Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vážne prebudenie, ale do zlého sna... Podľa ohlasov som nečakal nič prevratné, ale predsa len som si tie tri hviezdičky predstavoval - hrá tu zaujímavá herečka, ktorú som od istého času začal sledovať a navyše hororový cyklus Amityville sa v priebehu tých desaťročí stal už pojmom. Preto som tajne dúfal, že si autori dajú záležať. No chyba lávky - nekonzistentné, príbehovo nezaujímavé, málo strašidelné, málo napínavé a s postavami, ktorým by mal súdny psychiater priklepnúť IQ 10. Jediné na čom to tu stojí sú ľakačky, ktorých je pomerne dosť, avšak bohužiaľ len máloktorá zafunguje. Sklamanie. Podpriemer. 40/100 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! Zas tak špatné to nebylo. Pornohvězda Bella Thorne tam pobíhá spoře oděná, což je v nejvyšším pořádku a víc jsem od ní nepotřeboval, Jennifer Jason Leigh je creepy sama o sobě a zápletka okolo vegeťáka Camerona "gay jesus" Monaghana mi přišla dostatečně zajímavá, aby utáhla jinak dost fádní celkový námět, který je Amityville mytologií spíš svázán. Tvůrci se ani moc nesnaží být nějak zvlášť originální, což je trochu škoda vzhledem k tomu, jak zlomyslně si v jedné scéně kopnou do remaku původního filmu. Poslední třetina mi přišla už taková nedotažená. Zábavní kámoši ze školy se už na scéně neobjeví a konec samotný měl potenciál celý děj filmu převrátit, což se při vší škodě nestalo. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Amityvillský barák už je také řádně přežvýkané téma, takže od nejnovějšího zpracování jsem žádné zázraky nečekal. A také žádné nepřišly. Ale i tak se jedná o celkem solidní strašení podle všech pravidel, které místy dokáže zaujmout atmosférou, jednou slušnou lekačkou a fajn záporákem. Sedělo mi obsazení plné celkem osvědčených tváří, kterým překvapivě panuje tam nejméně okoukaná Bella Thorne. Spokojenost, ale humbuk, který se kolem toho nadělal, ten moc nechápu. 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Bellu Tŕňovú to je vysoko nadpriemerný film, to ona sa vyskytuje len v samých sloních výmetoch. Prihliadnuť treba aj na to, že film sa 6 alebo 7 krát odkladal, takže keď ho už konečne mohli vydať, už by to urobili aj keby tam bola prerábka Megalodona v réžii Honzíka Veselého. Takže veľké očakávania nemohli byť, strašidelná bola akurát tak tá matka, hoci to nebolo zámerom, no a ak niekto narieka, že stratil čas, tak vo filme mal predsa varovanie. Boli vo filme muchy? Boli. A na čo muchy sadajú? Tak vidíš. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prokletý domečku, kdo v tobě přebývá? Sličná Bella Thorne ve tvých útrobách ve spodním prádle pobíhá. Tentokrát to bohužel ke štěstí tak úplně nestačí. Bella se sice vydatně snaží nehrát jen svou zadnicí, jenže film už takovou snahu v zaujetí diváka až tak neprokazuje. Pokud s oblibou masturbujete v časných ranních hodinách, je to v pořádku, jen dejte na mé doporučení vyhnout se úkonu ve 3:15, kdy je dům nejaktivnější. Klidně se může stát, že vás vyruší rachitický mladík s brokovnicí, který si potřeboval protáhnout kostru po dvouletém "ležingu", a mimoděk vám vaši ztopořenou chloubu může ustřelit, ženy jsou v drobné výhodě. Film čerpá ze všeho, co lze od něj čekat i nečekat - bohatý zástup lekaček, historie domu, neotřele odkazující na staré filmy, které byly na základě událostí v něm zaznamenaných, natočeny, hejna much a pověstný zápach po domě, tomu už je věnováno podstatně méně. Značným zklamáním je pro mě závěr. Po všech těch úkazech je přece jen divák natěšený na hutné završení filmu, prostě, že ta hrůza se rozjede naplno, jenže závěr je dost odbytý, ani žádný zvrat se nekonal. Film je mládeži přístupný, nepočítejte s velkou drastičností, nejvíc hardcore záběrem z celého filmu jsou mladíkova hnijící záda, podpořená kopou červů. Film má pěkný temný vizuální kabátek, určitě umí vyvolat příjemné mrazení, dost dobře si ale nedokážu představit, že by někoho dokázal vyděsit. Větší strach jde z předčasné ejakulace. Domnívám se, že po všech odkladech premiér, které tento reboot provázely, přičemž už byl natočen v roce 2015, nebylo fér film poslat zpožděně do kin. Na film se do kina totiž nevyplatí jít. Od kino hororu čekám opravdu něco extra, ne jen běžný hororový standard s pohlednou herečkou v hlavní roli. Skandál se sexuálním obtěžováním žen producenta Harvey Weinsteina, který prosákl krátce po premiéře Amityville, jež rovněž zaštítil produkcí, nebude mít na pohlavní vývoj mladých diváků žádný vliv. Největším pozitivem je nakonec Bella Thorne, jinak je to velmi průměrný počin, byť režii Francka Khalfouna jsem čekal mnohem méně povedenější. Přesto nechvalně známý dům si bude muset počkat na hustou masáž další léta. Áčkový natáčecí štáb už s největší pravděpodobností do jeho útrob hned tak nezavítá. Dá se tedy očekávat, že strašidelné kvality domu budou napříště devalvovány podřadnými produkcemi. V tom případě jsem za tenhle film vlastně docela vděčný. 6/10 ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Je to posledný film distribuovaný spoločnosťou RADiUS-TWC, pretože spoločnosť ukončila činnosť spolu s Dimension a ich materskou spoločnosťou The Weinstein Company 16. júla 2018 po obvineniach zo sexuálneho zneužívania voči jej spoluzakladateľovi Harveymu Weinsteinovi. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal od 1. apríla do 9. mája 2014. (Arsenal83)
  • Z pôvodného 100-minútového strihu s hodnotením od 18 rokov bolo zostrihaných 13 minút, aby film mohol byť vysielaný už od 13 rokov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama