Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie s Vítkem mají dvě dospívající dcery, Dita s Ondrou dva dospívající chlapce. Rodiny bydlí v domech vedle sebe, nemají mezi sebou ani plot a jsou to dobří přátelé, kteří se navštěvují a společně večeří. Vítek a Ondra jsou kolegové v práci a jejich děti spolu chodí. Na první pohled se zdá, že těmto lidem nic nechybí a lze jim jen závidět. Po mnohaletém soužití však trochu ochabuje jiskření mezi manželskými páry a dalo by se říci, že se spolu nudí... Jednoho dne jsou Vítek s Ondrou vysláni do Karibiku, aby tam opravili elektrické vedení poničené hurikánem. A protože Vítek zrovna vyhrál ve Sportce nějaké peníze, udělají si výlet i jejich manželky. Ondra s Vítkem se navzájem svěří, že manželský sex už není takový jako dřív a že je oba přitahuje manželka toho druhého. Napadne je, že by si postelovou nudu mohli zpestřit ve čtyřech. Dita s tím okamžitě souhlasí, trochu problém je s Marií, která je věřící a nezdá se jí to, ale nakonec si dá říci. To, co se zprvu zdálo jako čirá fantazie, se změní ve skutečnost, která se líbí všem... Dají si však dvě pravidla. Za prvé – vždycky to bude pod dohledem ostatních a za druhé – dvojice se do sebe nesmí zamilovat. Také se dohodnou, že si to rádi zopakují, ale spíše jako sváteční příležitost, než aby se to stalo pravidlem. Ondrovi rodiče v době jejich nepřítomnosti nechali postavit mezi domy ohyzdný plot, protože jim vadilo, že jsou jediní, kteří plot nemají. Nikdo o plot nestál, ale rodiče to mysleli dobře, a tak to nechají být. Po nějakém čase se čtveřice rozhodne si zážitky z Karibiku zopakovat a málem je u toho přistihnou děti. A jejich pravidla se trochu začínají vymykat kontrole... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (430)

zette 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak moc jsou Vieweghovy knihy ctive, ale do filmu jsou jeho scenare temer nepouzitelne. O Hrebejkovi by se mohlo na skolach prednaset, jako o profesni dekadenci. Ze ma problem vybrat kvalitni scenar, to uz vi kdejaky vrabec na strese, v tomto filmu uz ale ztratil i jakekoliv reziserske schopnosti a mam za to, ze tento film tocil predevsim z duvodu, odjet do Karibiku. Alespon, ze ta ctverice je celkem sympaticka, jinak uplne o nicem! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Malý hřebíček do Hřebejkovy rakve? Doufám, že ne. Svatá čtveřice? Svatá prostoto... Škoda peněz. Ale to je můj problém. Kdybych měl dostat korunu za každou stokorunu promr(h/d)anou v kině u třeskutě vtipných upocených ubohostí, nejezdím dnes šalinou, ale medvědem :-) To by se mi to pak jinak vyměňovaly manželky s kámošema! A ne takhle nedomrle... ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Mizerná kamera, rádoby "akční" hudba, postavy bez života, a jestli to mělo mít nějaké poselství, tak tohle snad raději ne. Už několikátý český film, který by všechno řešil nevěrou - aniž by se zamyslel nad tím, jestli ta nevěra skutečně něco vyřeší. Celé je to bez vtipu, nadhledu, vypadá to skutečně jak německé soft porno (včetně elektrikářů, mankote proč? To mělo být vtipné?) Jen štáb si za peníze ministerstva kultury, tedy za naše daně, udělal dovolenou u moře, ale za to se hvězdičky nedávají. Jinak vzkaz českým filmařům - možná vy, finančně za vodou, řešíte podobné ptákoviny. Většina lidí po čtyřicítce však spíš řeší, jak se uživit, kde vydělat nějakou korunu na jídlo, bydlení a děti, a tak. Protože u toho však nikdo neběhá nahatý, jde pro filmaře o neatraktivní téma. Tedy pro české, Poláci o tom točí a moc dobře. ----- Z průběžných poznámek: Proč tam cpou zpívání na kůru a Půlnoční? Aby to mělo větší kontrast? Mně spát 15letá dcera se sousedovic stejně starým klukem, nenechá mě to klidným. Mělo by? Ty vole, dva elektrikáři, a mají vily jak politici, kde na ně vzali? Proč tam není jediná uvěřitelná postava, proč tam není jediná normálně se chovající postava? Proč se mi film snaží vsugerovat, že normální je když každý s každým a všichni jsme prostě jen velká rodina? A do toho trošku toho konopí, no nééé? To fakt rodiče neřešej, že jim potenciálně může 15letá holka otěhotnět? "Marie chodí každou neděli do kostela" - že jsme to neviděli? Ani nějaký křížek v domě? Co ji vlastně nutí chodit do kostela, proč tam ten kostel mankote je, jakou to má vypovídací funkci pro postavu, pro děj? A když chodí do kostela, tak by just své 15leté děti nenechala se sousedovými v jedné posteli. Nakonec tam kostel je, ale proč? Úplně zbytečně. Celé to vypadá jak dlouhý videoklip. Fakt úžasný je, jak 15letý děti dávají rady rodičům o tom, jaké to je žít s někým 20 let. Jo, a musíme ukázat, že jsme multikulturní a pozitivní, tak cikánský chlapeček z děcáku tráví Vánoce s rodinou. Hm, a "vtipnej" lesbickej konec, paráda. Hlavně že se všichni máme rádi. Škoda, že to nebylo proloženo nějakou přednáškou o pohlavních chorobách, s diapozitivy. Nebo dotaženo do konce, že tatínkové spí s dcerami a maminky se syny, to je přece to samé... Povrchní, celé je to povrchní jak celý Viewegh a Hřebejk dohromady - lidi, kteří jako největší problém řeší maximálně to, že jim došlo kvalitní francouzské víno ve sklepě. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jako nebyla to špatná komedie - v některých situacích se člověk musel fakt smát. Libilo se mi, že se tvůrci nebáli nahoty a nesnažili se za každou cenu zakrýt každej kus šulina nebo kozy. Zajimavy taky byly incestní scény párku Čermák-Čermáková, což jsou sourozenci a né manželé, jak jsem si nejdřív myslel. Každopádně výběr herců se povedl a v podstatě jsou mi všichni sympatičtí a námět byl taky docela originální - na tohle téma se moc filmů nevidí. Ale hlavně mi šlo o to, že jsem se dobře bavil a smál, což u Hřebejka začíná být docela zázrak. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Honzu Hřebejka, neměl by si nechat ujít ani tenhle filmeček! Rozhodně má větší kvality než filmy Zdeňka Trošky, nebo Líbáš jako ďábel, bůh a mnoho dalších. Tohle hodnocení si prostě určitě nezaslouží! Je to pěkně natočené, dobře zahrané k tomu nabitý dobrou hudbou a hlavně pobaví. Což na český film není málo. Já mám některé filmy od Hřebejka hodně rád jako Kráska v nesnázích, Pelíšky, Kawasakiho růže a některé méně jako Nestyda, Horem pádem, ad., ale ani o jednom z jeho výčtu bych neřekl, že je špatný. A to dle trailerů a pak hodnocení jsem myslel, že tohle bude první, který zklame. Odradit jsem se, ale nenechal a vyrazil do kina, abych si mohl udělat svůj názor a odcházel jsem spokojený a s dobrou náladou a pořád se bavím při vzpomínkách na některé scény. Na to jaké to bylo téma tak to je zvládnuté opravdu dobře. Těžko se z takového scénáře dalo vymačkat více. A já už se teď těším na další jeho film. 8/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény z Česka vznikaly v jedné lokalitě s řadovými domky v Kosmonosech, zatímco jejich interiéry postavili na Barrandově. Hřebejkovi stačila dokonce jedna stavba dekorace, protože oba domy jsou uvnitř úplně stejné. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)
  • Hynek Čermák a Viktorie Čermáková jsou sourozenci, ve filmu však hrají manželský pár. (Harapes)
  • Svetová premiéra filmu sa netradične konala 18. augusta 2012 na Magio pláži v Bratislave, kde si ho mohla zadarmo pozrieť aj široká verejnosť. (Sufferer)

Reklama

Reklama