Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film pro zvláštní publikum. Neodpustím si ovšem podotknout, že ve filmu hrála velká spousta divadelních herců, kteří měli velkou tendenci přehánět své emoce (jak je to na divadelních prknech zvykem). Nemohu ovšem o tomto filmu smýšlet negativně, jelikož herec a režisér Ondřej Sokol byl v nejlepší formě. Nesourodě sestavená dějová linie působí na diváka ovšem vcelku destruktivním dojmem. Ale musím poděkovat za zajímavý pohled na homosexuálního Karla Rodena - takové věci se nezapomínají :-D. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krásno mi hodně připomínalo dánskou kriminální komedii Starouši na plný plyn. Škoda jen, že Finger a Sokol tady jsou místy víc teatrální, než upřímní. Chvílemi tak totiž z filmu dělají frašku, která tou fraškou ale v žádném případě není. Atmosféra je výborná, příběh úderný, Šumperk patřičně ponurý a dialogy místy až výborné. Je vidět, že Sokol se do tohoto filmu zapsal měrou vrchovatou, jen bych si pro příští jeho projekt přál, aby byl jako herec víc upřímný a nedbal na dramatičnost, která v jeho postavě často ani být nemusela. Až často jsem v něm viděl jeho samotného v Patičce a to filmu jako takovému dost uškodilo. Jinak herci jako Malý, Plesl, Roden nebo Stavná dokazují, že tenhle film zase tak špatný není a shlédnutí si od diváka rozhodně zaslouží. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ondra Sokol se pokusil o jakýsi žánrový mix americké černé komedie s českou buranskou komedií a vůbec se mu to nepovedlo.Scénář je jedna velká iprovizace, některé scény jsou nesnesitelně dlouhé a křečovité a až nápadně připomínají nějaké lacinější maloměstské divadelní představení.Sokol je sice sympaťák každým coulem a při některých jeho hláškách sem padal smíchem, jenže zbytek je nekonzistentní nuda s hloupým a nedotaženým scénářem, Martin Finger je doslova příšerný herec a role Karla Rodena už je úplně mimo mísu.Sokol patří do divadla a já pevně věřím, že celovečerní film režíroval naposledy.Herec je to vynikající, režisér už bohužel né.Za scénu se Suchošem malé plus k dobru.45%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné hodnocení není za divadelní skeče, kterými nás O.Sokol bavil už na gymplu, ani za dramaturgicky nepříliš zvládnutou krimizápletku, nýbrž za to sépiové tónování, díky němuž zobrazil své rodiště jako v bezčasí uvízlé město duchů. Je pochopitelné, že místní maloměšťáci "s křivou hubou" mu tenhle pohled neodpustili. A gay figura majitele pohřební služby je bezděčný fór na druhou. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou tohoto snímku je, že se úplně nevymanila ze stínu televizní Partičky, většina humorných situací by potřebovala zkrátit, aby vynikla jejich účinnost, takhle to totiž vypadá jako improvizace a kdo ví, jestli částečně nebyla. Kdyby celý film byl tak našlapaný, jako závěrečná "zabijácká" čtvrthodinka, neměl bych s vyšším hodnocením problém. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Matka Martina Fingera (Michal) trpěla maniodepresivitou a v polovině devadesátých let spáchala sebevraždu, když ji našli utopenou ve vodní nádrži Krásné u Šumperka. „Po přečtení první verze (scénáře) jsem si uvědomil, že to jsou věci, které jsem v sobě dlouho neřešil, v mysli jsem je nevyhledával. Ale řekl jsem si, že to má být první impulz, jak se s tím vyrovnat,“ řekl v době vzniku filmu Krásno Martin Finger. (klukluka)
  • Ondřej Sokol v zájmu zajištění prostředků na film rozběhl kampaň, při které prodával suvenýry jako trička a hrníčky. (vyfuk)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama