Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie s Vítkem mají dvě dospívající dcery, Dita s Ondrou dva dospívající chlapce. Rodiny bydlí v domech vedle sebe, nemají mezi sebou ani plot a jsou to dobří přátelé, kteří se navštěvují a společně večeří. Vítek a Ondra jsou kolegové v práci a jejich děti spolu chodí. Na první pohled se zdá, že těmto lidem nic nechybí a lze jim jen závidět. Po mnohaletém soužití však trochu ochabuje jiskření mezi manželskými páry a dalo by se říci, že se spolu nudí... Jednoho dne jsou Vítek s Ondrou vysláni do Karibiku, aby tam opravili elektrické vedení poničené hurikánem. A protože Vítek zrovna vyhrál ve Sportce nějaké peníze, udělají si výlet i jejich manželky. Ondra s Vítkem se navzájem svěří, že manželský sex už není takový jako dřív a že je oba přitahuje manželka toho druhého. Napadne je, že by si postelovou nudu mohli zpestřit ve čtyřech. Dita s tím okamžitě souhlasí, trochu problém je s Marií, která je věřící a nezdá se jí to, ale nakonec si dá říci. To, co se zprvu zdálo jako čirá fantazie, se změní ve skutečnost, která se líbí všem... Dají si však dvě pravidla. Za prvé – vždycky to bude pod dohledem ostatních a za druhé – dvojice se do sebe nesmí zamilovat. Také se dohodnou, že si to rádi zopakují, ale spíše jako sváteční příležitost, než aby se to stalo pravidlem. Ondrovi rodiče v době jejich nepřítomnosti nechali postavit mezi domy ohyzdný plot, protože jim vadilo, že jsou jediní, kteří plot nemají. Nikdo o plot nestál, ale rodiče to mysleli dobře, a tak to nechají být. Po nějakém čase se čtveřice rozhodne si zážitky z Karibiku zopakovat a málem je u toho přistihnou děti. A jejich pravidla se trochu začínají vymykat kontrole... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (430)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Já přeci nejsem žádná hedonistka." "To nejseš, náhodou seš krásná." Už jsem dlouho nekoukal na nějaký současný český film a zrovna nedávno m známí vykládali o tomhle. Tak jsem to prubnul. Jenže mi neřekli, že v tom má prsty Hřebejk s Vieweghem, což je trochu odrazující kombinace. Nakonec to ale nebylo tak špatné, jak jsem při úvodních titulkách čekal. Přišlo mi to tak nějak lidské a svým způsobem přirozené, zápletka z nastavených reálií dokonce tak nějak logická, protože když už, tak jak jinak by to mělo proběhnout? Hodně jsem ocenil přirozený přístup k nahotě, žádné schovávání, skrývání ale ani násilné strkání před kameru. Byla tam, kde obyčejně bývá a byla tam tak, jak obyčejně bývá. Hrozně mě bavily obě herečky, docela se jim podařilo zastínit ústřední mužskou dvojici (která nebyla nijak špatná, jen by od nich člověk čekal trochu více). Kladem je i fakt, že to skončilo včas, než se to začalo utápět v nejednou klasickém nimrání v kravinách. Zaujala naprostá klasika, známá i z všedního okolí: čtyři lidi si něco užívají, mají to vychytané a všem okolo, místo aby po tom bylo hovno to hrozně řeší. Jak české. Přesto, přesto tomu filmu něco chybělo, nějaká ostřejší jiskra. Některé dialogy neskutečně smrděly papírem a připadalo mi, že i hercům je proti srsti je pronášet. Nebo je jeho kladem to, že je stejně všední a nejednou, i v těch vypjatějších situacích, prostě nudný a šedivý, jako skutečný život. Pravda, někoho úzkoprsejšího může zápletka filmu popíchnout, třeba stejně jako tu kostelní sboristku, mě ale to, co se ve filmu dělo přijde normální, a jak jsem už napsal, v rámci nastavených reálií dokonce logické. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost!! Pokud by se k funkčním komediálním prvkům rozvinuly ty dramatické, aby ten vzniknuvší tvar nebyl tolik prázdný a šel více k jádru věci (proti samotné ústřední myšlence spíše nic nemám, i když...), mohl to být supr film vnášející do českého filmu novou neotřelou tematiku... ~ Takhle to je ale opravdu jen jakýsi nedomrlý / prvoplánově sexuálně otevřený / primárně komediální pokus, v němž je vše příliš okaté, příliš doslovné, příliš české v negativním slova smyslu. Mě by tahle problematika zajímala víc z psychologického hlediska, takoví Francouzi by si s ní určitě poradili líp... ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Slušná odlehčená komedie s poměrně svěžím a neotřelým námětem, která se však bohužel celou (naštěstí) krátkou stopáž line ve znamení průměr. Čtyři dospělí jsou herecky fajn, ale ty děti byly vážně na zabití, kromě Jenovéfy naprosto neherečtí a nepříjemní, ještě že tam nebyly nějak moc. Po stránce humoru mohl Viewegh trochu přidat, umí to, nějak moc jsem se nezasmál, ale neuráželo mě to a celkem i bavilo, tak proč ne aspoň tři. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Inspirující trávení nejen dovolené, ale i každodenního stereotypu života, je bohužel doprovázeno humorem ve stylu Amerického koláče a opravdu zvláštním obsazení. Určitě je přinejmenším zajímavé, vidět zcela odhalenou, zhrzenou hysterku z Ulice, ale vzhledem k námětu bych čekal preciznější výběr i u ostatních aktérů. Snad jakýsi pokus o zobrazení obyčejnosti, kousek češství, nicméně ve finále kde nic, tu nic. Honza s Michalem dost ubírají plyn. Nic nám nebrání, odhoďme šaty a oddejme se tělesným touhám, jež nám naše milosrdná příroda z taktických důvodů přežití dopřává. Legální nevěra...krásný námět v průměrném, opatrném zpracování. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Viewegh? Aha.. Jakéhokoliv konfliktu prostý zdroj nízkého napětí a v něm Langošův obnažený Gondík jako vrchol kontroverze. Lechtivá hříčka, která je místy trapná a ví o tom. A že se na další služebku pojede na ostrov básnířky Sapfó, to se dalo jaksi předpokládat.. Jednu hvězdu navíc přidám ze soucitu k postavě Hynka Čermáka. Usnout s hlavou před nedokončenou svatyní vlastní partnerky, to je stejně nezodpovědné, jako usnout za volantem.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • K této komedii Viewegh napsal svůj úplně první původní scénář. Všechny předchozí filmy, k nimž vytvořil scénář, totiž tvořil podle vlastních knižních předloh. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)
  • Hynek Čermák a Viktorie Čermáková jsou sourozenci, ve filmu však hrají manželský pár. (Harapes)
  • Scény z Česka vznikaly v jedné lokalitě s řadovými domky v Kosmonosech, zatímco jejich interiéry postavili na Barrandově. Hřebejkovi stačila dokonce jedna stavba dekorace, protože oba domy jsou uvnitř úplně stejné. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama