Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Máme tu další pokračování Ip Manovi cesty, na které jsem se, nevím jestli úplně těšil, ale vím, že jsem si říkal po Zrození legendy, že bych klidně další film na toto téma dal. A stalo se! Donnie Yen opět ukázal, že je jedinečný, tentokrát ale se mu vyrovnal i jeho protivník/neprotivník Max Zhang (velmi mile překvapil). Obsazení Mika Tysona, považuji trochu za zbytečný úlet. Souboj mezi ním a Ip Manem byl sice zajímavý, pač konfrontace boxu a Wing Chungu se jen tak nevidí, ale radši bych v této záporné roli viděl třeba Jackieho Chana nebo Jeta Li. Víc by to do Hokongu sedělo! Bohužel musím přiznat, že příběhově jsem se malinko nudil a přišel mi až zbytečně vykounstruovaný, ale nadruhou stranu musím vyzdvihnout akční sekvence filmu, bojové scény byly úžasné a krásně přehledné, špica! Sečteno podtrženo jsem spokojený a pokud bude další díl, zase se na něj rád podívám :) ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Znovu se ocitáme ve společnosti nekonečně hodného, moudrého a šlechetného pana Ipa. A znovu chceme věřit, že někde na světě existoval takhle čistý, neporazitelný bojovník, který se rval za práva slabších a sám proti všem vítězil. Děj se posouvá. Pan Ip prožívá jednu ze smutných životních kapitol. Navíc se někdo snaží přesvědčit všechny okolo, že jeho Wing Chun je lepší než to Pana Ipa. K tomu si přidejte zlého gangstera a víte, že o zábavu je znovu postaráno. Kdo si Ipa zamiloval v předešlých dvou částech názor nezmění. Komu se předešlá díla nelíbila neztrácejte čas. 90 procent. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„NENÍ NIC DŮLEŽITĚJŠÍHO, NEŽ LÁSKA TĚCH, KTEŘÍ VÁM STOJÍ PO BOKU…“ /// Další díl životopisu, ve kterým mistr Yip zachrání školu, pochová starou a samozřejmě obhájí svý Wing Chun. Příběh je takový vaření z vody. Naštěstí jsou zde fajnový bitky a sympatickej Max Zhang, taky Tyson, i když neumí hrát, frajersky zamává pěstičkama. Serte na příběh, bavte se bojem! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám, až si to Donnie Yen rozdá s Maxem Zhangem a Mikem Tysonem. Navíc zjistím, kdo je Sarut Khanwilai. 2.) Dělám mistra. 3.) Thx za titule „LAnGI“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice zábavná trojka, která zdatně kombinuje mrštnou a nápaditou akci, společně s dojemným důrazem na rodinné hodnoty - mimochodem zapojení Mika Tysona se ukázalo jako výborný tah a jeho momentky jsou zdaleka ty nejzábavnější na celém filmu, avšak zároveň se celý příběh posouvá do daleko silnější osobní roviny, než tomu bylo napřáklad ve dvojce. Tvůrci zároveň přitlačili na rozpočtu a na snímku je to poznat. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Poslední díl životopisného filmu legendárního mistra kung-fu stylu Wing Chun je za námi. Sága se uzavřela a je dobojováno. Poslední úder padnul a Ip Man je stále králem ve svém stylu. Ne tak ale na plátně. Ip Man čelí nejen hongkongskému gangu, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. Nic proti Donnie Yenovi (úplnou náhodou ho uvidíme s již dnes zmíněným Mads Mikkelsenem ve Star Wars: Rogue One), ten chlap se opět perfektně zhostil své životní role. Choreografie bojů a jeho vyjádření životního stylu je jako vždy na nebeské úrovni. Dokonce zaskočil i bývalý boxer Mike Tyson v roli šéfa gangu. Hereckýho umu a rétoriky moc nepobral, ale rozdávat rány umí pořád hodně dobře. Jeho střet s Donniem byl vrcholem filmu. Co mi ale nesedělo tak dramatická vložka filmu. Ip řeší rodinné problémy a na ty já nikdy nebyl. Ve finále to chytne za srdíčko, ale nemuselo se s tím tak přehánět. Technicky se nedá nic vytknout. Hezká atmosféra dobového Hong Kongu, kostýmy super, kamera byla tam, kde padla rána, žádný zmatky. Završení pětidílné trilogie (WTF) se teda povedlo na lepší dvojku. Nebál bych se ale Donnieho um zapojit jinde. Třeba v Raid 3, kde by se mohl potkat Iko Uwais, Donnie Yen a Tony Jaa. To bych asi už nezvládl. 4* a.k.a 80% ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama