Reklama

Reklama

Dál nic

  • USA Byeway
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dneska jako člověk seš míň než ta žabička, ty vado." Film o tom, jak si Češi staví dálnici do Německa. Jeden na zahradě nosí sluchátka proti hluku a modlí se, ať už dálnice auta odvede, druhý se ji snaží dostavět a odejít konečně do důchodu, třetí chrání živočichy i rostliny a žaluje dálnici u soudu. Sedm let stavby, šestnáct kilometrů dálnice a zablokovaná společnost. Námět Hitler, hudba Wagner, účinkuje český národ. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to zajímavý pohled na ten náš Kocourkov, kde se vedou žabomyší války, porušuje se zákon a všichni mají pravdu. Je mi z toho na nic, ale když se to tak vezme, tak on z toho ten aktivista, který mi byl hodně protivný, vyšel vlastně ještě nejlépe. Neříkám to proto, že by to bylo špatně, ale spíš proto, že nic jiného tam nefungovalo. Jen on si stál za svým a do jisté míry měl pravdu. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Pan Patrik má rád brouky. Lidé v okolí nedostavěné dálnice D8 nemají rádi pana Patrika, kašlou na nějaké brouky a kašlou, protože se tam kvůli zdržování stavby nedá moc dýchat. A přitom je odpověď nasnadě. Ti lidé by měli přestat kašlat na brouky a láskyplně by měli panu Patrikovi obstarat filcky. Poté by totiž obdiv pan Patrika k broukům razantně ochabl a na všechno se vykašlal .. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Výtečné. Dramaturgicky vyvážené, ideologicky sympatické a nekompromisní, výborně natočené. Zarámování filmu úryvky z Wagnerova Tannhausera v kombinaci s monumentálními leteckými záběry na rozestavěnou dálnici ještě zvyšuje působivost a doplňuje specifickou náladu celého Bystřičanova filmu. A závěrečný záběr jenom potvrzuje, že režisérovi tady vyšlo opravdu vše, na co šáhl :). Jsem zvědavý na jeho další projekty. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

na jedné straně lidé od dálnice (v čele s chudákem stavbyvedoucím), kteří se snaží dálnici konečně dostavět (ačkoli nemají úplně všechna potřebná povolení), aby si oni a především lidé v okolí konečně mohli oddychnout.. a na straně druhé pan eko-debil-terorista Patrik, který si na podávání žalob proti těmto přestupkům honí své narušené ego, třebaže ho za to nesnáší úplně všichni.. vítejte v Česku! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Úvodní čtení mě zrovna nenavnadilo, ovšem velmi brzo mě představovaná problematika začala skutečně zajímat. Neschopnost úřadů, soudu, dále pak neústupnost Dětí země na jedné a lidí rozhodujících o stavbě na straně druhé. Líbilo se mi, že dostaly prostor téměř všechny strany, a to opakovaně, stejně tak jejich argumenty byly pochopitelné. A jestliže píšu „téměř“, tak tím mám na mysli asi největší slabinu dokumentu, a to neukázání (+ nekonfrontování) skutečných viníků špatného naplánování (hodit to obecně na stát či snad svést na socialismus, by dokázal každý ňouma). Celkem fajn bylo střídání Wagnerovy hudby, hluku aut a zvuků přírody. Celkově mám z Dál nic pocit zmaru, nemohoucnosti a konec mě docela dorazil. Za mě to budou silné 4*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Symbolikou propojení Německa s Českou republikou je hudební doprovod vybraný z Wagnerovy opery "Tannhäuser". V době dokončení filmu si svět připomněl Wagnerovo dvousté výročí narození. (Terva)

Reklama

Reklama