Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie s Vítkem mají dvě dospívající dcery, Dita s Ondrou dva dospívající chlapce. Rodiny bydlí v domech vedle sebe, nemají mezi sebou ani plot a jsou to dobří přátelé, kteří se navštěvují a společně večeří. Vítek a Ondra jsou kolegové v práci a jejich děti spolu chodí. Na první pohled se zdá, že těmto lidem nic nechybí a lze jim jen závidět. Po mnohaletém soužití však trochu ochabuje jiskření mezi manželskými páry a dalo by se říci, že se spolu nudí... Jednoho dne jsou Vítek s Ondrou vysláni do Karibiku, aby tam opravili elektrické vedení poničené hurikánem. A protože Vítek zrovna vyhrál ve Sportce nějaké peníze, udělají si výlet i jejich manželky. Ondra s Vítkem se navzájem svěří, že manželský sex už není takový jako dřív a že je oba přitahuje manželka toho druhého. Napadne je, že by si postelovou nudu mohli zpestřit ve čtyřech. Dita s tím okamžitě souhlasí, trochu problém je s Marií, která je věřící a nezdá se jí to, ale nakonec si dá říci. To, co se zprvu zdálo jako čirá fantazie, se změní ve skutečnost, která se líbí všem... Dají si však dvě pravidla. Za prvé – vždycky to bude pod dohledem ostatních a za druhé – dvojice se do sebe nesmí zamilovat. Také se dohodnou, že si to rádi zopakují, ale spíše jako sváteční příležitost, než aby se to stalo pravidlem. Ondrovi rodiče v době jejich nepřítomnosti nechali postavit mezi domy ohyzdný plot, protože jim vadilo, že jsou jediní, kteří plot nemají. Nikdo o plot nestál, ale rodiče to mysleli dobře, a tak to nechají být. Po nějakém čase se čtveřice rozhodne si zážitky z Karibiku zopakovat a málem je u toho přistihnou děti. A jejich pravidla se trochu začínají vymykat kontrole... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (430)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Mizerná kamera, rádoby "akční" hudba, postavy bez života, a jestli to mělo mít nějaké poselství, tak tohle snad raději ne. Už několikátý český film, který by všechno řešil nevěrou - aniž by se zamyslel nad tím, jestli ta nevěra skutečně něco vyřeší. Celé je to bez vtipu, nadhledu, vypadá to skutečně jak německé soft porno (včetně elektrikářů, mankote proč? To mělo být vtipné?) Jen štáb si za peníze ministerstva kultury, tedy za naše daně, udělal dovolenou u moře, ale za to se hvězdičky nedávají. Jinak vzkaz českým filmařům - možná vy, finančně za vodou, řešíte podobné ptákoviny. Většina lidí po čtyřicítce však spíš řeší, jak se uživit, kde vydělat nějakou korunu na jídlo, bydlení a děti, a tak. Protože u toho však nikdo neběhá nahatý, jde pro filmaře o neatraktivní téma. Tedy pro české, Poláci o tom točí a moc dobře. ----- Z průběžných poznámek: Proč tam cpou zpívání na kůru a Půlnoční? Aby to mělo větší kontrast? Mně spát 15letá dcera se sousedovic stejně starým klukem, nenechá mě to klidným. Mělo by? Ty vole, dva elektrikáři, a mají vily jak politici, kde na ně vzali? Proč tam není jediná uvěřitelná postava, proč tam není jediná normálně se chovající postava? Proč se mi film snaží vsugerovat, že normální je když každý s každým a všichni jsme prostě jen velká rodina? A do toho trošku toho konopí, no nééé? To fakt rodiče neřešej, že jim potenciálně může 15letá holka otěhotnět? "Marie chodí každou neděli do kostela" - že jsme to neviděli? Ani nějaký křížek v domě? Co ji vlastně nutí chodit do kostela, proč tam ten kostel mankote je, jakou to má vypovídací funkci pro postavu, pro děj? A když chodí do kostela, tak by just své 15leté děti nenechala se sousedovými v jedné posteli. Nakonec tam kostel je, ale proč? Úplně zbytečně. Celé to vypadá jak dlouhý videoklip. Fakt úžasný je, jak 15letý děti dávají rady rodičům o tom, jaké to je žít s někým 20 let. Jo, a musíme ukázat, že jsme multikulturní a pozitivní, tak cikánský chlapeček z děcáku tráví Vánoce s rodinou. Hm, a "vtipnej" lesbickej konec, paráda. Hlavně že se všichni máme rádi. Škoda, že to nebylo proloženo nějakou přednáškou o pohlavních chorobách, s diapozitivy. Nebo dotaženo do konce, že tatínkové spí s dcerami a maminky se syny, to je přece to samé... Povrchní, celé je to povrchní jak celý Viewegh a Hřebejk dohromady - lidi, kteří jako největší problém řeší maximálně to, že jim došlo kvalitní francouzské víno ve sklepě. ()

JANARYBA odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby našemu všeobecně oblíbenému režisérovi bylo o 40 let více a byl již v těch uslintaných senilních letech, tak mu to natáčení budu s nadhledem přát, ale takhle jsem ten kvalitativní skok vůbec nepochopila....v jeho silách ale určitě bylo, aby do toho skrz naskrz dementního projektu vybral alespoň jednu trošku sympatickou postavu. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Au au, to bolelo. Hlava mi nebere, jak si mohl Hřebejk vybrat tak plytký scénář. Závěrečnou větu vnímám jako sebekritiku, která je na místě. Nejsem puritán, tohle lechtivé téma mohlo skvěle pobavit, dokonce se z toho dalo udělat velice plodné psychodrama. Ale s tak povrchním zpracováním jde spíš o přehlídku trapnosti na hranici vkusu. Potěšila by mě alespoň jedna krásně vystavěná erotická scéna, jenže film naprosto postrádal jakýkoliv sex-apel. Ta jedna hvězdička je takříkajíc ze staré známosti. Možná za ty krásné záběry od moře ... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,My se tady dva týdny dřeme s novým plotem a ony se někde v Tramtárii šukaj' jak králici." Osobně bych tohle zase celkem do odpadu neházel. Jistě, příběh a téma skupinového sexu na první pohled šílené, ale přesto jsem u filmu neměl pocit, že by Hřebejk natáčel béčkovou komedii. Dokonce mě upoutalo zpracování ve vizuálu a hudbě (s výjimkou dost tuctové závěreční písně). Film ve mě bezpochyby vyvolal pocit provokace, ale není to v tomto případě mezi současnou komerční produkci, mnohdy bez většího přínosu, spíše kladem? Já se nenudil a našel i jistý myšlenkový přínos ukotvený ve směru proti životnímu stereotypu, zakončený pak scénou s bouráním nového plotu. // Plus jako skalní příznivec Luďka Munzara musím ocenit i malý návrat mého oblíbence na filmové plátno či obrazovku, byť v menší roli. Podobné příležitosti jsou dnes pro něj spíše svátkem, ale rozhodně ani ve vysokém věku neztrácí své charizma, v momentech dialogů s jeho filmovým synem a následně manželkou nasnímaných v krásné zasněžené krajině jsem dokonce upustil od původního názoru, že se jedná o zcela zbytečný Munzarův počin. (55%) ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERy a nebezpečnou dávku skepticismu.Pan Hřebejk byl zatlučen a s ním i celá česká scéna - jde ke dnu.. vše se potápí stejně jako nazí herci v moři. Pochopte mě - nechci kritizovat něčí práci, ale jen připomenout, že by nebylo špatné při režii a psaní scénáře trochu zapojit mozek. Vážím si pana Viewegha a je to pro mě perfektní český spisovatel...ale tímto filmem opravdu přestřelil. Typické dlouhé odmlky mezi rozhodnutími hlavních postav jsou proloženy otázkami typu: "Měli jste už někdy čtverku?" a všichni čtyři odpoví: "Ne neměli jsme ani čtverku ani trojku..". Jak je možné, že se poslední dobou dozvídám o tom, že všichni preferují raději filmy free-cool-in(lidově frikulín) u moře? Hlavně u děje nepřemýšlet, jen občas nakouknout do hercova klína či na hruď herečky(i když to není zrovna to, co každého diváka zajímá). Docela mě mrzí jak tento film skončil, protože měl dobře sestříhaný trailer, a kdybych se měla rozhodnout na základě traileru, uvažovala bych alespoň o průměru. Asi nejvíce mě udivil ryze český konec - dva chlupatí chlapi v trenkách s pivem v pracce ... Jen tak dál čeští hoši..jen tak dál... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Svetová premiéra filmu sa netradične konala 18. augusta 2012 na Magio pláži v Bratislave, kde si ho mohla zadarmo pozrieť aj široká verejnosť. (Sufferer)
  • Hynek Čermák a Viktorie Čermáková jsou sourozenci, ve filmu však hrají manželský pár. (Harapes)
  • Scény z Česka vznikaly v jedné lokalitě s řadovými domky v Kosmonosech, zatímco jejich interiéry postavili na Barrandově. Hřebejkovi stačila dokonce jedna stavba dekorace, protože oba domy jsou uvnitř úplně stejné. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama