Reklama

Reklama

Goodness of the devil

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Válečný / Historický
Česko, 2011, 11 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek "Goodness of the devil" (Dobro ďábla), je příběhem o konfliktu dobra a zla uvnitř každého z nás, který se odehrává na pozadí nejstrašnějšího válečného konfliktu v dějinách lidstva. Hlavní hrdinou snímku je příslušník SS a příslušník Wehrmachtu, který ač je přesvědčen o nesmyslnosti války, plní perfektně svoje povinnosti ke třetí říši, ale jen do chvíle, kdy se setká se skupinkou zubožených, přebíhajících židů a uvědomí si, že jejich životy jsou v jeho rukou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (10)

Ozo 

všechny recenze uživatele

[100. komentář] Nevěřím. Nevěřím, že by někdo tohle kvůli čtyřem neznámým udělal. Přesto musím vyzdvihnout zpracování (i když jak píše kolega Segrestor, dosti krátké) a dobře zvolené protagonisty. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Milanova prvotina. Jak jí hodnotit.? Je na tom hodně vidět, že je to první Milanův film. Proto to co napíšu není ani tak kritika snímku jako spíše sdílení zkušeností a třeba nějaká minirada. Tak předně je tu špatný scenář, který se tváří velkolepě ale vlastně nic nevypráví. Máme tu nějaké postavy ke kterým si nenajdeme žádný vztah, takže vůbec nechápeme proč někam jdou a proč něco dělají. Věřím, že tohle Milan příště pořeší víc. To ostatní se samozřejmě lepí na paty původnímu problému. Nemá to děj protože to nemá dobrý scenář. Má to podivný TV LOOK, který mě vyloženě rozčiloval. A co jsem tedy totálně nedával a co srazilo i dojem z motorek na dno bylo když nacisté začali žvatlat česky. Těch pár slov co tam řeknou by klidně mohli říct německy a atmosféra by byla úplně jinde. Příliš dlouhý prolog v titulkách je naprosto nervydrásající. Na druhou stranu...na první film je to obrovský kus práce a Milan se nebojí cvičit se na těžké výpravě. Za to klobouk dolů. Těším se na další Balkinův film a věřím, že bude jen a jen lepší. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Že jde o amatérskej počin je znát po všech stránkách. Od kamery přes herce až po konec, kterej snad v divákovi nemůže vyvolat(ač jde o silný téma) snad žádný emoce. Takže spíš z milosti a vzhledem k tomu, že jde o prvotinu(každej někde začínal) dávám 1 hvězdu. Jinak film má zhruba 7a půl minuty. Zbytek jsou závěrečný titulky. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Päťminútové titulky, pointa absolútne vynechaná, ono kľúčové "uvedomenie" prichádza v horizonte pár sekúnd, bez nejakého hlbšieho pozadia toho, či, kedy a či vôbec už niečo takéto SS-ák pocítil. Škoda toho, keďže potenciál to malo kurefsky veľký a aj počas tých piatich minút sa z toho dalo vytrieskať hrozne veľa. To by však na úvod mal byť vynechaný citát, ktorý pôsobí príliš gýčovito a na scenári sa malo popracovať. Avšak za výpravu, hudbu a za odvážny námet, tie dve hviezdičky pokojne dám. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek má ohromný potenciál ve výpravě. Nemám problém s vysokým hodnocením, jen mne trochu zaskočilo, že z celého filmu dobrou polovinu zaberou titulky a těch několik zbývajících minut zbylo na příběh, který ve finále působí jako jen jedna vytržená scéna bez začátku a konce z nějaké velkolepější televizní produkce. Každopádně režisér si uměl vybrat ty správné "ksichty" do rolí Němců i židovské rodiny. Chvílemi je znát cit pro kameru, chvílemi jakoby kameraman na to zapomínal. Je to v tom krapínek nevyvážené, ale budiž to jen taková vrtošivá a hnidopišská poznámka. Celkový dojem je dobrý. Když ale kouknu do zajímavostí, vidím, že rozpočet byl na 70 tisíc kaček. Za takovou sumu bych si přál vidět trochu víc. Možná je škoda, že tvůrci vsadili na styl Hanele a nepustili se do nějakého svižnějšího příběhu s pořádným drajvem a třeba několika výbuchy na pozadí. Mlha, kouř, střelba z bunkrů, nějaká uveřitelnější zápletka apod. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení šlo i o život, když řidič sidekáry nezvládl uřídit motorku, která i s posádkou spadla do lesa. Musela se tedy natočit i náhradní scéna, ze které vznikla "bezpointní" parodie na Müllera. Sidekára byla druhý den opravená a tak se natáčelo dál. (Balkins)
  • Rozpočet: byl 70 000 Kč. (Balkins)

Reklama

Reklama