Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

Joges 

všechny recenze uživatele

Srdcovka to není, ani si Grace nepřidám do TOP 10, ale bez delších úvah uděluji filmu plný počet bodů, zaslouží si je. Zvolený příběh, scénář, výprava, kamera, hudba, herecké výkony, všechno to, až na pár drobností, klape a je to v pořádku. Zkrátka je to podhodnocený film, a takovým snímkům s chutí body přidávám. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem dlouho odkládala, protože tomu není tak dávno, co jsem viděla vcelku nepovedenou Dianu. Bylo mi jasné, že Grace se od ní zas tak moc lišit nebude. Nakonec musím říct, že jsem více méně měla pravdu, ale Grace je o kapku lepší. Pokud film nebudete chápat jako životopisný, aspoň já jsem k němu tak nepřistupovala, možná to bude ještě lepší. Monacko-francouzský konflikt snímku dodal trochu šťávy a napětí. Pokud by tam nebyl, obávám se, že by Grace dopadla mnohem hůře. Takže mi na rozdíl od mnohých nepatřičný nepřipadal. Nicole nemusím, k ní se vyjadřovat nebudu, ale ostudu rozhodně nedělá. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života slavné Grace Kelly, která se vzdala kariéry u filmu ve filmu, který se soustředí na období, kdy Monaco čelilo blokádě Francie. Film se soustředí spíše na politické čachry než na soukromí slavné osobnosti. Čekal jsem trochu něco jiného, ale nemohu po shlédnutí říct, že bych byl vyloženě zklamaný. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman žiari v noblesných kostýmoch v úlohe známej herečky 50.rokov. Film sa len okrajovo dotkne zopár momentov z jej minulosti, ústrednou ideou je precízne vyobrazená monacká doba v krehkosti silných rečí, vypúšťaných z úst kňažnej s očakávaním negatívnych konzekvencií. Jej osobnosť skutočne pôsobí ako nádoba plná rozbušiek, pre istotu krytá skvostnou výzdobou a naučenými frázami, gestami, pohľadmi. Snímka je to však nudná až to desí. Chcel som to 2x vzdať, avšak vydržal som kvôli sexi Nicole, ktorej vizáž Grace Kelly skutočne sekol. V tomto diele sme sa dozvedeli to podstatné - a to že kvôli ktorému blbcovi sme prišli o množstvo skvelých snímok a výkonov Grace Kelly, v ktorých mohla hrať, keby neskončila predčasne svoju hereckú kariéru a zahodila tak svoj úžasný talent a vykašlala sa na svojich obdivovateľov, ktorí ju v snímkach milovali a dala prednosť starému monarchovi. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Princeznovský sen je ve skutečnosti docela nudný opruz. Jediné, co jsem Grace Kelly opravdu záviděla, byly ty úchvatné šaty. Začátek šedesátých let byl pro ženy požehnáním. Mravy se lehce uvolňovaly, takže odhalené nohy a dekolty byly v kurzu, přičemž styl a střihy nevulgárně podtrhující ženskost, eleganci a půvab už žádná jiná módní vlna takovým způsobem nebyla schopná zdůraznit. Bohužel kostýmy a výprava byly vlastně na tom filmu to jediné zajímavé a strhující. Nevtáhl mě ani snaživý a pečlivý výkon Nikol Kidman. Pohádka o tom, jak blondýna s dobrým srdcem zachránila Monako před francouzskou invazí společenským večírkem? Tak to jsem jim prostě neuvěřila. A kromě obětavosti k rodině se z filmu o Grace Kelly už nic zajímavého nedozvím. Tudíž to ani nijak neovlivnilo moji neschopnost vnímat osobu Grace Kelly jako oběť tragického osudu. Páč když někdo imrvere řídí na silnicích vhodných leda tak pro pomalejší osly jak splašená menstruace, co naděláš.. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Produkce snímku započala při 30. výročí úmrtí princezny Grace. Natáčet se začalo v září roku 2012 ve městě Menton na jihu Francii. V říjnu se natáčení přesunulo do Monte Carla v Monaku a několik scén bylo natočeno také v italském Janově a v Belgii. (ČSFD)
  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr. (Pepinec)

Reklama

Reklama