Book of Dragons (video film)

Krátkometrážní / Animovaný / Komedie

USA, 2011, 17 min

Steve Hickner

• MoiJe

Zatial najslabsie z rodinky kratasov k How to Train Your Dragon. Ide skor o predstavenie jednotlivych drakov spojene s kratuckym pribehom v style starych cartoons. Myslim, ze by bolo krajsie, keby miesto toho na DVD pridali interaktivnejsiu moznost prehliadky drakov a ich pribehov - po jednom. Deti hadam neurazi.(10.1.2012)

Book of Dragons je DVD bonus, který zájemce seznámí se všemi možnými druhy draků. Několik komických klasicky animovaných scének za tu čtvrt hodinku stojí. Jinak nic víc, nic míň.(22.1.2012)

Že jde o krátkometrážní film jsem si uvědomil až při závěrečných titulcích. Encyklopedie draků - s animací hodně odlišnou od samotného filmu působí docela osvěžujícím dojmem, a je jasné, že toho o dracích ještě hodně nevíme (na rozdíl od autorů tohoto filmečku). A klidně bych si dokázal představit, i celý film na motivy života vikinga Borka..(16.1.2012)

• Lama.Lama

Trochu nůďo.. Ale chápu, že někteří jsou rádi za více infa k různým druhům draků.(18.3.2012)

Líbila se mi ta animace a la staré cartoons, s vikingem nešikou. Navíc, bezprostředně po filmu jsem přesně něco takového, kde ukážou a popíšou všechny draky, chtěl. Skvělý bonus k filmu.(12.1.2012)

Ždímání námětu. Je sice hezké vidět, že jsou si autoři vědomi rozmanitosti světa HtTYD, ale ten svět sám o sobě není zas tak úchvatný jako je tomu zvykem u skutečných high fantasy. Právě proto tenhle kraťas začne po pár minutách nudit. Myslím, že jsem viděl zhruba polovinu, pak už jsem to vypnul. Nemá to moc co nabídnout. Pro děti je to ale bezpochyby skvěle vyplněných 17 minut, což se taky cení - proto 3 hvězdy.(25.2.2012)