Reklama

Reklama

Da wu dang tian di mi ma

  • Hongkong 大武當天地密碼 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Yunlong (Vincent Zhao) je archeolog, který obchodníkovi s kradenými starožitnostmi vezme mapu s poklady taoistického kláštera v pohoří Wudang. V klášteře právě začíná turnaj bojového umění, kterého se účastní Tangova dcera Ning (Xu Jiao). Zatímco ona bojuje, Tang hledá poklady, přičemž neustále naráží na tajemnou účastnici turnaje, překrásnou Tianxin (Yang Mi). Ta se však na turnaj dostala podvodem. Brzy však zjistí, že Tianxin nehledá, stejně jako on, bohatství, a že skutečné zlo se skrývá jinde. (mortak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

warrenur 

všechny recenze uživatele

I ked by som vnimal film len ako rozpravku (vazne ho brat teda nemozno), tento kusok mi pride slabucky. Niektore suboje su sice na slusnej urovni, ale tych je malo a opat nic, co by vytrcalo zo sucasneho priemeru. Ako celok hlupucke, naivne a strojene. Nehovoriac o vlastnych hercoch a dialogoch. Tento reprezentant rozpravkoveho martial art filmu mi vobec nesadol. Chabe dvojhviezdie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že to nedostal do rukou nějaký skutečný scenárista nebo dramaturg. Nápad není špatný, ale je nedotažený. Chybí mu legenda, něco za všemi těmi předměty. Promyšlené pozadí. Herci jsou dobří, souboje ujdou, ale člověk se stále pídí po logice příběhu. Jak vlastně probíhají ty soutěžní souboje, když účastníci furt někde trajdají po okolí? Když je potřeba, zástupci všech soutěžících škol zmizí. Jak to vlastně skončilo s tím klukem, co měl nemocnou matku? Právě proto, že ostatní věci se povedly, je toho všeho dvojnásob škoda, protože takto tomu chybí šťáva, napětí, atmosféra. Stačilo přitom docela málo. Jo, a ta hudba, kdo dělal výběr hudby, by měl dostat přes obě uši, třeba by mu naskočil aspoň nějaký hudební cit. Ehm ano, a ten pedofilně laděný subplot, no nic... ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Sto minut reklamy na překrásné Wudang mountains, jeho pověstné bojové umění a hlavně taoistickou mystiku ztělesněnou bohem Xuanwu a principem jin-jang. Bohužel je to všechno mizerně spletené dohromady. Nějaké ty poklady, aby hlavní hrdinové mohli navštěvovat taoistické památky, nějaký ten záporák, do toho ještě kung fu turnaj... Tři hvězdy dávám jen za ten překrásný kung-fu jin-jang balet v knihovně. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Patrick Leung je známý učedník Johna Woo, v tomto filmu si střihnul žánr dobrodružného filmu a wuxia. Akce je to ovšem exkluzivní, jelikož choreografem není nikdo jiný, než machr Corey Yuen. Příběh o hledání pokladu v taoistickém chrámu v odlehlých horách v divočině, má tradiční klišé, která neurazí, ale ani nenadchnou. První dvojice příběhu kterou tvoří Yang Mi (herečka co je čím dál více na vzestupu) a Vincent Zhao je perfektní po akční i příběhové stránce, žalbohu o druhé dvojici se to říci nedá, zbytečně sladkobolné, naivní, málo využitý masér Fan Siu Wong. Jinak velmi dobře zvládnuté řemeslo, které by potřebovalo lepší scénář. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Možno tým nízkym hodnotením uškodím niekde niekomu, ale ak dokážeš odpovedať na konci filmu, kde je Shuiey, potom treba ísť hore. Nie je čo riešiť. Opätovná ázijská prírodná vedomosť točiť dookola to isté, vždy novým a pútavým spôsobom. Robia to tak pokorne, že nad ničím sa nedokáže zlomiť palica. O lietajúcich bojovníkoch síce pomlčím, ale najhoršiu časť filmu - scenár - podčiarkuje výsledný dojem: "ako spiacu snehulienku chodiaci ženšen zobudil." Skrátka, ázijatky ako vždy na Titulku, boje hrané na efekt a príbehová linka, ktorá sa inde zmestí len do štyroch samostatných filmoch. A možno objavíte liek proti rakovine...(videné 25.11.2012, youtube) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Herec Louis Fan utrpěl během natáčení zlomeninu prstu. Navzdory nepříjemným bolestem v natáčení pokračoval a film dokončil. (Conspi)
  • O herecké kostýmy se postarala uznávaná japonská návrhářka Emi Wada. Ta v roce 1985 získala prestižní ocenění Akademie filmového umění a věd za nejlepší návrh filmových kostýmů. (Conspi)

Reklama

Reklama