Reklama

Reklama

Zpráva o Europě

  • Česko Europa Report (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Europa. Čtvrtý měsíc planety Jupiter, o jehož povrchu, který pokrývá silná ledová krusta, toho lidská rasa mnoho neví. Sondy Pioneer, Voyager 1, 2 a Galileo přinesly pouze neurčité informace a fotografie zamrzlých plání. Vědci i spisovatelé vědeckofantastické literatury vznesli domněnky o možnosti života v obrovských oceánech, které se pod ledem nachází. Pravdu má odhalit až posádka s úkolem zjistit, zda-li jsme opravdu ve vesmíru sami. (3DD!3)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Klasický průměrný film za tři hvězdy. Nebýt tam efektů a vesmírného prostředí, tak ještě míň.

Nemám moc rád rádoby"dokumentární" filmy a navíc tam nebylo žádné poselství. V podstatě film o ničem. :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Tak nejako si predstavujem dokument o lete vesmirom, pristani na mesiaci Jupitera a jeho skumani. Ups, toto bol film? Nechcem tvrdit, ze to bolo zle, ale chybal mi tu nejaky wow moment, ktory by pridal hviezdicku navyse.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

M.J.K.

M.J.K. (hodnocení, recenze)

Tak rozhodně bych neřekl, že je to nějaký propadák...nechápu výtky typu...Rus se zhroutitl...podle mě tam měl komplexně chladnou hlavu (pokusil se zachránit kolegu technika, v závěru vymyslel způsob jak opravit komunikaci) Dále mi nepřijde tak moc nepředstavitelný, že vědci tak daleko od návratu domů a těsně u svého cíle a nejvtěšího objevu v dějinách ztrácí pud sebezáchovy...prostě zvědavost je silnější a projeví se efekt gamblera, prostě ještě kousek...dalo by se toho říct víc, ale jen tak reakce na nějaký věci v komentech...nemá to takovou atmosféru třeba jako Moon, ale dal bych tomu 3,75 hvězdy :)

na příspěvěk reagoval martess

De.Lorche

De.Lorche (hodnocení, recenze)

No škoda času..... záběry interieru a kecání posádky, nekonečně se opakující věta: jsi v pohodě?, pokec o síle ledu a trapné zhynutí člena posádky ("nečekaně" se proboří led) a velkéééé finále = něco podobné chobotnic, na chapadlech led světýlka na pár sekund v záběru a hup tytule. 

Tento popis ušetří hodně času všem, co to ještě neviděli.

Zax

Zax (hodnocení, recenze)

Ach jo, začátek se mi líbil, ale místo pěkného SF z toho nakonec vylezl tradiční "horor" s záběry na vytřeštěné obličeje. Škoda no.

Matrix44

Matrix44 (hodnocení, recenze)

Ahojte, neviete ci to vyjde aj s dabingom? Nikde som nenasiel ziadne info o datume vydania na DVD a BlueRay. Ide o to, ci mam este cakat na dabing alebo si to pozriet s titulkami.

Dakujem :)

martess

martess (hodnocení, recenze)

lucifer66

Malo to byť ako by sa to naozaj stalo preto tie kamery... herci boli ok neviem oc na nich bolo zle a moon nie je priemer moon je špičkové sci fi... co ma prekvapuje je že ti evadili napriklad totalne stupidne chovanie posadky ktore ich stalo životy a ludstvo blizsie poznatky toho najvyznamnejsieho objavu v jeho istorii(a vesmirne agenturi a krajiny par miliard ale to je v podstate malickost ved postavit v tak lbizkej buducnosti medzi planetarne plavidlo to je hračka pche :P)

lucifer66

lucifer66 (hodnocení, recenze)

ehm... vesmirna zahada blejr wič? s kozmickymi kamerami... uz vidim tie davi fanusikov ako letia na europu hladat tu čarodejnicu...:) ... ta kamera mi vcelk vadila inac myslienka pekna letiet na jupiterov mesiac.. ale keby to bolo aj dobre vidiet... a nepochopim tych hodnotitelov co to vychvaluju uz maju v lebke same sracky... tu pochvaluj herecke vykony, tu rozpocet tu neviem co tam neviem co... nepozeram na film aby som rozmyslal no tak na ten film poviem ze nevedia hrat a maju malouhlu kameru.. ahhh... to uz su vseci filmari ako tak citam... tak aj vyzeraju tie filmy poslednom case,... ako niekoto hovoril spomente si na film moon, nebolo to nic extra take priemerne scifi... ale oproti tomuto filmu vyzeral kolosalne a majestatne... ma z tej zrnitej kamery boli hlava akrat... veruze kinematografia sa nachadza v obdobi hlbokeo upadku a tie nepodarene filmy su prehanne nadhodnotene...

na příspěvěk reagoval martess

Jonason185

Jonason185 (hodnocení, recenze)

Xspy

Běžte si pane pustit ten svůj pseudopunkový, ultra kůl a maxizábavný Iron Sky a na filmy jako Europa Report raději zapomeňte, stejně tak se doporučuji vyhnout dalším "mega nudným" filmům jako Sunshine nebo Blade Runner, které jsou evidentně zcela hluboko pod Vaší intelektuální úrovní.

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Špatný špatný špatný , bože to je špatný !!!  

Ne po technické stránce , ale dějově je to unikátní nuda nuda a pak přijde demence posádky . Ruský kosmický veterán se psychicky složí z toho , že vážně ultimátně hloupě zemře kolega který jej zachránil  .  Pak raděj nikoho nenechají ve velitelském modulu , protože  s rusem soucítí a mají strach aby něco nepodělal když bude sám . Přistanou jen o 100 m jinde (WTF !?)  Pak se přihodí dejavu  z Promethea  kdy astronautka je natolik fascinovaná že zapomene na pud sebezáchovy a jde si k svícícímu ledu "šťourat s klacíkem" a pak spoustu ... jo tohle tu nesmí chybět momentů vystřídá závěr .... který je tak hloupý jako je tenhle snímek přehodnocený  (samozřejmě  labilní  rus má řešení ...)

Hodně dlouho bude tenhle snímek opanovávat  spodní místa mého žebříčku Scifi dějového odpadu . Svorně  po boku Prométhea . 

na příspěvěk reagoval Jonason185, BaseDallas

tetka betka

tetka betka (hodnocení, recenze)

Tak ja sci-fi neholdujem. Akurát som sa chystala zadriemať pri nejakom nudnom programe TV Hnoj, alebo TV Narkóza, keď to manžel pustil. Tak došlo k výmene názorov, film bežal, on zachrápal a mňa to aj proti mojej vôli :-) chytilo a s napätím som to dosledovala až do konca. 

5*

Jonason185

Jonason185 (hodnocení, recenze)

Velmi příjemné překvapení. O tomto filmu jsem ještě před pár dny netušil, rázem je z toho pro mě jeden z nejlepších "realistických" sci-fi za x let. Jediná vada na kráse je opět nelogické chování některých postav (kromě poslední) - jednání na vlastní pěst, porušování základních bezpečnostních předpisů, a tedy následné zbytečné úmrtí. V tom mi to připomínalo proklínaný Prometheus. Jinak velký palec nahoru.

Neví někdo, kolik film stál?

na příspěvěk reagoval martess

Palo123

Palo123 (hodnocení, recenze)

Cely cas som si myslel ze tam hra Emmy Rossum a az zaverecne titluky ma vyviedli z omylu.

martess

martess (hodnocení, recenze)

Rozhodne tento film vyhrava druhe miesto za najagonickejšiu smrť aku by som mohol prežiť dokonca až dve :)

martess

martess (hodnocení, recenze)

maddy

Tak nebolo to až take zle herci nakoniec v pohode, tema super, efekty super aj scenar by sa dlao pvoedať že miestami fajn ale bol to časovy gulaš až sa mi hlava točila pomali som nevedel kde su kedy a dosť nezmyselne smrti tam boli

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

martess

popravde, ja som dosť sklamaný. To aktuálne hodnotenie na CSFD je dosť zavádzajúce, na IMDB to neustále klesá.

na příspěvěk reagoval martess

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama