Reklama

Reklama

Jersey Boys

  • USA Jersey Boys (více)
Trailer 1
Hudební / Životopisný / Drama
USA, 2014, 134 min (Alternativní 129 min)

Obsahy(1)

Z dílny režiséra Clinta Eastwooda přichází příběh čtveřice mladíků z chudinské čtvrti New Jersey, kteří společně stvořili hudební ikonu 60. let, rockovou skupinu Frankie Valli and The Four Seasons. Jejich pokusy a úspěchy doprovází hity, které formovaly celou generaci: „Sherry", „Big Girls Don't Cry", „Walk Like a Man", „Dawn", „Rag Doll", „Bye Bye Baby" a mnoho dalších. John Lloyd Young (znovu coby frontman skupiny Frankie Valli, za jehož portrét si už dříve odnesl ocenění Tony®), Erich Bergen (skladatel Bob Gaudio), Michael Lomenda (Nick Massi) a Vincent Piazza (Tommy DeVito) jako The Four Seasons a Christopher Walken v roli gangstera Gypa DeCarla. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Clint musí mít u Warner Bros opravdu vemi dobrý vztahy, když mu v dnešní době zafinancují, příběh o hudebnících v takovéhle stopáži. Nutno říct, že ta stopáž má svůj význam, protože první půlka mě trošku nudila, působila na mě odosobnělé, krapet zmatečně a laciné v tom smyslu, že i v exteriérových záběrech jsou často jen čtyři hlavní hrdinové a nikdo další. Jenže postupně jsem začal cítit, jak se pomalu, ale jistě příběh ve mě zabydluje a osud i kariréra těch kluků mě přestával být lhostejný. Herce až na Christophera jsem viděl ve větších rolí poprvé a musím je za jejich výkony zachválit. Pokud jde o režiii, tak vyčítky jsem ze sebe už dostal, ale Clinta musím i pochválit za práci s divákem, protože na konci jsem měl pocit, že jsem byl na chvíli součástí mikrosvěta tý klučíčí skupiny a navodit u mě tenhle pocit není rozhodně nic lehkýho, často jsem ho míval u filmů pod kterejma jsou podepsaný Martin Scorsese, Sergio Leone či Robert DeNiro ( Příbeh z Bronxu ) a to je po čertech dobrá společnost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $47,047,013Tržby Celosvetovo $67,347,013Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,689,364 //počet predaných kusov 61,663Tržby za predaj DVD v USA $4,879,963 //počet predaných kusov 146,945║ svojsky podané s občasnými príhovormi hlavných aktérov k divákovi, hlasovo dosť upišťaný štýl, priemer /60%/ ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood natočil film ze kterého je cítit ,že je to jeho citová záležitost a oblíbené téma.Příběh z jeho mládí o vzniku skupiny Frankie Valli které proslavily hity jako Sherry a další výše zmíněné a kdo by neznal hit od Frankieho Valliho Can't Take My Eyes Off You i když jsem popravě nevěděl ,že je to zrovna od nich.Dobře natočený životopisný film,který se nám snaží nastínit příběh čtyř chlapců co měli jeden velký sen..Za mě celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Kinozážitek v našem malém městečku Petersfield. Na úvod musím říct, že mě rozladilo čekání, protože film měl začínat v 7:30 a začínal až o hodinu později, což dobrému pocitu rozhodně nepřidá. Zpočátku jsem měl velký problém s hlasem hlavního zpěváka, ale později jsem asi částečně otupěl, protože mi to už nepřišlo tak zlé. Stejně tak jsem měl problém s jejich angličtinou, protože jsem se často přistihl, že jim něco nerozumím. Jinak bych si dovedl představit, že film bude o něco kratší, protože mě přišel dost rozvleklý. Z herců se mi líbil nejvíc Tommy, tedy Vincet Piazza, který mi do role "hajzla" skvěle seděl. Celkově si z toho odnáším průměrný zážitek, mohlo to být rozhodně lepší, ale zároveň i o dost horší. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Občas, i když všechno předem hraje ideálně do karet, ozve se na scéně jakási disharmonie, kterou nezachrání ani obhvězdičkovaný tvůrce, mladý herecký výkvět z Boardwalk Empire či dokonce příjemné, divácky vděčné téma. Clint mi dal jasně najevo, že bych měl cítit úctu k tomu chlapovi se srandovním hláskem, o kterém jsem doteď nikdy neslyšel, ale jde mi to dost těžko, když každou chvíli někdo uhodí na velmi falešný tón. Jersey Boys je po všech stránkách standard, co přes svou rozlehlost (a místy lehké muzikálové prvky) nudí jen málokdy, ovšem nezaujatý "konzument" se neubrání dojmu, že mistr tentokrát jede jen na půl plynu. Škoda. 3* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • O roli Frankieho Valliho se ucházel Jonathan Pal. (willy1)
  • John Lloyd Young před tímto filmem ztvárnil postavu Frankieho Valliho také ve stejnojmenném muzikálu na Brodwayi, což mu v roce 2006 vyneslo cenu Tony za nejlepší mužský herecký výkon. Jeho obsazení Clintem Eastwoodem do hlavní role tak nebylo náhodou. (Pepinec)

Související novinky

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

22.08.2013

Zhruba před měsícem Steven Spielberg odstoupil od projektu American Sniper a spolu s ním i studio DreamWorks. Válečné drama o nejlepším střelci v historii Navy SEAL přešlo plně do péče Warner Bros.,… (více)

Reklama

Reklama