Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie s Vítkem mají dvě dospívající dcery, Dita s Ondrou dva dospívající chlapce. Rodiny bydlí v domech vedle sebe, nemají mezi sebou ani plot a jsou to dobří přátelé, kteří se navštěvují a společně večeří. Vítek a Ondra jsou kolegové v práci a jejich děti spolu chodí. Na první pohled se zdá, že těmto lidem nic nechybí a lze jim jen závidět. Po mnohaletém soužití však trochu ochabuje jiskření mezi manželskými páry a dalo by se říci, že se spolu nudí... Jednoho dne jsou Vítek s Ondrou vysláni do Karibiku, aby tam opravili elektrické vedení poničené hurikánem. A protože Vítek zrovna vyhrál ve Sportce nějaké peníze, udělají si výlet i jejich manželky. Ondra s Vítkem se navzájem svěří, že manželský sex už není takový jako dřív a že je oba přitahuje manželka toho druhého. Napadne je, že by si postelovou nudu mohli zpestřit ve čtyřech. Dita s tím okamžitě souhlasí, trochu problém je s Marií, která je věřící a nezdá se jí to, ale nakonec si dá říci. To, co se zprvu zdálo jako čirá fantazie, se změní ve skutečnost, která se líbí všem... Dají si však dvě pravidla. Za prvé – vždycky to bude pod dohledem ostatních a za druhé – dvojice se do sebe nesmí zamilovat. Také se dohodnou, že si to rádi zopakují, ale spíše jako sváteční příležitost, než aby se to stalo pravidlem. Ondrovi rodiče v době jejich nepřítomnosti nechali postavit mezi domy ohyzdný plot, protože jim vadilo, že jsou jediní, kteří plot nemají. Nikdo o plot nestál, ale rodiče to mysleli dobře, a tak to nechají být. Po nějakém čase se čtveřice rozhodne si zážitky z Karibiku zopakovat a málem je u toho přistihnou děti. A jejich pravidla se trochu začínají vymykat kontrole... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (430)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jako nebyla to špatná komedie - v některých situacích se člověk musel fakt smát. Libilo se mi, že se tvůrci nebáli nahoty a nesnažili se za každou cenu zakrýt každej kus šulina nebo kozy. Zajimavy taky byly incestní scény párku Čermák-Čermáková, což jsou sourozenci a né manželé, jak jsem si nejdřív myslel. Každopádně výběr herců se povedl a v podstatě jsou mi všichni sympatičtí a námět byl taky docela originální - na tohle téma se moc filmů nevidí. Ale hlavně mi šlo o to, že jsem se dobře bavil a smál, což u Hřebejka začíná být docela zázrak. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Priznajte sa, kto si tie sračky od Viewegha kupuje? Zatiaľ čo dielo, to skutočný kumšt úrovne fekálnej. Ale sa dobre predáva, tak musíme o tom natočiť filmy. Tak si pod svoje krídla zobral tento film upadajúci režisér a prehovoril k natáčaniu pár upadajúcich hercov. Aby som bol presný, nie pár, ale rovno dva páry. Vzhľadom na rovnicu Viewegh+ Hřebejk+ skrachovanci= Odpad! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu jako k dalšímu českému filmu, který je zde podhodnocován a byl jsem přesvědčený o tom, že v každém případě to hodnocení zvýším. Ale to se prostě nedalo. Já si snad ani nepamatuju, kdy jsem se u českého filmu takhle nudil. Hřebejk tentokrát šlápnul pořádně vedle a koukat se na čtveřici zralých lidí, jak řešej svojí sexuální frustraci výměnou partnerů bylo značně ubíjející. Vtip nikde, děj se taky kamsi vytratil, takže zůstaly jen známé tváře našich herců, přičemž nejvíce zaujala ta Viktorie Čermákové, tedy ta nejméně okoukaná. Ale nebyl to její projev, co upoutalo pozornost. Z úcty k režisérovi 10%. Víc fakt nemůžu. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Klasický problém: Zajímavé téma zpracované banálně, místy trapně, s využitím všech možných stereotypů a typicky česky rozjuchaně. Přidanou hodnotou v kontextu české kinematografie je alespoň větší rozsah nahoty, čímž je překročen jakýsi mezník mezi lascivitou a autentickou erotikou - Srovnej např. s lascivním Cieslarovým filmem Láska je láska apod., v němž jsou narážky na sex i v těch nejstupidnějších situacích (ačkoli hlavním tématem má být něco jiného), ale nahota je "cudně" ignorována. Zde je to aspoň víceméně explicitní a sex je i s nahotou přímo tématizován (a realitě je snad i díky tomu mnohem blíže). Nicméně banální Vieweghův scénář se soustřeďuje zejména na samotný akt přemlouvání k výměně manželek a ostatní postavy kolem "svaté" čtveřice hrají pouze vycpávkovou roli - což je patrné z marnosti a trapnosti jejich reakcí na chování čtveřice. Kvuli tomu i náznak jakéhosi morálního ponaučení vyznívá do ztracena (podstatnou otázkou ale je, zda to jejich chování je vůbec nemorální nebo aspoň nesprávné...). Hřebejk je ale poměrně talentovaný a zručný filmař (jo, je..), takže film není úplná katastrofa; znakem jeho tvůrčí krize je ale mj. rutina, se kterou tento film natočil. A to pomíjím silný křesťanský prvek v ateistickém Česku, poměrnou nevinnost (i když zajímavost) tématizovaného sexuálního fenoménu ve světě, kde lid je vychováván běžně dostupnou tvrdou pornografií, a malebnost ostrova v Karibiku, kde i ruiny po hurikánu či zemětřesení vypadají krásně romanticky... (2 a 1/2*) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Inspirující trávení nejen dovolené, ale i každodenního stereotypu života, je bohužel doprovázeno humorem ve stylu Amerického koláče a opravdu zvláštním obsazení. Určitě je přinejmenším zajímavé, vidět zcela odhalenou, zhrzenou hysterku z Ulice, ale vzhledem k námětu bych čekal preciznější výběr i u ostatních aktérů. Snad jakýsi pokus o zobrazení obyčejnosti, kousek češství, nicméně ve finále kde nic, tu nic. Honza s Michalem dost ubírají plyn. Nic nám nebrání, odhoďme šaty a oddejme se tělesným touhám, jež nám naše milosrdná příroda z taktických důvodů přežití dopřává. Legální nevěra...krásný námět v průměrném, opatrném zpracování. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • K této komedii Viewegh napsal svůj úplně první původní scénář. Všechny předchozí filmy, k nimž vytvořil scénář, totiž tvořil podle vlastních knižních předloh. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)
  • Svetová premiéra filmu sa netradične konala 18. augusta 2012 na Magio pláži v Bratislave, kde si ho mohla zadarmo pozrieť aj široká verejnosť. (Sufferer)
  • Scény z Česka vznikaly v jedné lokalitě s řadovými domky v Kosmonosech, zatímco jejich interiéry postavili na Barrandově. Hřebejkovi stačila dokonce jedna stavba dekorace, protože oba domy jsou uvnitř úplně stejné. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama