Reklama

Reklama

Objetí hada

(festivalový název)
  • Argentina El abrazo de la serpiente (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Amazonský šaman Karamakate, který je poslední z přeživších svého kmene, se během čtyřiceti let setkává se dvěma okcidentálními vědci, kteří se snaží rozkrýt tajemství zázračné a posvátné rostliny chakruny. Spolu s nimi se v nevšedním černobílém snímku vydává na život měnící transcendentální cestu amazonským pralesem. (MFF Karlovy Vary)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (35)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najsilnejší spirituálny filmový zážitok za dlhú dobu. Táto amazonská road-movie hovorí o objaviteľoch, tradíciach, kmeňoch, strete dvoch kultúru( pohanskej a kresťanskej/ bielej a indiánskej, mierumilovnej a násilnej). Príbeh sleduje dvoch cestovateľoch v dvoch rôznych časových obdobiach hľadajúcich vzácnu kvetinu. Stretávanie šamanistických praktík, meditácií, zbavenia sa bremien zo sveta tam vonku, príbehy o odvahe a sile pralesa, kanibalistický kresťania a nádherná atmosféra pralesa, hôr a rieky. Ciro Guerra natočil vizuálne a myšlienkovo pútavý film od ktorého som nedokázal odtrhnúť oči. Za týmto všetkým sú pravdivé príbehy. A aj napriek svojim ťaživým a nepríjemným miestam, zostáva pocit spirituálneho pohladenia. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film vás donutí nenávidět domorodce s pouzdrem na penis uvázaným kolem beder, Těžko ba přetěžko lze stanovit, co že je hlavní myšlenkou tohoto snímku. Těžko pochopit, na co že vlastně produkce vsadila své peníze. Dialogy jsou povětšinou hluché a zbytečné, což v kombinaci s věčně mlčícím domorodcem nelze vydržet déle, než čtyřicet minut. odpad! ()

Reklama

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Byť jsem křesťan, snímek mne zaujal. Ano, jak i jiní již psali, je to snímek plný obžaloby civilizace, která zničila pralesní indiány. A křesťanství je tam speciálně vypíchnuté. Neznám skutečný příběh obou etnografů, nevím, co si tak přidali filmaři, ale pokud by křesťanství bylo takové, jak je zobrazeno ve filmu, tak bych já sám musel říci: "Fuj, tohle ani za nic!" Díky Bohu, film ukazuje bizardnosti a nikoli křesťanství... <>< <>< <>< Je jedna zajímavá knížka podle skutečné události, která popisuje, že křesťanství a zachování tradičního způsobu života pralesních indiánů je slučitelné - Bručko. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Prolinajici se cesty dvou bilych vedcu a jednoho samana do nitra pralesa jsou postavene ze zaznamu skutecnych cestovatelu a rekonstruovany do jakesi polohalucinogenni iniciacni vize, ve ktere se na brezich veletoku vynoruji davno zanikle kultury i silene vize stretu puvodni civilizace s tou kolonizacni. Za vrchol v tomto ohledu povazuji obe setkani s misionarskou stanici. A cernobila vizualita to co jsem popsal jen akcentuje. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pomalé, rozvláčné, táhnoucí se…doplňte si další synonyma. Na Objetí hada opravdu není jednoduché se dívat, zůstat u něho a zbaběle neutéct. A kupodivu ne snad proto, že by to nebyl zajímavý film, to prr, ať už řečenými myšlenkami či tím, co ukazuje, má divákovi co nabídnout. Ale to hypnotické, až uspávající tempo je místy vskutku vražedné a „krapet“ sráží i výše zmíněné klady (s kterými je nasnadě pochválit také solidní řemeslnou stránku). Velkorysá stopáž tomu rozhodně nepřidává a totéž se dá říct i o užití černobílého obrazu (větší autenticita, avšak za jakou cenu). Snímek jsem tak s menšími obtížemi dodíval, ale oči se mi nebezpečně klížily hned několikrát. A to jsem netušil, že si pro mě tvůrci připravili ještě závěrečný bonbónek v podobě halucinogenního konce (to už to zřejmě nevydržel ani samotný natáčecí štáb). Symboličtí motýlci mě pak už vskutku moc nevytrhli. S typově podobnými filmy zpravidla nemívám větší problém, ale tentokrát to zkrátka úplně neklaplo a víc jak slabší 3* opravdu dát nehodlám. Meditativní film, místy ovšem až moc. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci pracovali s rozpočtem ve výši 1 400 000 $. (Hal_Moore)
  • První kolumbijský film nominován na Oskara za nejlepší cizojazyčný film. (Hal_Moore)
  • Děj je založen na zážitcích a poznámkách skutečných cestovatelů. Přesto se jedná o fikci. Posvátná rostlina Chakruna, tak jak je vyobrazená ve filmu, neexistuje. Byla vytvořena kombinací více druhů vyskytujících se v Amazonii. (FrediaK)

Reklama

Reklama