Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Obvyklá americká sračka kde jsou zas ti zlí rusové a když né rusové tak teroristé z  a když né teroristé tak mimozemšťani...chudinky USA proč je nikdo nemá rád. 

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Strely CH-35 na Tatrovkach :-D
ja s Googlom a Wikipediou by som bol lepsi poradca pre film :-D

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Priklad, ked sa vykradnu vsetky ponorkove filmy, ktore poznas a aj tak je to nuda a este k tomu nerealisticka :-/

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Hmm, to čo popisuješ, znie ako koralový útes. Zem by bola o to nádhernejšia, ale oceán nevypadá tak, to sú vzácne útvary lokalizované len v niekoľkých oblastiach sveta. More môže mať skalnaté, sopečné a iné atraktívne dno, sú tam pohoria a pod. (viď mapu), ale väčšinu povrchu tvorí piesok (ktorý bol pre ponorky tiež dosť nebezpečný) a šeď a kdejaké morské stvorenia obývajúce dno. :-)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

největší problém tohoto snímku je v tom... Kde se odehrává. 

A to na pustém dně, plné písku skal a min. :)

Není to tak kreativní a barevné jak jsme u podobných filmů zvyklí.

Ale to zase došetřovává malá sebevražedná jednotka vydávající se na ruské území dělat velkého bratra Velkému bratrovy. :)

Když se z toho nakonec jako tradičně vyvine statní převrat a třetí světová je na spadnutí. 

Zatím co velký bratr posílá na pomoc Americkou plechovku pod vedením Gerarda Buklera... Kterého bych spíš viděl na straně té jednotky. Ale budiž, né každý může bejt kapitán.. bez tak po bitvě je každý generál. :)

Postavy jsou super akce není málo... především budování napětí se hodně povedlo. Je tu sice pár vyloženě tupých míst... ale i par perfektně zvládnutých ze špetkou inovace kterou jsem zatím v žádném ponorkovém filmu neviděl. 

Akce je dost a enemy taky... Hudba není špatná.. i když mě ani moc k přidání do mého playlistu nedonutila. 

Dobře doplňuje děj... Proč film vidět? Bucler který nerozdá ve filmu jedinou ránu nebo snad někoho brutálně nazamorduje... 2. Co všechno mají Rusáci pod mořem a čím vším je Amíci můžou vochcat. 3.Minové hřiště pšššššššššt! 4. Nemáte nabito? Nevadí... stačí sebou plácnout o dno a nechat to na fyzikálních zákonech. :D Prostě jasná akce, žádné vyjednávání, nikdo se na nic neptá... rovnou se jedná. Ok.. a tak to i asi mělo bejt. Prostě, co by jsme chtěli od dvou největších tutlalů světa? 8) Není to nějak geniální... ale, asi to dopadlo lépe než globální nebezpečí. 

Protože se to chtě nechtě muselo držet reality... Holt to nebyl Aquamen. :D 75%

na příspěvěk reagoval Echelon1

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

 Ten film se zoufale snaží být béčkem, ale to co se tam děje na souši se ho snaží sestřelit až někam k dé. To si opravdu nemohli zaplatit nějakého poradce od Sealů? Protože to, co ti čtyři předvádějí musí štvát i toho, kdo se o armádu nezajímá. Sakra to snad i Arnold v Komandu předváděl větší umění.

Ale s tím Kurskem souhlasím. Dalo se na to koukat trochu lépe. Tam vzali relativně použitelný materiál a nedokázali ho přeměnit do zajímavé podoby. Ti námořníci tam jsou vám prostě ukradení a ani to politikaření kolem se nepovedlo podat.

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Trochu mín patosu a střízlivého kameramana a bylo by to celkem ok. Rotacaky ke konci byly uplne super!

Animka

Animka (hodnocení, recenze)

Mně se to fakt líbilo! Super herci (Butler, Oldman), akční, napínavé, 5* ! čaau...

na příspěvěk reagoval Spiker01

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Lacike

To som radšej vynechal a nespomenul. Ale áno, tie typy lodí mi proste udreli do očí, keď filmári robia z divákov hlupákov. Ako keby ti ukázali auto a tvrdili že to je cyklistický pelotón...

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Fakt ti vadili pouzite typy lodi viac ako akcne sceny v ktory sa ponorka casto vyhyba rôznym prekazkam doslova o milimetre? To sa ti zdalo uplne v pohode?

na příspěvěk reagoval tomas.malo

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Keď sa to tak vezme, nebolo to až také zlé. Ale točiť kvázy vojenský film a mať v ňom toľko nepresnotí... to je facka každému kto film videl.

Záber na ruskú flotilu a tam lietadlová loď triedy Nimitz, alebo anglický destroyer... mierka ponorky a podvodných mín tiež nesedela keď išli cez fjord. Ale pozerateľné to bolo.

na příspěvěk reagoval Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Ale tak určitě je to pořád pan charizma, ale stejně bych ho radši viděl v akčnější roli. No co už počkám si na Angel has fallen.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Inak z Michaela Nyqvista som mal cely film pocit jak keby mal kazdu chvilu umriet. Uz asi mlel z posledneho.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Vynikající filmeček. S ohledem na to, že jsem očekával jaká to bude propagačně patosu plná sračka, jsem dostal fenomenálních kombo ponorkového akčňáku a psychologického thrilleru. Doporučuji všem kategoriím, rusofilové nechť se nebojí, rusáci tam nejsou kanonefutr nemehel a amerikofilové neočekávejte, že američané zachrání den od úsvitu do soumraku.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Kaufman

:D

Ale potešila táto informácia: "Butler zde mimo jiné sdělil, že při přípravách strávil tři dny v americké jaderné ponorce kotvící na základně v Pearl Harboru a že producenti spolupracovali s technickými odborníky z ministerstva obrany i námořnictva." 

na příspěvěk reagoval Kaufman

Reklama

Reklama