Reklama

Reklama

84. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 84th Annual Academy Awards
Trailer
Publicistický
USA, 2012, 180 min

Účinkují:

Billy Crystal, Meryl Streep, Rooney Mara, Michelle Williams, Glenn Close, George Clooney, Brad Pitt, Gary Oldman, Jean Dujardin, Demián Bichir (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po čtyřiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2011. Tím okamžikem bude pondělí 27. února v půl druhé ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (88)

villon17 

všechny recenze uživatele

Jako show parádní, ale výsledky nic než ostuda. Jinak podívaná to byla jak jinak než velkolepá, Billy je zkrátka profík, kterej umí vybruslit ze všeho a ještě vtipně. Viděla jsem spoustu nádhernejch šatů (nejvíc jsem slintala u Penelope Cruz a Natálky Portman) a chlapů v oblecích:), dál kapitolu samu o sobě s názvem Jennifer Lopez a Cameron Diaz, smrtku Angelinu Jolie, navátou Emmu Stone, dokonalý vystoupení Cirque du Soleil a spoustu spoustu dalšího. Překladatelé z HBO nám poslali pozdrav do Světozoru (zážitek jak prase:D) a až na ty puberťáky, co seděli před náma, jsem si to nesmírně užila. Díky a zase za rok!! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

upustíme-li od toho, že akademie to s nominacemi zase pěkně podělala, samotná show byla opravdu krásná. Hlavně pak vystoupení těch gymnastů, pak zase vzpomínka na "padlé" a nostalgický nádech a vzdání cti průkopníkům průmyslu. Ale samozřejmě zase to určitě nebylo na plný počet, už jen kvůli tomu, že moderátoři nebyli vždy takoví, jací by být měli. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Zaprděná show, u níž jsou jasně patrné producentské kotrmelce a strach z případného fiaska á la loňský rok. Jenže osobně je mi snaha o alespoň nějakou progresi mnohem sympatičtější než přímočará sázka na jistotu v podobě tradičně příjemného Billyho Crystala, jehož humor nezklame, ale v roce 2012 už zkrátka působí poněkud mdle a napodeváté i dosti ohraně. Show samotná potom tratila dost na absenci živé reprodukce písniček a vícero představení, jež by narušily stereotyp "předání ceny + Billyho vtip + předání cen". Zabití Muppetů a Cohenova Diktátora (k čemu byl celý mediální humbuk?) už je jenom dokladem, že scenáristé, resp. producenti neumí, anebo spíš nechtějí dostatečně improvizovat a sunout Oscary skutečně směrem k dynamičnosti a oživení zájmu ze strany mladšího publika. Uvidíme, co přijde za rok, ale to už asi sáhnu přímo po záznamu, abych mohl používat rychloposuv. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Pokud mohu srovnávat ročníky, které jsem viděl, musím říct, že kvalita tohoto předávání není na můj vkus příliš vysoká. Jsem docela zklamaný nevtipnosti celé show, což je pro mě překvapující vezmu-li v potaz účinkování Billyho Crystala. Ale jak on sám řekl již v úvodním filmovém sestřihu - neměl dost vtipů. Raději bych také slyšel live nominované písně, od čehož se již zřejmě z časových důvodů nadobro upustilo, než zpěv v úvodním monologu pokud host neumí zpívat. To může fungovat u Hugha Jackmana, ale nikoli u Billyho Crystala. [Když tak čtu ty komentáře, tak koukám, že můžu být ještě rád, že jsem viděl udílení v angličtině] ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Rok 2011 pro mě byl hektický a neměl jsem šanci zhlédnout moc filmů. A až letos jsem zjistil, že jsem neviděl ani toto udílení Oscarů. Tak jsem to hned napravil. Jako první věc je nutno říci, že nemám nic proti prezentaci nominovaných filmů, i když to není třeba, ale v takové digitální podobě? Ne. A co je ještě horší, tak úvodní řeč, která je plná narážek na názvy těchto filmů. To nikdo neumí napsat obstojné uvítání/úvod? A určitě beze zpěvu, protože Billy Crystal zpívat neumí. Skip. Při přímém srovnání s letošním udílením byla Ellen DeGeneress mnohonásobně vtipnější, a to Billy Crystal uváděl Oscary již po deváté! Mezi světlé chvilky večera tak alespoň patřilo vítězství Octavie Spencer, výstup s Muppety, Chris Rock a další... Pro mě je jednoznačný vítěz The Help – neskutečný film ve všech ohledech. Zvláštní, jak se tento rok show soustředila na kouzlo filmového světa a přitom toto kouzlo z valné většiny v dnešních filmech není. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Meryl Streep získala rekordní 17. nominaci na Oscara, zatímco John Williams se stal se svou 46. a 47. nominací nejvíce nominovaným skladatelem. (jezurka42)
  • Ve věku 82 let se stal Christopher Plummer nejstarším držitelem Oscara. (jezurka42)
  • Bylo to již potřetí, co byly Meryl Streep a Glenn Close společně nominované v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Předtím to bylo v roce 1988 a 1989. (jezurka42)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama