Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapol roku 1973. Devítiletý Peppino žije v chaotické rodině, v níž se jeho starší bratranec Gennaro považuje za Supermana. Peppino pendluje mezi barevným světem své mladé tety Titiny a strýce Salvatora, který je plný sousedských tancovaček, večírků a ženského kolektivu a nepříjemným životem v domácnosti rodičů, kde se ho otec snaží rozveselit blechami a matka se ponořila do záhadného ticha. Po Gennarově smrti si Peppino pomocí své představivosti upraví realitu a přivede v ní svého bratrance zpátky k životu - z Gennara se tak stane superhrdina, za kterého se vždycky považoval. Peppino zjišťuje, že se s pomocí imaginárního bratrance-superhrdiny dokáže lépe vypořádat s rodinnými problémy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Najdete tu všechno, co dělá italský film italským filmem: vášně všeho druhu, nevěru, rozbíjení talířů, prádlo vlající vysoko nad dlažbou uzoučkých uliček, všetečné sousedky... A taky frustrovanou ošklivou starou pannu, která uhání všechno, co nosí kalhoty. A páreček květinových dětí vyznávající každý módní trend. A pak nádhernou Valerii "Ramadu" Golino, které neuvěříte datum narození. Ale jednu věc tu nenajdete: blechy, které slibuje oficiální text distributora.. Místo blechami se otec snaží rozveselit malého Peppina kuřátky. Zřejmě ztraceno v překladu... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tradičně střelná italská komedie, která je opět víc dramatem, než komedií a všechno vtipné tvůrci vytahují blázny, kterých je ve filmu požehnaně. Až tedy na paní mámu, která si prožívá vcelku solidní peklo sama se sebou a s jejím okolím. Nicméně jak říká uživatelka Zazie. Tady se naskytne všechno, co dělá Itálii Itálií. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama