Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie s Vítkem mají dvě dospívající dcery, Dita s Ondrou dva dospívající chlapce. Rodiny bydlí v domech vedle sebe, nemají mezi sebou ani plot a jsou to dobří přátelé, kteří se navštěvují a společně večeří. Vítek a Ondra jsou kolegové v práci a jejich děti spolu chodí. Na první pohled se zdá, že těmto lidem nic nechybí a lze jim jen závidět. Po mnohaletém soužití však trochu ochabuje jiskření mezi manželskými páry a dalo by se říci, že se spolu nudí... Jednoho dne jsou Vítek s Ondrou vysláni do Karibiku, aby tam opravili elektrické vedení poničené hurikánem. A protože Vítek zrovna vyhrál ve Sportce nějaké peníze, udělají si výlet i jejich manželky. Ondra s Vítkem se navzájem svěří, že manželský sex už není takový jako dřív a že je oba přitahuje manželka toho druhého. Napadne je, že by si postelovou nudu mohli zpestřit ve čtyřech. Dita s tím okamžitě souhlasí, trochu problém je s Marií, která je věřící a nezdá se jí to, ale nakonec si dá říci. To, co se zprvu zdálo jako čirá fantazie, se změní ve skutečnost, která se líbí všem... Dají si však dvě pravidla. Za prvé – vždycky to bude pod dohledem ostatních a za druhé – dvojice se do sebe nesmí zamilovat. Také se dohodnou, že si to rádi zopakují, ale spíše jako sváteční příležitost, než aby se to stalo pravidlem. Ondrovi rodiče v době jejich nepřítomnosti nechali postavit mezi domy ohyzdný plot, protože jim vadilo, že jsou jediní, kteří plot nemají. Nikdo o plot nestál, ale rodiče to mysleli dobře, a tak to nechají být. Po nějakém čase se čtveřice rozhodne si zážitky z Karibiku zopakovat a málem je u toho přistihnou děti. A jejich pravidla se trochu začínají vymykat kontrole... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (430)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Malý hřebíček do Hřebejkovy rakve? Doufám, že ne. Svatá čtveřice? Svatá prostoto... Škoda peněz. Ale to je můj problém. Kdybych měl dostat korunu za každou stokorunu promr(h/d)anou v kině u třeskutě vtipných upocených ubohostí, nejezdím dnes šalinou, ale medvědem :-) To by se mi to pak jinak vyměňovaly manželky s kámošema! A ne takhle nedomrle... ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Konečně!!! Dlouho jsem čekal na komedii, která me pobaví a nebude me urážet tupostí, průměrem a blbými dialogy!!! Dlouho jsem neviděl komedii, ve které bych se nekroutil trpkým humorem a křečovitostí... Tady je slunce moře a úplne cítím to teplo, který z toho filmu sálá. To teplo není tvořeno jen sluncem, ale taky tím, jak se k sobě ti čtyři chovají;-) Musím jen vyseknout poklonu všem tvůrcům za ten super zážitek! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nerozpracovaná bakalářská historka, opakující nejotravnější kameňákové stereotypy české sexuality (usínání, válení hrochů, nuda, přehrávaná trapnost) a směřující k morální i významové bezobsažnosti Poledňákové a jakési pseudo-masturbační fantazii bez fantazie (splněný sen o čtyřce, která vyléčí nudu manželství, přičemž film naprosto selhává v byť jen naznačení toho, co tak rajcovního se mezi hrdiny stane). Film je otevřenější, ale jen co se nahoty týče, jinak úzkostlivě zůstává věrný "komickému" principu, nic kousavého, humorně trapného nebo smyslného tu nenajdeme. Hřebejka je mi skoro líto, jak pracně se snaží špatně vystavěnou historku zachránit svým štědrým lyrismem, který je opět nic neříkající, místy se dokonce zcela míjí se smyslem Vieweghovy lechtivé povídky (scéna s propadlým kostelem). Závěr je bezzubý a jen podtrhuje impotenci českého filmu ve vztahu k erotickým a intimním tématům, které se tu filmařům pod rukama mění v chcípácké, nezáživné a krotké lascivnosti bez náznaku ostří i jiného než prvoplánového humoru - vděčný smích publika, když postavy po mučivě natahovaných sadách exotických pohlednic z Karibiku konečně někam běží a jedna upadne (opakovaně), je věrným barometrem stavu žánru. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Honzu Hřebejka, neměl by si nechat ujít ani tenhle filmeček! Rozhodně má větší kvality než filmy Zdeňka Trošky, nebo Líbáš jako ďábel, bůh a mnoho dalších. Tohle hodnocení si prostě určitě nezaslouží! Je to pěkně natočené, dobře zahrané k tomu nabitý dobrou hudbou a hlavně pobaví. Což na český film není málo. Já mám některé filmy od Hřebejka hodně rád jako Kráska v nesnázích, Pelíšky, Kawasakiho růže a některé méně jako Nestyda, Horem pádem, ad., ale ani o jednom z jeho výčtu bych neřekl, že je špatný. A to dle trailerů a pak hodnocení jsem myslel, že tohle bude první, který zklame. Odradit jsem se, ale nenechal a vyrazil do kina, abych si mohl udělat svůj názor a odcházel jsem spokojený a s dobrou náladou a pořád se bavím při vzpomínkách na některé scény. Na to jaké to bylo téma tak to je zvládnuté opravdu dobře. Těžko se z takového scénáře dalo vymačkat více. A já už se teď těším na další jeho film. 8/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtově vypadající ani ne celovečerák podle autorské naivní ero/emo fantazie, aneb v roce 2012 spatřily světlo světa dva filmy (jeden televizní - Definice lásky) podle scénáře Michala Viewegha, a oba dva jsou téměř k nepřežití. Nebýt ženských půvabů a dokonale trefně humpoláckého Hynka Čermáka (o vychrtlém Jiřím Langmajerovi s knírem ála "Guten Abend, Fraülein, ich bin ein Pornoschauspieler aus Jahr 1982" tentokrát nelze říct nic pozitivního), zůstávala by jen neuvěřitelnost a trapnost. My ovšem máme díky doplňující sestavě v podobě dětí "ústředních hrdinů" a Luďka Munzara s jeho filmovou družkou i jakousi vedlejší zápletku naprosto dokonale okopírovanou z Bakalářů (nebo To Nevymyslíš nebo jak se ty další podobné pokusy i z nedávných dob jmenovaly). Přes to všechno je Svatá Čtveřice rozhodně jeden z největších omylů kariéry Jana Hřebejka, u něhož mne zajímala jen jediná věc - dobrá, dvě věci - 1) jestli jsou ňadra Viktorie Čermákové dílem přírody a 2) jak velkou pokutu Prima vyfasuje za to, že tohle nasadila před desátou večerní. 40% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény z Česka vznikaly v jedné lokalitě s řadovými domky v Kosmonosech, zatímco jejich interiéry postavili na Barrandově. Hřebejkovi stačila dokonce jedna stavba dekorace, protože oba domy jsou uvnitř úplně stejné. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)
  • Svetová premiéra filmu sa netradične konala 18. augusta 2012 na Magio pláži v Bratislave, kde si ho mohla zadarmo pozrieť aj široká verejnosť. (Sufferer)
  • K této komedii Viewegh napsal svůj úplně první původní scénář. Všechny předchozí filmy, k nimž vytvořil scénář, totiž tvořil podle vlastních knižních předloh. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama