• 666teen

Hrůza hrozná. 24 různých filmařských stylů vytváří během dvaapadesáti minut odporný kočkopsí dort. Milovníci zkratek a "unikátních projektů" mohou přidat šest až sedm hvězdiček.(5.1.2012)

• triatlet

24 režisérů, 24 pohledů. 24:24=1. Jedno zhlédnutí sačilo. Výhoda je, že režiséři si stanovili krátkou minutáž.(4.1.2012)

Ke zhlédnutí v archivu ČT: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10319066692-24/31129434001-24/(11.1.2012)

Zvládl bych klidně i 24 x 4 minuty ;) Hezká dokupráce.(4.1.2012)

Každý pes jiná ves, ale chvílemi strhující dokumenty s důraznou tečkou....Varnsdorf.(4.1.2012)

FASCINUJÍCÍ, nemám slov, opravdu :)(4.1.2012)

AFO47; Půl na půl... jsou tam zajímavé příběhy, dvacetčtyři různých filmařských stylů ovšem dohromady moc nedrží. Pro studenty dukumentární tvorby, nebo pro ty, kteří chtějí vedět, kdo u nás točí dokumenty - za hvězdy minimálně čtyři.(1.5.2012)

Velmi dobře zpracovaný nápad. Některé dvouminutovky(cesta útrobamy člověka ,zlatnictví, pojištováci, varnsdorf) zanechaly mnohem větší dojem než ostatní, ale celkově je to pořád excelentní snímek.(4.1.2012)

U tohoto dokumentu si musím vystačit s poněkud alibistickým středovým hodnocením, protože tento značně nesourodý film umí být stejně tak příjemný, jako nudný nebo povrchně pozérský. Věc, která mi vadila zřejmě nejvíc, byl už samotný koncept tohoto projektu. Na prostoru dvou minut se toho moc stihnout nedá, navíc ani jeden ze zúčastněných režisérů se příliš nenamáhá to, na co se díváme, nějak vysvětlit, dát všem těm scénám nějaký koncept a kontext. Mockrát jsem si v duchu říkal, že bych uvítal nějaký (třeba i krátký) popisek toho, na co dívám, co je to za lidi a čím je daná scéna tak výjimečná, že se jí daný režisér rozhodl natočit. Tohle všechno totiž většinu času vůbec není zřejmé a neustále jsem tápal, proč se vlastně dívám na to, na co se dívám. Tento rys je u 24-ky tak všudypřítomný, že to zjevně musel být záměr, akorát se jaksi minul s tím, co očekávám od filmů a dokumentů. Na druhou stranu mi těch padesát minut rychle uteklo a na některé dvouminutovky se dívalo velice dobře (ačkoliv, znovu podotýkám, mi chyběli o těch scénách jakékoliv informace). Jako umělecká improvizace známých lidí je to dobré, jako něco, co by vám předalo nějaké informace a něčím obohatilo, tento dokument maximálně selhává.(7.1.2012)

• bohemia_regent

Nápad hezký, ale příliš mnoho minifilmů zůstalo za očekáváním. Překvapilo mě, jak málo byl zastoupen syrově dokumentaristický přístup; naopak jednoznačně převážil výrazně estetizující pohled, formálně často zajímavý, ale většinou zoufale postrádající aspoň pokus o nějakou pointu. A tak stačí k vyniknutí nad průměr (v mnoha případech sotva slabý průměr) jednoduchý nápad (Linda Jablonská, Filip Remunda), kouzlo nechtěného (Radim Špaček), popř. kombinace obojího (Martin Mareček). Na 24 krátkých filmů je to trochu málo. -------- Mezi zde uvedenými režiséry chybí Kamila Zlatušková, která je navíc i režisérkou celého pásma.(9.1.2012)

• danek22

Nefunguje to, vážně to nefunguje, nedrží to pohromadě, navíc nápad ukradnutý.(22.3.2012)

No to byla zase snůška:) Ale jedno pozitivum se najde: nejmladší generace má našlápnuto. Tedy, zhruba do 11:00, než paní Třeštíková začne (podobně jako pan Janek později) vykrádat sama sebe, se mašinka pěkně rozjíždí a každej vagónek je něčím, když nic jiného, tak aspoň zajímavej. Ale potom... Erika Hníková už jde definitivně víme kam, Theodora Remundová ji tam vesele vítá a ten výstup z brněnského náměstí... No sorry... Pravda, matadoři typu mistrů Němce a Krejčíka nebo paní Vihanové se snaží konečný prů-švih s grácií sobě vlastní poněkud napravit, ale upoceně politicky korektního koření paní Sommerové to opět zazdí a obdobně demagogicky rádoby glosátorské zakončení pana Remundy tomu opět nasazuje korunu. Mezitím proplouvá lehce exotická vata pana Janečka a jemně suchý humor páně Sedláčka, kteří celkovou laťku aspoň nesrážejí, když už nic jiného. Výsledek? Skeptičtější divák opět uroní suchou kroupu nad exotickým slepencem, splácaným v naprosté většině autory, kteří nedokáží opustit Prahu, a když už jsou k tomu nuceni či puzeni kdoví čím, tak maximálně přindaj Brno (dyk to taky vyrobila ČT Brno, sakriš). Ve dvou (postřehnutelých) případech se někdo zapomene někde jinde (výlet pana prof. Durdíka nepočítám), ale vysloveně a doslova jen zapomene (a jako autor non-fikce totálně ztrapní). ... PS: A výsledek? Inu, kouzelníci aritmetických průměrů mohou znovu plesat nad krásnými třemi hvězdičkami.(4.1.2012)