Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie s Vítkem mají dvě dospívající dcery, Dita s Ondrou dva dospívající chlapce. Rodiny bydlí v domech vedle sebe, nemají mezi sebou ani plot a jsou to dobří přátelé, kteří se navštěvují a společně večeří. Vítek a Ondra jsou kolegové v práci a jejich děti spolu chodí. Na první pohled se zdá, že těmto lidem nic nechybí a lze jim jen závidět. Po mnohaletém soužití však trochu ochabuje jiskření mezi manželskými páry a dalo by se říci, že se spolu nudí... Jednoho dne jsou Vítek s Ondrou vysláni do Karibiku, aby tam opravili elektrické vedení poničené hurikánem. A protože Vítek zrovna vyhrál ve Sportce nějaké peníze, udělají si výlet i jejich manželky. Ondra s Vítkem se navzájem svěří, že manželský sex už není takový jako dřív a že je oba přitahuje manželka toho druhého. Napadne je, že by si postelovou nudu mohli zpestřit ve čtyřech. Dita s tím okamžitě souhlasí, trochu problém je s Marií, která je věřící a nezdá se jí to, ale nakonec si dá říci. To, co se zprvu zdálo jako čirá fantazie, se změní ve skutečnost, která se líbí všem... Dají si však dvě pravidla. Za prvé – vždycky to bude pod dohledem ostatních a za druhé – dvojice se do sebe nesmí zamilovat. Také se dohodnou, že si to rádi zopakují, ale spíše jako sváteční příležitost, než aby se to stalo pravidlem. Ondrovi rodiče v době jejich nepřítomnosti nechali postavit mezi domy ohyzdný plot, protože jim vadilo, že jsou jediní, kteří plot nemají. Nikdo o plot nestál, ale rodiče to mysleli dobře, a tak to nechají být. Po nějakém čase se čtveřice rozhodne si zážitky z Karibiku zopakovat a málem je u toho přistihnou děti. A jejich pravidla se trochu začínají vymykat kontrole... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (430)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

přesně jak píše Marigold,Svatá čtveřice by možná fungovala jako bakalářská historka,ale ne jako celovečerní film.Rádoby otevřenost tady příliš nefunguje a když odmyslím nahotu,která v dnešní době těžko někoho překvapí,nebo šokuje,nezbyde prakticky vůbec nic.Byť "čtyřka" může být oživením,ve filmu vlastně vůbec není vidět co tak rajcovního a smyslného na ní je.Ve finále pak snímek doklopýtá k nic neřikajícímu konci.Hřebejk rozhodně umí lépe...40% ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím kam to mělo směřovat, ale rozhodně se to nikam nepohlo. Je sice pěkné, že se to natáčelo v zahraničí, ale když se to nikam nepohne, tak mi to promiňte, ale kde to jsme? Některé momenty nuceně úsměvné a některé velice trapné, ale ne vtipně trapné, ale trapně trapné, což je velice špatná kombinace. Je tu sice pár docela slušných momentů, ale v celkovém vyznění, je to jak střílet slepými náboji. Pro mě byla jasným plusem hudba od Eggnoise, ale jinak zatím jednoznačně nejslabší Hřebejkův film. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Budu tenhle film brát jen v tom případě, když se Hřebejk přizná, že si tenhle film natočil jenom proto, aby si ho natočil a občas ho vrazil sem tam do nějakého klubového kina. Jinak je to obrovská past na diváka. Takový nápad nejenom, že si nezaslouží filmové zpracování, ale ještě k tomu si nemyslím, že by měl mít nějakou výraznější vypovídající hodnotu. Viewegh se tu krásně ukázal, co má v hlavě, když se rozhodl napsat svůj první scénář právě na tohle téma. No a já musím říct, že pokud i následující jeho nápady budou podobnou formou, tak je to moje poslední setkání s ním. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

V mých očích velmi nepovedený film, a to po všech stránkách. Příliš mnoho hluchých míst vyplňovaných kdečím. Herecké výkony nulové, nenápaditá kamera, mizerný scénář. Od mého hodnocení „odpad!“ film zachránily dialogy, které mi přišly jako opravdu ze života. Jsem přesvědčen, že tento film už nikdy dobrovolně nespatřím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prohodí si partnery. Nic jiného nehledejme, nic jiného ani tvůrci nenabízí. Teď je otázka, zda čtyři holé zadky tuzemskému divákovi stačí? Jedni zažívají pocity studu až ponížení, druzí si v téhle látce možná i něco najdou, jiní si připomenou chvíle s ošuntělými videokazetami východoněmeckého porna. Nějaké dramatické vztahové momenty nečekejme. Pokud tu totiž má někdo pochyby, stačí pár bezduchých slov od zbývajících tří spolunocležníků a chmury se rozplynou. Nic víc potřeba není. Takže ani žádný vývoj nečekejme. Přesto alespoň u mě pocit nějaké výrazné trapnosti (zas tak hrozné to opravdu není) vzdálila profesionalita tvůrců, třeba obrázky kameramana Martina Šáchy nebo přístup režiséra Jana Hřebejka, který se solidně popral s absencí vypointovaných dialogů. A vlastně i děje. Nepřepnul jsem. Stále razím, že raději Hřebejka (příště už prosím bez Viewegha, Hřebejkova Nevinnost mě navíc navýsost potěšila), než Trošku nebo Poledňákovou. Z kníru Jiřího Langmajera nicméně mrazilo. Příjemně ale nikoli!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Hynek Čermák a Viktorie Čermáková jsou sourozenci, ve filmu však hrají manželský pár. (Harapes)
  • Svetová premiéra filmu sa netradične konala 18. augusta 2012 na Magio pláži v Bratislave, kde si ho mohla zadarmo pozrieť aj široká verejnosť. (Sufferer)
  • Scény z Česka vznikaly v jedné lokalitě s řadovými domky v Kosmonosech, zatímco jejich interiéry postavili na Barrandově. Hřebejkovi stačila dokonce jedna stavba dekorace, protože oba domy jsou uvnitř úplně stejné. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama