Reklama

Reklama

Tygři ve městě

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připadáte si divně? To ještě neznáte tuhle partu. Třicetiletý prokurátor Rudolf Jazvec má velký smysl pro spravedlnost, avšak mimo soudní síň je to nesmělá křehká bytost s ženskou duší (proto ho ve filmu ztvárňuje herečka Kristína Tóthová). Má hlavně problémy navazovat kontakty se ženami. Ke své smůle se zamiloval do atraktivní moderátorky jednoho rádia, kterou ovšem zná jen po hlase. Jeho dva nejlepší kamarádi – homosexuální majitel půjčovny lodiček Holub a zemitý ošetřovatel tygrů Hyena – mu v jeho trápení sotva pomohou. Tím spíš, že manžel dotyčné moderátorky je nájemný zabiják. A shodou okolností dostal od ruského mafiána úkol sprovodit Jazvece ze světa... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (27)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Prokurátor Jazvec je žena. 32letý spoluscénárista a režisér Juraj Krasnohorský ve svém debutu umístil 32letého Milana Ondríka (Hyena), 28letého Lubomíra Bukového (homosexuální Holub) a 40letého Roberta Rotha (mladší Rus). To je jeho zásluha a za ní mu po právu patří celá jedna hvězdička. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: ?.?/10] | me: Prekvapivo žiadna katastrofa. Nevravím, že by som tento film ďalej vrelo odporúčal, ale pokiaľ sa pozriem na poslednú slovenskú filmovú tvorbu, tak môžem konštatovať, že toto ma celkom príjemne prekvapilo. Fajnový letný večer na pobreží Dunaja s pivečkom v ruke tomu v rámci večerného premietania akcie Bažant Kinematograf určite dodal akúsi pohodu a odľahčenosť, takže za daných okolností to hodnotím vzhľadom k už spomínaným okolnostiam ako OK. [2 a pol *] ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Marketingově skvěle vymyšlené (Bratislava, známé tváře, příslib něčeho "jiného"), řemeslně neurážející (pěkná "francouzská" kamera), v jednotlivostech svěží, drzé a asi jednou nebo dvakrát i vtipné (vidle), celkově ale obdivuhodným způsobem nekoncepční. Neustálé měnění stylu (vztahová komedie, krimi, sociální drama) a přesouvání důrazu mezi postavami, z nichž nakonec navzdory prologu žádná není hlavní, se neřídí žádnou vnitřní logikou. Také okázalé porušování veškerých pravidel by mělo být řízeno alespoň nějakými pravidly. Vhodní jsou nakonec Tygři ve městě zejména k analýze toho, na kolika úrovních může být jeden film kvůli absenci cíle a tématu nefunkční. 35% ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Traja kamaráti v pekne nakrútenej a sympatickej Bratislave. Právnik, ktorého hrá herečka (žiadna kvíragenda, ale filmový experiment), zamilovaný do rozhlasovej moderátorky. Nesmelý chovateľ holubov z požičovne vodných bicyklov a až priveľmi smelý kŕmič tigrov zo zoologickej záhrady. Situáciu komplikuje stratená mačka, neplodnosť a organizovaní zločinci z východu. Nejaká romantika, nejaká erotika, nejaká akcia, vulgarita v rozumných medziach a sympaticky bizarný humor. Civilné herecké výkony, až tak, že som Krónerovú skoro nespoznal. Hudobnú zložku zabezpečuje František Krištof Veselý a Zóna A. Miestami sa to zdá trochu divoko namiešané, ale funguje to. Príjemný filmík. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $12,031║ Svieži Slovenský film, ktorý je na debut až nečakane kompatibilný, má neznáme ale prevažne dobre hrajúce osadenstvo, jedine Diana Mórová tam neladí, jej podanie je akési povrchné, okrem toho by som zľahčil tie "tvrdé" nadávky, ktoré tam skôr pília uši než by mali nejaký skutočný efekt. Kristína Tóthová si mala trošku viac nakukať správanie chlapa, takto jej to málokto zbaští, toho jej Jazveca. Čo sa týka príbehu tak námet je zaujímavo vykonštruovaní a má to niečo do seba, scénky a ich prepojenie kompaktné, miestami vychádza aj odľahčenie, takže príde aj na slušnú zábavnosť. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení choulostivých scén okomentovala Ivica Sláviková slovy: „Sexuální scény jsem se velmi obávala. Natáčeli jsme ji na 15krát." (Sufferer)
  • „V tygrech v městě se nezavařuje, což je takový vtip mezi filmaři, protože v slovenských filmech se často objevuje kompot," prozradil režisér Juraj Krasnohorský. (Sufferer)

Reklama

Reklama