Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 8

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný film podle počítačové hry. Ještě hůř: místo akce, bezduchosti a neustálé bitky mezi templáři a asasíny ve středověkém Španělsku dali tvůrci mnohem více prostoru mytologii, jež příběh obestírá. Takže tři čtvrtiny stopáže jsou k vidění jen znuděné tváře všech herců, jak deklamují pitomé repliky, a jen ve čtvrtině se něco děje. I když je historické Španělsko evidentně digitální a honičkám k dokonalosti chybí život, stojí to za pohled, parkourový běh po střechách a nárožích je, co se choreografie týče, připraven do puntíku. Jenže herce to zřetelně nebaví. Fassbender se ještě jakž takž snaží, často ukazuje muskulaturu nahý do půl těla, tam to lze pochopit. Ale ti ostatní? Unylá Ariane Labedová, další asasínka, se po celou stopáž tváří, jako by ji hraní vůbec nebavilo, a proč do takového projektu vlezli velcí herci jako Jeremy Irons a Charlotte Ramplingová, je ve hvězdách. A ač mě to bolí jen vyslovit, úplně nejhůř dopadla jindy senzační Cotillardová. Tady se její herecký rejstřík se omezuje na koulení očima. Nebyl jsem si jist, zda se u natáčení jenom nudila, nebo rovnou styděla, že se k něčemu takovému upsala. Výkon hodný Zlaté maliny. Antimainstreamová cesta filozofující počítačové hry prostě selhala ve všech směrech. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Nuda k uzoufání. Akční scény vyplňují víc jak polovinu filmu, na čemž by nebylo nic špatného, kdyby se ovšem střihu nechopil nedoštudovanej řezník s epilepsií, kterou se diváky pokouší nakazit. Vážně mě nebaví koukat se, jak Fassbender bojuje na tranažeru... nebo ve tmě. A když už to vypadá na dobrou akční scénu, tak... je ustřižena. Snad neni takovej problém kouknout se filmy Jackieho Chana a sestřihat to podle toho, ne? Ostatní věci by se ještě daly jakž takž překousnout, byť nelogičností je tam opravdu dost. Navíc české titulky někdo dělal v googlu translatoru a vývoj charakteru je, řekněme, náhodný, ale ještě by se nad tím dalo mávnout rukou a říct ok... nebýt ovšem těch bojových scén. Nemohu si pomoci, ale Assassin's Creed působí lacině. Assassínská romantizující atmosféra, která na mě působila v podstatě z jakéhokoli herního dílu, zde chybí. Takováhle námaha a to všechno jenom kvůli jedné petanque kouli. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Možno by to ani nebol zlý nápad, len to zostalo kdesi na polceste. Chýbala mi snaha o dovysvetlenie niektorých motívov, možno si to viacej užili priaznivci hry. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

No to si děláte p*del :D Pro hráče absolutně nechutně ostudná fraška na legendární Assassin´s Creed. Nechápu, jak Ubisoft mohl povolit tenhle průjem vydělanej na plátno, každopádně ve fanouškovských očích klesá čím dál víc a oprávněně. Achjo, Fassy, tohles do*ral a jen díky tomu, žes nevěděl která bije.... A vy ostatní si radši zahrajte origin. P.S. sorry za hnojárnu, kterou jsem tu nakydala. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hrou jsem nepolíben, takže absolutně netuším, jak by mohl mít nějakou moc v 15. století řád templářů, který byl zrušen o necelá dvě století před tím. Torquemada byl dominikán, ne templář atp. Zápletka prostinká jak večerníček, triky nic moc, akce nijaká, kamera zmatená. Taky mě překvapuje, jaký je pokaždé v tom Španělsku 15. století smog. Jinak dobrá myšlenka, že ovládat lidi je možné i přes konzumní způsob života. Jinak ve chvíli, kdy jsem doufal, že se film konečně rozjede, přišly 15minutové závěrečné titulky. Děj je nulový, hloupý, uměle udržovaný v jakémsi napětí hudbou, kamerou, tmavomodrým pojetím a skoro šeptanými replikami. Akce mne nijak moc nezaujala a časování nebo temporytmus tady neexistuje. A Marion vypadá jako krabice s bazedovkou, sorry. Jo, a mimochodem - když asasín běží v minulosti kilometr rovně po střechách, jak to, že v Animu neprorazí zdi, aby ten kilometr taky uběhl? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrál, takže souvislost s herní sérií nemohu posoudit. Film byl zajímavý, líbil se mi hlavně příběh odehrávající se v 15. století ve Španělsku, tam i ty bojové scény byly super. Příběh ze současnosti byl však o poznání horší. Jako dávalo to smysl jako celek a bylo to dobré, ale myslím, že daleko lepší by bylo, kdyby se celý film odehrával v tom 15. století. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ježkovy oči, to byl blábol! Templáři, vrazi, asasíni a jablko z ráje, které vypadalo jako hodně špinavá křišťálová koule. A Fassbender tam furt skáče do velkých hloubek s kapucí na hlavě. OK ale, nejsem pařmen, ti si ve zfilmování videohry asi najdou víc než jen sled nesmyslných scének, které mají působit efektně. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jak už to u adaptací her bývá, tvůrci se snažili zůstat hře věrní a dostat do filmu zbytečné detaily, aniž by svět dané hry kvalitně zpracovali filmovým jazykem. Pravda je, že kdyby režisér udělal jedno nebo dvě blbá rozhodnutí, byl z tohohle "díla" nejspíš pořád zábavný film. U výsledné verze ale ani nevím, kde začít kritizovat, protože celé pojetí je špatně. Jako hlavní téma si scénáristi vybrali Jablko ráje, což je sci-fi červená nit, která se spojuje hry podobně jako rivalita Asasínů a Templářů, ale nikdy se kolem něj neměl tímhle způsobem točit celý děj. Druhý problém je prostředí. Zajímalo by mě, jestli Justin Kurzel viděl alespoň gameplay nějaké AC hry na YouTube. Pokud by ji viděl, věděl by, že mnohem, mnohem víc času se v AC tráví v historických kulisách. Teď si představte, jak zajímavé by bylo sledovat zamilovaný pár španělských asasínů, kteří se v době dokončované reconquisty a španělské inkvizice (pro potřeby filmu ovládané Templáři) snaží lavírovat mezi intrikujícími Ferdinandem Aragonským, Isabelou Kastilskou a zbytky maurské moci ve Španělsku. Je rigidní katolictví pro lidi opravdu lepší než islám, nebo inkvizice přináší řád a jednotu? Jak moc se musí panovník mýlit, aby ho asasín zradil? Ve vedlejší roli Kryštof Kolumbus. No a teď - co skutečně vidíme ve filmu? Sledujeme nepříliš zajímavého ani sympatického Cala odsouzeného na smrt za zabití pasáka (!), kolem kterého krouží kamera ve snaze dodat drama a akci. V trochu zmatečné a dost krátké historické lince sledujeme pár asasínů, kteří pravděpodobně (?) mají být Španělé, o kterých se příliš nedozvíme a příliš nás nezajímají, jak poskakují po andaluských střechách. Ponechme stranou, že Andalusie 15. století je prašná polopoušť plná starých budov, natáčená přes zažloutlý filtr, a z nějakého důvodu tu ve filmu všichni mluví španělsky, i když v herním světě všichni mluví anglicky, i když angličtinu někteří z nich nemohli slyšet ani z vlaku. Jenom minimum akce ve filmu by se dala označit za skutečně asasínskou. Ortel filmu podepsali Fassbender, Cotillardová i Jeremy Irons, kteří na plátně jenom existují a nejspíš si celou dobu přáli být někde jinde, protože nemají co hrát a když už, tak jenom šablony. Jiná herní adaptace - Warcraft - je oproti tomuhle veledílo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Co mě přimělo k lepšímu hodnocení a dát filmu šanci? Knihy a hlavně hry, nakonec je příběh celkem působivý a člověk se hned v žije trochu víc. Bitva byly dostačující, prostředí fascinující, herci v pohodě, chtělo by to více oživit příběh. Buď nastolit pokračování a nebo se pokusit o seriál. Damien svojí práci odvedl dobře ale přeci jen toho umí víc, skoky super, hlavně se mi nejvíc zamlouvá přístroj, když to shrnu nakonec to dokázalo zaujmout a potěšit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil, ale zklamal mě velice velmi. Hru jsem hrál a podle mě určitě patří mezi špičkové záležitosti, tvůrci filmu však vypreparovali to nejlepší ze hry, zahodili to a divákovi naservírovali podivné zbytky. Ve hře mě otravovaly návraty do budoucnosti, děj snímku se odehrává v budoucnosti prakticky celý a jen občas se vyrazí do doby minulé, což pro mě znamenalo katastrofu, protože jsem očekával něco úplně jiného, takže jsem se místy slušně nudil a o tom, že bych se bavil, nemůže být řeč. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tom myslet. Opravdu ne... Film má dvě tváře, jedna je svým způsobem úchvatná, avšak ta druhá je naprosto podprůměrná, zmatená. Nějak si to nemůžu dát dohromady a vytvořit si jednotný celek. Prozatím 4*, protože se nemůžu zbavit pocitu, že to na jednu stranu bylo udělané dobře ve spojení s hrou a některé vyobrazení bylo fajn. Budu si na to muset zajít ještě jednou... ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Je to jednoduché. Vezměte ze hry skvělý scénář, skvělé postavy, skvělé prostředí a vyměňte ho za trestuhodně očesaný a průměrný scénář, zcela jiné a neatraktivní prostředí a de facto všechny postavy zavrhněte. Asi takový je Assassin's Creed na filmovém plátně. Zcela nedůstojný. Bojové scény byly fajn, ale víc se řeší Abstergo a Animus. Jaká škoda - opět! Jediné velké plus dostává závěr filmu, který byl hodně stylový. Ale že by toto mělo být zlomem v natáčení filmů podle her? Kdepak, jenom další zklamání. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

PC hry jdou naprosto mimo mne, smažím jenom Angry Birds nebo nejrůznější jewely na mobilu. Takže o herní předloze vím velký kulový a zajímá mě pouze film. A nemůžu se ubránit dojmu, že ani bombastická triková složka a skvělá výprava nedokážou zastřít fakt, že je to celé tak trochu o ničem. Násilně vymýtit násilí pomocí násilí, templáři kontra asasíni, jablko z Ráje s kompletní lidskou DNA, božínku... Fassbender se mi ke své roli typově příliš nehodil a unylá vykulená doktorka (Ironsova filmová dcera) už vůbec ne. Vizuálně zajímavé ale bylo nakouknutí do středověkého Španělska v době vrcholící reconquisty a hodně oceňuju, že se v těchhle scénách šprechtilo španělsky, což v anglofonních filmech vůbec nebývá zvykem. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

No nepredali to. Tá ich hra, ako ju podávajú, je krajne nepresvedčivá a nedivím sa ani odpadom!, pretože na diváka bez hlbšej znalosti predlohy to musí chvíľami pôsobiť infantilne až smiešne. Pôvod či obrovská (ničivá!) moc "jablka" napríklad nie sú vysvetlené vôbec, urobili z toho dobre nie MacGuffin. Začali skrátka kdesi od prostriedka, všetko ostatné potom samozrejme ide nanivoč; kaskadéri, španielsky jazyk, šero, prach a špina, snaha sprostredkovať nejakú tu všeobecne platnú ideu a koniec koncov tiež plejáda prvotriednych hercov. Film je v prvom rade mágia, tento ju nemá, ani čo by sa jej za necht vošlo. (P.S.: A prečo prepli do módu bez krvi, tomu už vôbec nerozumiem... templári sú diabli a asasíni vrahovia, vážení, nie cínoví vojačikovia). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že hra Assassin's Creed se primárně odehrávala v minulosti, pročež tedy nechápu, proč se film tak stupidně skoro celou délku stopáže odehrává v budoucnosti, přičemž jsou tyto části vyplněny bezduchými, chce se říci, že až praštěnými dialogy. Když se tedy film dostane do dob inkvizice, je to jako malý zázrak. Tehdy film dostane to správné tempo a funguje tak jak má. Bohužel, za celou dobu se to stane pouze třikrát a vždy jen na krátkou chvíli. Pomyslnou korunu tomuto všemu nasazuje finále, které je oslavou výrazu "WTF". V mých očích je film Assassin's Creed odfláknutým počinem, který šel zcela jistě natočit o několik tříd lépe. Takto je to jen další důkaz toho, že herní adaptace, vyjma Warcraftu, na plátně prostě nefungují. „We work in the dark to serve the light. We are assassins.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stejně jako většina her mi ani tahle nic neříká, takže jsem do filmu šel bez potřeby srovnávat. A to, co jsem viděl, se mi líbilo. Samozřejmě nejedná se o kdovíco, ale má to švih, solidní akci, hezkou výpravu a potěší i fakt, že se v tomto případě nejedná o přepálené digitální blbnutí. Je sice pravda, že pokud by se člověk začal nimrat v detailech, našel by x chyb a nedostatků, ale na Assassin's Creed je sympatické právě to, že ta potřeba tady není. Po herecké stránce bezchybné a vedle tandemu Fassbender-Cotillard mě hodně bavila asasínka v podání Ariane Labed. Snad jediné, co výrazněji zamrzí, je fakt, že film není erkový. Snad příště. Každopádně Kurzel už podruhé ukázal, že tu historii umí, takže po Shakespearovi a hře by se mohl pustit do něčeho opravdového. Nejlépe zase s Fassbenderem v hlavní roli. 80% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Nejambicióznější herní film? Film, který širokému publiku ukáže videohry z jiné stránky? Nejdražší herní snímek? No to potěš koště. Těžko byste hledali loni nudnější a sterilnější film. Příběh je tak neuvěřitelně prázdný a charaktery sterilní, že mi přijde, že to snad točili bez scénáře. Hry jsem hrál, takže z předpojatosti to nebude. První trilogii mám za sebou a i několik dílů na handheldech. Série mě nikdy moc nechytla. Kromě vizuálu a několika momentů mi taky přišla uvnitř prázdnější. Možná proto nemám brýle fanboye. Přesto se z filmového pojetí mohlo vyvinout něco mnohem plodnějšího. V 15.století strávíme doslova několik minut. I když jsou scény akce chaotické, tak přesto patří k tomu lepšímu z filmu. Dějová linka z přítomnosti postrádá jakýkoliv spád. Finále je pak zhola zbytečné. O nelogických věcech a zabezpečení instituce psát nebudu, napsal to skoro každý pode mnou. Ačkoliv bych v normální situaci Fassbendera a jeho herectví chválil (stačí se podívat na moje starší komentáře). Tak tady mohu prohlásit, že jeho charisma definitivně vyprchalo. Na to, že byl film neuvěřitelně propagován a já neměl jakékoliv očekávání. Tak přesto bych si myslel, že mě bude bavit aspoň nějak (nebo něčím). Takhle nebavil od začátku do konce. (20 %) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hledání jablka svobodné mysli je docela banální záležitost a to nejlepší, z čeho mohl film nejvíce těžit, je ve scénách minimum. Mluvím o tom, že akce z období inkvizice je využito málo a vesměs je to doplnění filmu akcí, která není až tak TOP. Dobře se na to kouká, ale nic, co by neviděl například v Princ z Persie. Zápletka je stejně debilní jako například v Resident Evilu, ale ten se aspoň nesnaží z filmu dělat něco víc, než na co má. Bohužel to celé směřuje k předem jasnému finále, které je diváka nijak neohromí a zcela zbytečně nechává otevřená vrátka pro pokračování. Hercům není asi moc co vyčítat, neboť scénář opravdu nefunguje. Já byl k filmu skeptický celou dobu a průměr jsem dostal......5/10 ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

zdaleka ne takový propadák, jaký jsem na základě spousty ohlasů očekával.. je to sice celé vystavěné na hodně pochybné (resp. vyloženě směšné) zápletce ohledně jakéhosi debilního jablka a konec vyzní dost do ztracena, jinak má ale celý film slušný spád, hodně zajímavou atmosféru a především výbornou akci, takže z mé strany nakonec v podstatě spokojenost a ke 4* chybí jen malinko.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Strašne som sa nudil. Prečo Fassbender a Marion Cotillard išli do projektu, ktorý kvalitou scenára je na úrovni filmu Street Fighter: Poslední boj? Nikdy som Assassin’s Creed nehral, takže som nemal prehnané očakávania, ale toto nemohlo potešiť ani závislých hráčov. A ten záver? Čo do pič*? Komiks v rámci filmového sveta prešiel revolúciou aj evolúciou a dnes je tam kde je. Počítačové hry musia ešte len nájsť svojich Nolanov a spol. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama