Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento film vypráví inspirující příběh jedné ženy, která se stala jednou z nejvlivnějších spisovatelek na světě. Sledujte její začátky, coby skromné holčičky s obrovskou fantazií, později podivínské puberťačky, nevyjímaje hlubokou bolest, kterou zažila, když ztratila svou matku, až po zrození fenoménu Harryho Pottera, když jí bylo jen něco přes dvacet. Příběh také vypráví o bouřlivém prvním manželství Rowlingové, jak se stala matkou a následném rozvodu, který ji přivedl až na společenské dno. Musela vyžít ze státní podpory a vyrovnat se s tím, že jeden vydavatel za druhým odmítal vydat její román … A nakonec fenomén jménem Harry Potter, který se stal světovým bestsellerem. Zajistil JK Rowlingové zasloužené místo v literární i kulturní historii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, že Džej Kej neměla na na růžích ustláno, ale být v její kůži, nevím, jestli bych měla tolik odhodlání, kolik ona. S malým dítětem vyžít za 69Ł týdně, snít o psaní, ale tak dlouho ten sen oddalovat.. Líbí se mi nesmírně její příběhy a přeju jí úspěch, podle mě si ho plně zaslouží, protože vytrvala a probudila fantazii ve spoustě lidí, nejen dětí. V příběhu o ní sice není tolik zmínek o Harrym, kolik by člověk čekal, ale je tam krásně vykreslen vztah spisovatel - agent - vydavatel, filozofie nakladatelství o tom, že v dětských knihách neleží peníze a že jen ti, kteří si knihu opravdu přečtou, pochopí, že to není "jen" dětská kniha... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Já jsem životní příběh tvůrkyně nejslavnějšího kouzelníka současnosti nijak zvlášť neznala, snad jen kromě nejprofláklejší informace, jak se z chudé matky na pracáku vypracovala na jednu z nejbohatších žen Anglie. Takže nemohu ani posoudit, do jaké míry je film co se týče podrobností vyčerpávající, ale je mi jasné, že tak úhledně a idylicky se to i přes všechny naznačené problémy určitě neudálo a skutečná J.K.R. není až tak hezká a nepůsobí na mě zas tak sympaticky jako její postava tady, ale čert to vem, je to poutavé, emotivní, dobře se na to kouká a pro všechny znalce knih nebo filmů je tam plno asociací na slavnou ságu, kdy se nám i malá Joanina inspirace náhle zhmotní v nějakou známou situaci v knize, navíc je to podbarveno hudbou, ne nepodobnou z Harryho Pottera. A když nakonec došlo na to, jakou nefalšovanou radost měla Rowlingová z prvního vydání knihy o níž pochybovala, že vůbec vyjde, moc jsem jí to přála, konec konců jsem nad ní i nad těmi dalšími strávila jeden čas kouzelné i napínavé chvíle a osobně Harryho považuji, bez ohledu na to, že je to psané pro děti, za nejlepší literární thriller dneška. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale ne. Příběh přesycený zbytečnými odkazy a pomrkáváním. Chápu, že Rowlingová do svých knih umístila spoustu z toho, co sama zažila, ale opravdu působí hloupě, když se kamarád z dětství Potter objeví jen proto, aby zaznělo jeho příjmení, zrzavý kamarád ze střední se jen mihne (Chápete? Zrzavý kámoš, z něj bude Ron Weasley, ty vole, Ron Weasley!!!) a totéž platí o lennonkách a dámě s vozíkem. Portugalský manžel je plochá figurka. Kdyby nám to nepustili cestou na zájezd, nikdy bych to asi neviděl. (1 210.) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film, který ale neodpovídá na všecko, na co bych si přál, aby odpověděl. Každopádně pro fanoušky Harryho Pottera je tohle prostě povinnost a když žijete celý život v letech Harryho Pottera a ta postava s Vámi roste tak, jak rostete Vy, prostě Vás to donutí nad tím vším přemýšlet. Vznikl by vůbec Harry Potter, když by se nestalo to, co se v životě Rowlingové nakonec stalo? Všecko je souhra náhod, která nechala vzniknout něco, na co naše generace bude vzpomínat celý život. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že tenhle filmek si jisto jistě víc užijou vášnivý čtenáři a super fans Harryho Pottera, který můžou okrývat různé indicie na román/film. Rovněž si ho zřejmě užijí více i ti, kteří už životopis slavné Potter woman znají, můžou si své dosavadní znalosti krásně porovnávat, doplňovat a nebo vylučovat. Já sice nepatřím ani do jedné kategorie, byť filmová HP sága se mě velmi líbila, ale přesto jsem se na snímek těšil, protože mě zajímalo, kdo je vlastně ta dáma s fantazií, která dokázala okouzlit děti i dospělé na celém světě. Vždyť já si madam Rowlingovou představoval jako nějakou starou tlustou bábu s bradavicí mezi očima a ono ehjle, celkem sympatická holka a o jejím životě jsme neměl ani šajnu. Jako naprosto neznalý mudla jsem byl opravdu mile překvapen zajímavou a mnohdy i dramatickou formou vyprávění životopisu paní Rowling. Pokud tento film, alespoň přibližně odpvídá skutečnýmu příběhu paní spisovatelky, pak všechna čest, protože pro bojovníky se životem a snílky já mám vždy velkou slabost a ten současný úspěch jí upřimně a moc přeju. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama