Reklama

Reklama

Kdo přežije - Mikronésie

(série)
  • USA Micronesia – Fans vs. Favorites (více)

Obsahy(1)

Šestnáctá série této známé reality show se natáčela na ostrově Koror v souostroví Palau. Právě zde je vysazeno 20 soutěžících, kteří budou rozděleni do 2 kmenů (Airai a Malakal) a následně budou den co den (po dobu 39 dnů) bojovat o jídlo, základní potřeby a tzv. imunitu. Vítěz soutěže si nakonec odnese 1 milión dolarů. (Deco.20)

(více)

Recenze (154)

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu zajímavá série plná známých tváří, napínavých situací a nečekaných zvratů. Na druhou stranu série, z které jsem měl občas hlavu v kýblu. Pozor spoilery: Chvílemi jsem začal až opovrhovat ženským pokolením, protože to co si tady některé dovolovaly mě neskutečně vytáčelo. V první řadě na odstřel by u mě byly krávy jako Natalie, Eliza, Ami, Tracy, hned za nimi v těsným závěsu kravky jako Cirie, Parvati a Alexis. Ne sedm statečných, ale sedm sviní. :-D Ještě jsem neviděl všechny série, ale myslím, že můžu říci, že tohle je série s největší koncentrací přetvařujících se, lživých a zákeřných bab... S vítězkou nemůžu být spokojený, Amanda měla určitě vyhrát! Samozřejmě je škoda Jamese a Ozzyho, protože to byly nejlepší trosečníci a nejférovější hráči. Erik byl fajn, byl zažraný do hry, to se cení. Doplatil na svoji naivitu a to, že důvěřoval těm sviním. :-D Blbec a další naivka Jason krásně skočil Ozzymu na špek. Taky je velká škoda, že kapacity jako Yau-Man a Johnny Fairplay vypadly tak brzo, to sérii taky hodně ublížilo. Konec spoilerům. Je to drsná hra, určitě není férová, je zajímavá pro diváka, který se s výsledkem nakonec musí smířit, protože nic jinýho nenadělá. A i když jsem byl nejdříve rozčílen, jakým směrem se hra ubírala, tak nakonec musím říct, že to byla moc zajímavá hra a k čertu s vítězem. PS: Pro blbce typu Tom Riddle: Nejde o to, kdo je dobrej na sporty a komu to líp myslí, jde o to kdo je dobrej a sympatickej člověk a když jsi přál výhru spíš některé z těch nesympatických podrazáckých sviní, tak to potěš koště. S tebou bych se fakt znát nechtěl. Ale hlavně, že jsi sežral všechnu moudrost světa, chytráku... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela pěkná série. Až na to, že ....a teď přijde na řadu pár spoilerů. ....že hned z kraje vypadli ti, kterým jsem již v minulých sériích držel tolik palce tedy, ten malý Číňánek, Ozzy, James a další sportovně nadaní jedinci. Ze skupinky fanoušků jsem si oblíbill hasiče Hulka, kterého brzy čekal totožný osud jako výše zmíněné. Brzy se tedy nebylo na co dívat. Je s podivem jak na mužské pokolení působí nedostatek sexu, jinak si jejich pochybení nedokážu vysvětlit. Museli na tom být skutečně velmi bledě, když se nechali jeden po druhém manipulovat čtveřicí strašně škaredých a s nejvyšší pravděpodobností i vysoce smradlavých žen a jedné africké gorily. Jediné pozitivum na tom všem bylo, že se jeden vůl s ovčí vlnou místo vlasů nechal zmanipulovat natolik, že poslušně odevzdal imunitu, aby ho bylo možné vyřadit a korunoval se tak na naprosto nejdebilnějšího soutěžícího v celé historii Survivor. Poté co vypadl už se bohužel nebylo na koho dívat. Omlouvám se, že naprosto nesnáším toho metrákového šimpanze ženského rodu. Ale já skutečně nezvládnu držet palce někomu, kdo je v 90% soutěží o imunitu brzdou, neumí plavat a za celý svůj pobyt na ostrově se nenanučí rozdělat oheň ani s použitím sirek(viz.dřívější série). Myslím, že taková opice do této soutěže mírně nepatří. Příhodnější by pro ni bylo přihlásit se do soutěže ,, Sedni si na gauč a za žádnou cenu už nevstávej.". Post scriptum: Škoda, že tak brzy vypadl Johnny Fairplay, největší vtipálek ze všech. 2* a nazdar. ()

Reklama

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni o mně ví, že reality show nesnáším, ale "Kdo přežije" alias Trosečníka jsem bral vždy spíše jako dobrodružnou soutěž v exotických lokacích, kde je třeba prokázat fyzickou zdatnost stejně jako strategické myšlení. Sérii Mikronésii řadím nejvýš, prostě se zde vydařily všechny aspekty hry - prostředí, zvraty a oblíbení soutěžící z minulých dílů. James s Amandou byli pro mě nejsympatičtějšími tvářemi - James je rovný, upřímný chlap a v Amandě se spojuje vnější krása s vnitřní. Fandil jsem i Jaumemu a Parvatti, od ní jsem se ale odklonil poté, co podrazila Ozzyho. Cirie mně byla vždy nesympatická, kdyby ji tenkrát v první hře vyhodili hned na začátku, Mikronésii by si nezahrála - nicméně objektivně je třeba uznat, že zpovzdálí tahala za špagátky mistrovsky. A Erik je svým způsobem šťastný důvěřivý člověk a zůstane jím dost možná i nadále. Tak pogratulujme Amandě za druhé stříbro a Jamesovi za těch sto tisíc pro nejoblíbenějšího hráče - přeji mu to. Oba jsou důkazem toho, že tuto hru lze dotáhnout až do závěru bez podrazů (byť zatím se nikomu takto nepodařilo vyhrát). ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mikronésie, Mikronésie... (upozorňuju, že tady najdete SPOILERY) Už s prvním dílem mi bylo jasné, že tato řada bude mimořádná. Když vidíte přicházet Yau-Mana, Ozzyho nebo FairPlaye, co jiného také můžete předpokládat? Sám Jeff Probst ji považuje za nejlepší. Já ji za nejlepší nepovažuju, třebaže jsem se hodně bavil a celou řadu zhlédl za jeden večer. Důvod je prostý - vyřazování (či zranění) většiny mých oblíbenců hned od úvodu na úkor ženské aliance mi po chuti příliš nebylo. Holkám ale musím složit poklonu, protože díky ním byla většina kmenovek nezapomenutelných - vyřazení Ozzyho, Jasona, ... nebudu říkat nic objevného, že vyřazení Erika je možná nejkomičtějším a nejnezapomenutelnějším momentem celé řady (ne-li celého Survivora). Já jeho krok trochu chápu, ale stejně bude považovaný za nejhloupější v dějinách (sice byl po H. vs. V. ohodnocen jako druhý nejhloupější po J.T. imunitě, ale to považuju za emotivní rozhodnutí, díky aktuálnosti té řady). Dalším faktem, který trochu mírní nadšení a brání nejvyššímu hodnocení, je pro mě vítězka Parvati, protože se mi s touto řadou zprotivila a já jednoznačně fandil Amandě. Nutno uznat, že Parvati je spolu s Russellem nejlepším taktickým hráčem, který Survivora kdy hrál. 9/10 ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řadu mi hrozně sráží kmen "Fans", což je do tý doby nejstupidnější kmen, co jsme kdy mohli na obrazovkách vidět (viz Erik, Jason, Chet apod.). Když by místo Fans byli další hvězdní hráči, líbilo by se mi to milionkrát víc. Na druhou stranu jedny z nejlepších blindsidů co jsme za dosavadních 27 řad mohli vidět! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o první sérii, kde byli soutěžící rozděleni na favority a fanoušky. (AlohaAnty)
  • Soutěžící Erik Reichenbach je druhý soutěžící a jedním ze tří, který se vzdali imunity na kmenové radě. Je první, kdo kvůli tomu poté vypadl. (Zix.)
  • Kathy Sleckman se do soutěže hlásila celkem 5krát. (Kulmon)

Reklama

Reklama