Reklama

Reklama

První pozice

(festivalový název)
  • Izrael First Position (více)
Trailer 1
Izrael / Francie / Japonsko / Kolumbie / USA, 2011, 94 min

Obsahy(1)

Pro snaživé tanečníky je balet světem drahým, exkluzivním, namáhavým a krátkým. Snímek zachycuje rok života šesti mladých tanečníků z celého světa v průběhu jejich přípravy na jednu z nejprestižnějších světových baletních soutěží - Youth America Grand Prix. Navzdory svým zraněním, nezdarům, předsudkům i chudobě je balet mladým tanečníkům inspirací. Jakmile se zvedne opona, stávají se inspirací pro ostatní oni sami. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokumentární snímek o mladých baletních tanečnících. O jejich vůli, trpělivosti a práci. Tento snímek dává divákům možnost nakouknout za oponu- na to co všechno se skrývá za tím, co máme možnost vidět na jevišti. Rozhodně doporučuji všem, kdo mají rádi klasický i moderní balet. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ackoliv nejsem zadnym velkym fanouskem baletu, ocenuji u techto lidi vuli, cilevedomost a neskutecne fyzicke i psychicke vypeti. Nahled do zivota sesti tanecniku je sice celkem zajimavy, dokument jako celek je ale jen prumerny. ()

Falco.araea 

všechny recenze uživatele

Baletní film, který je v mnohém ještě dramatičtější než Černá labuť, i když je to "jenom" dokument. Prostě film o obrovském odhodlání mladých lidí, kteří jsou pro balet ochotní obětovat téměř cokoli a očividně si to ještě vyloženě užívají. Jiným to možná tak nepřijde, ale balet je prostě můj největší zájem a už jenom pohled na ty krásné kostýmy, na tu techniku, to je vyloženě pohlazení po duši. A taky jsem celou dobu strašně fandila Miko a JJovi, protože oba dva byli prostě úžasní! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak se děti chtějí dostat na baletní školu a připravují se pěkně dlouho na to, aby uspěli. A pak stačí jedna jediná chyba a ono se to nepovede. Anebo naopak předvedete to, co umí a vyhraje. Na jednu stranu si říkám, jestli stojí za to se někdy až tak ničit, na druhou stranu ty děcka obdivuji. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama