechny scény z nové doby, otravná a naprostou tužku hrající Marion, neskutečně nevhodný PG rating a dementní scénář to shazují o několik tříd dolů. Tohle nemělo šanci si na sebe nikdy vydělat. Předražená jednohubka, která se vám vykouří z hlavy 15 minut po promítání. 55%. Nefilmujte ty hry, furt vám to řikám. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady mizerných zpracování populární videohry, která si o zfilmování vyloženě říkala, ale že jí takhle pohnojí, mě ani ve snu nenapadlo. Nikdy nepochopím, že takové velké značky dají do rukou neznámým packalům. Jestli čekáte akci, zajímavou výpravu nebo jiné zajímavosti, zde je nenajdete. Pouze šeď a nuda. Obrovská škoda. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Člověk se tedy pročeká ke druhé akční sekvenci s podmanivými dobovými kulisami přes nové a nové lepší či horší konverzační pokusy, jak temné zabijácké výjevy obhájit. Rozhodně se nedoporučuje rozebírat z dnešního úhlu pohledu, proč se „hodní“ asasíni spojí s „hodným“ muslimským sultánem proti „zlým“ templářům; to už je bezpečnější studovat Fassbenderovu vypracovanou postavu či odnože spikleneckých teorií Dana Browna.Posvátný předmět, o nějž se všichni perou, by mohl naznačit i spřízněnost s Indianou Jonesem – bohužel je však nulová. Protože snímku Assassin’s Creed naprosto schází úsměvná nadsázka: vypráví brakovou akční sci-fi se smrtící spasitelskou vážností a skoro bez akce. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Toto je už v poradí 20. film, ktorý som videl v kine, za rok 2016, pre niekoho, je to málo, pre niekoho, veľa, z môjho osobného hľadiska, sa jedná o veľký úspech, ktorý by som rád, v budúcom roku - 2017, ešte navýšil. Už, keď som mieril do sály, ktorá bola na moje počudovanie sa, komplet vypredaná, tak som mal určité obavy, ako sa bude niesť nálada z filmu, ktorý kritici, už vopred, dosť strhali... Trojica, ktorá spolupracuje na tomto snímku, nakrútenom podľa počítačovej predlohy, sa už taktiež stretla na predchádzajúcom filme - Macbeth, t. j - režisér Kurzel, herec a herečka, menovite - Michael Fassbender a francúzska krásavica Marion Cotillard. Jedna výhoda, ktorú má tento film, je vytvorenie prospešnej atmosféry, ktorá prináleží dobe hlavného dejstva, tu sa nachádzam v španielskej inkvizícii v 15. storočí, kde všetci hovoria po španielsky, má to celé dynamický spád, je to strhujúce a úderné, že ich atletická zručnosť, beh, pohyb, je ako vykreslený z filmu - Bournovo ultimátum, keď herec Matt Damon, skákal zo striech, ako nejaký samuraj, tu sa možnosti, ešte o čosi zmodernizovali, že je to efektívne a bravúrne nakrútené, že si vravím : „Bodaj by sa to nieslo v takomto duchu, aj po zvyšok filmu” . Ale akonáhle som opäť v súčasnosti, tak film ma bohvieako nezaujíma, niežeby bol vyslovene nudný, ale najlepšie som sa cítil v tej inkvizícii, kde som len na krátky čas, v ktorých je pre zmenu, kvalitne prevedená akcia, ako hrom ! Samotné finále v Londýne v prítomnosti, je už tradične : nedotiahnuté, odfláknuté, skrátka, o ničom. Filmu som sa bál, ako čert kríža, ale nie je to také zlé, že by som sa mal unudiť k smrti. Celkom dobrý film, ktorý ale asi nadobro ukončuje predstavu, že nakrútiť film, podľa počítačovej hry, je nemožné, že by mal mať akési kinematografické kvality, a pravdaže i honosné tržbičky... Fassbender sa snaží, čo mu jeho sily stačia, ale mal by sa do budúcnosti zamyslieť nad tým, či chce platiť iba pravidelné domáce účty, alebo radšej si zahrať v poriadnych filmoch... Režisér Kurzel ma celkom a podstatne sklamal, bol som navnadený, že ma čaká excelentná pecka, čo sa nestalo, nevadí, predýcham to, spamätám sa z toho, ale bacha, s čím prídete vy - nabudúce, lebo aj ja mám iba jedny nervy, vážení !!! ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama