Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Recenze (189)

verbal 

všechny recenze uživatele

Muž Internetového Protokolu je zpět, zase je to ten katalogový správňák, slušňák, pyjonýr a citlivouš, nemít ve scénáři manželku a malého makaka, řekl bych, že i panic, ochránce slabých a utlačovaných, vdov a sirotků, osvoboditel Hongkongu, Číny a nejspíš i Asie, specialista na boj tři sta patnáct na jednoho a mistr bojového umění Wůl Chum, s jehož nejúčinnější technikou jste schopni úplně nejrychleji ze všech během pěti vteřin ochmatat rachitickýma ručičkama i celou stoosmdesáticentimetrovou kozatou bloncku. Jeho ukrutnými soupeři jsou tentokrát nejprve lobotomizovaný huhňavý lidoop Michal, který rozhodně nemá ve filmu co dělat, měl by být držen výhradně za elektrickým ohradníkem v Zoo a pravidelně masírován obuškem na dobytek, a poté jiný opičák, co jako obvykle tvrdí, že „mé kungfu je lepší než tvé kungfu“. A nebyl by to náš hrdinný Ípéčko, kdyby sebevědomě neomacal Míšu až k chichotání, nepředvedl tomu Chum Yak Pukovi, že jeho kungfu je prostě to nejlepší z celé tlupy kočkodanů, a pak za bouřlivého potlesku kompletního Dálného východu hrdě neodkráčel do do-dža mazlíčkovat se s dřevěným paňácou se třemi dildy. Tudíž spatříte sice hezky natočený, avšak polodebilní čínský kýč, dosud nejidiotštější z celé série IP telenovel, který však některé zdejší husté experty v Gájkidu dohnal svou „reálností“ až k slzičkám. No jediti! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $2,679,437Tržby Celosvetovo $156,600,000▐ zo začiatku je to dejovo trošku zbytočne pritiahnuté za vlasy, nahodilá zápletka okolo okupovania školy miestnym gangom nemá až také silné miesto, takže prvá polovica je hlavne o dobrých súbojoch, v tej druhej začne lepšia dejová dramatizácia a nastúpi na pľac ráznejšie aj Mike Tyson a celkom mu to aj ide, záverečný súboj o naj majstra je čerešničkou na torte, čo sa týka choreografie súbojov opäť výborná práca, dejovo troška kolísavé ale dá sa to zniesť, spokojnosť /80%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Najlepšia paródia na Ip-Mana, našťastie so stále slušnou choreografiou i keď viac ako Donnieho ma bavilo pozerať na kvalitnú ekvilibristiku Max Zhanga. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už to není ono. Bitky jsou pořád fajn, ale veškeré konflikty jsou dost vycucané z prstu. Tyson je jen takové pozlátko a finální rozhřešení čí kung fu je lepší také nemělo patřičnou naléhavost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NENÍ NIC DŮLEŽITĚJŠÍHO, NEŽ LÁSKA TĚCH, KTEŘÍ VÁM STOJÍ PO BOKU…“ /// Další díl životopisu, ve kterým mistr Yip zachrání školu, pochová starou a samozřejmě obhájí svý Wing Chun. Příběh je takový vaření z vody. Naštěstí jsou zde fajnový bitky a sympatickej Max Zhang, taky Tyson, i když neumí hrát, frajersky zamává pěstičkama. Serte na příběh, bavte se bojem! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám, až si to Donnie Yen rozdá s Maxem Zhangem a Mikem Tysonem. Navíc zjistím, kdo je Sarut Khanwilai. 2.) Dělám mistra. 3.) Thx za titule „LAnGI“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Well Go USA // Počet premietajúcich kín v USA: 115 // Otvárací Víkend v USA: $784,839 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování, ale čekal jsem leccos víc. Co se týká příběhu, tak ten mě příliš nebavil a objeví se zde i pár hluchých míst, což ubírá na tempu a drajvu, ale vynahrazují to jiné atributy. Perfektní vizuál, přehledná kamera, solidní souboje ( 3x 1v1 a 4x 1vs větší počet) špičková choreografie Wing Chunu, výborný Donnie Yen a jemu zdatně sekundující skvělý Max Zhang což je pro mě nově vycházející akční hvězda ( co ten chlap předváděl v SPL2 předvádí i zde) a potěší i slušně napumpovaný Mike Tyson, který je ve filmu sice pouze 5 minut, ale jeho fight s Donniem způsobuje husí kůži a úplně nejlepší je závěrečné finále s třemi fázemi, které má na to se dostat do top desítky martial arts soubojů. Tuším, že Boyka Ip Mana triumfne,ale přesto spokojenost. 80% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nalhávat, co se týče děje, tak trilogie Ip Man klesá strmě dolů. Z historického příběhu s reálnými kořeny zbyla jen triviální Jackie-Chanovka ze 70. let, v níž scenárista pouze vymýšlí záminky ke středu různých postav. Samo o sobě by to nebyl problém, pokud by do toho nebyla zakomponována ještě šíleně patetická vložka s umírající manželkou. Zatímco příšerná emocionální rovina filmu připomíná spíše test dávivého reflexu, bojové scény jsou naprostým opakem. Vyšperkované a perfektně natočené (přehledné) fighty mohou směle konkurovat nejlepším kouskům žánru. To co předvádí hlavní dvojice, plus překvapivě hrozivý Mike Tyson je nefalšovaná lahoda... 7/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z celé série uchvátí tento díl nejméně, což je divné, když je tu paradoxně nejvíce soubojů. Třikrát jeden na jednoho a ještě vícekrát jeden proti všem. No, asi proto, že je tu znovu souboj v docích a nudné scény s manželkou mají dvojnásobnou stopáž. A oproti předchozím se to nijak nevyvíjí, prostě to jde spořádaně za sebou, protivníci přicházejí a zase odcházejí a každý ví, že Ypmanovi se stejně nemůže nic stát. A to ani v případě, kdy na něj nastoupí černošská verze Džon Klyho. Ale co, nostalgie je sviňa, tak dávám čtyři jen to fikne. No a zase to s Bruslým jen nakousli, takže se klidně můžeme těšit na 4. díl, tam už to snad bude. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dobe upadnutého akčného žánru je séria Ip man s výnimkou indonézskeho dua Raid a Berandal vlastne poslednou stávkou na istotu, takže som sa na toto tretie pokračovanie veľmi tešil a výsledok na moje veľké prekvapenie dokonca predčil moje očakávania. Hlavne kvôli smeru, akým sa vydala dvojka, teda výrazne ubrala na dráme a stala sa prakticky čistokrvným akčným filmom, kde sa pridalo na množstve akcie a štandardných žánrových motívoch som to isté očakával aj tu, ale nestalo sa. Ani takéto prevedenie by mi moc neprekážalo, predsa len aj dvojka bola skvelá a hodná opakovaných pozretí, ale tento návrat ku akčnej dráme mi vyhovuje podstatne viac. Taká silná zápletka a atmosféra, akú mal neprekonateľný prvý diel sa tu síce nenájde, čo je ale samozrejmosť, nič silnejšie, ako utrpenie behom japonskej invázie a snaha zachovať si národnú hrdosť si už v tomto žánri ani predstaviť nedokážem, ale aj tak je dej perfektne spracovaný s dostatkom zaujímavých prvkov, kde má navyše každá dôležitá postava svoj priestor, pričom nie sú čiernobiele a to ani záporáci. A veľkým plusom je rozhodne rodinná línia Ip mana s jeho manželkou, ktorá získa skvelý náboj a postará sa o niekoľko perfektných scén, takže nadšený som bol prakticky neustále. Ale film očakávane nezaostáva ani po akčnej stránke, súbojov je tu plno a síce možno nie sú až tak nápadité, ako tie najlepšie súboje série, Donnie Yen sa mi až na pár momentov zdal trochu pomalší a ocenil by som, keby trochu ubrali na tých umelých doplnkoch, kedy si bojovníci digitálne vypomáhajú, ale aj tak sú stále skvelé. Súboje sú dostatočne rozmanité, kde nechýbajú strety s mnohonásobnými presilami, ale aj dlhé súboje jeden na jedného, choreografia je výborná, chválim skvelý výber prostredí a natočené sú prvotriedne s minimom strihov. Najviac mi sadol súboj vo výťahu pokračujúci na schodisku, ale rozhodne nesklame ani stret s Mikom Tysonom, pri ktorom sa mi páčilo aj jeho ukončenie, finálny súboj, ale aj všetky ostatné. V akcii sa tu teda je na čo pozerať. Obsadeniu sa nedá absolútne nič vytknúť, Donnie Yen je tu tradične vynikajúci v každom ohľade, Lynn Hung ako jeho manželka ma v tomto treťom diely bavila najviac a ich vzťah je v rámci série podaný vynikajúco, Max Zhang v úlohe konkurenčného majstra, v malej úlohe poteší spomínaný Mike Tyson a plno sympatických vedľajších postáv, ako učiteľka alebo policajt. Opäť nesklamal ani Wilson Yip, takže vizuálna stránka je skvelá, sadli mi lokácie aj atmosféra a akcia je tiež výborne zvládnutá. Takže ani po tretíkrát nad plným hodnotením nemusím premýšľať, vynikajúca akčná dráma bez jedinej väčšej slabiny. Jednotka je očakávane stále neprekonaná, ale tento tretí diel zase tak moc nezaostáva a páčil sa mi viac, ako dvojka. Ak to má byť skutočne koniec série a rozlúčka Donnieho Yena s väčšími akčnými filmami, nemohlo to dopadnúť lepšie. 90% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fantastická dramatická linka zaostřená na Ipovu manželku mě nutí dát plný počet. Vynikající souboje už možná nejsou tak šmrncovní jako v minulých dílech, ale za to přesnější a věrnější. Donnie Yen znovu skvělý. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Není nad to si tu vesměs západní kinematografii proložit něčím východním a vůbec nejlépe něčím hongkongským. Donnie Yen byl vždycky číslo 3 (Za Chanem a Li), ale rád na něj koukám, i přes jeho omezený výrazový rejstřík. Kung-fu se vždycky oháněl uměl a již tradičně má tenhle třetí kousek výborně zvládnuté akční pasáže, které prostě u hollywoodských spektáklů vidět zpravidla nejsou. U provazování příběhu to trošku drhne a Mike Tyson je jedno velké wtf, v závěru ale přijde i na nějaké ty emoce a celkově jsem se poměrně dobře bavil...7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice zábavná trojka, která zdatně kombinuje mrštnou a nápaditou akci, společně s dojemným důrazem na rodinné hodnoty - mimochodem zapojení Mika Tysona se ukázalo jako výborný tah a jeho momentky jsou zdaleka ty nejzábavnější na celém filmu, avšak zároveň se celý příběh posouvá do daleko silnější osobní roviny, než tomu bylo napřáklad ve dvojce. Tvůrci zároveň přitlačili na rozpočtu a na snímku je to poznat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možno je to iný "Ip Man" práve vďaka väčšej dávky emócií, možno už to nie je (pre niekoho) tak výnimočný "Ip Man" ako v predošlých troch častiach, no presto všetko, drží v rukách veľmi silné "karty". Na Mike Tysona ako herca sa spočiatku pozerá veľmi zvláštne, no samotný snímok, poprepletaný viacerými vetvami rôznych príbehov nijak nenudí. Na svoje si divák príde nie len po citovej stránke, ale i adrenalínovej. O lacnom počine teda nemôže byť ani reč (!), a keď sa k tomu pridá množstvo kvalitných súbojov v nápaditých choreografiách, tento kung fu počin len sťažka vo fanúšikovi bojových umení vzbudí sklamanie. Pred pár dňami som videl podobný snímok "Black Belt", no a verte neverte, najmä vďaka nemu koketujem s myšlienkou, že by si "Ip Man 3" možno zaslúžil aj vyššie hodnotenie. V spomínanom filme, vedenom v podobnom duchu dokazovania, "kto je lepší a kto nie", je totiž minimálne o dve tretiny menej bojových scén, pričom rozhodne viac obyčajných. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nebejt zas a znovu frenetických bitek a desítek nápaditejch chvatů, šel bych klidně mnohem níž. Po temným Raid jsem totiž nějak zapomněl, že je Yip Man z velký části mýdlovou operou, propagující důležitost bližních a nebezpečně žongluje s otázkou nutné lidské pospolitosti k dosažení vyšších morálních cílů. Duvenblejt. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ip man potřetí, aneb druhé cucání děje z ničeho, přičemž tady je to ještě o něco humornější, než-li v předchozím díle, mísí se tu dvě linie, jedna s potíráním zločinu, druhá s protivníkem z řad kung fu mistrů... Ani jedna z linií není dobrá, ta první je dokonce i směšná, za což může děkovat totálně bizarnímu Miku Tysonovi, který nejenže neumí moc hrát, ale i jeho střet s IP Manem je směšný asi stejně, jako rvačku z tv pohádek z osmdesátých let. Ono by se to také dalo říct poměrně jednoduše - je to několik zručně natočenejch rvaček, ovšem zabalených do tak pitomého scénáře a dialogů (linka s manželkou jedna velká zívačka hodná leda německých tv romantických konin). Nic víc, nic míň. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dobrou polovinu stopáže mě přepadaly obavy, zda-li tenhle díl dopadne dobře. Myšleno čistě filmařsky. Nechápejte mě špatně, ale rvačka co 5 minut, kdy se mlátí pomalu všecko co má ruky nohy příběhu rozhodně nepřidává. Samozřejmě klobouk dolů před 52letým Donnie Yenem. Naštěstí se v druhé polovině začínají dostavovat ty správné emoce. A Asiaté je rozhodně umějí. Prostě druhá polovina je zcela regulérní Ip Man jak jsme na něj zvyklí. Těžké životní zkoušky a divák rozumí že pro našeho hlavního hrdinu není kung-fu v jeho tíživé situaci to nejpodstatnější. Oceňuji že tvůrci přemýšlejí jak se sérií dále směřovat a beru tenhle díl jako závěrečný. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za tónů již notoricky známé melodie Kenji Kawaie se rozehrává třetí pokračování mistra Wing Chun Ip Mana ve výtečném ztvárnění Donnieho Yena. Z hlediska příběhového je třetí díl slabší než nepřekonatelná jednička, avšak není o nic horší než dvojka. Zajímalo by mě, nakolik korespondují události této části se skutečnými osudy sifu (asi nejfrekventovanější slovo v celém snímku :)) Ipa a do jaké míry jde o fantazii tvůrců. Ryzí radost setrvává z dechberoucích soubojových choreografií, které tradičně nacházejí silnou podporu ve zmíněné dynamické melodii Kenji Kawaie, jenž si s ústředním motivem dobře pohrává a různě jej modifikuje. Potěší též Mike Tyson v záporné roli a vzájemný souboj s Ip Manem má opravdový náboj, což se ovšem dá říci i o finálním střetu s konkurenčním mistrem Wing Chunu. Trochu zamrzí, že vztah Ipa s Brucem Lee je stále jen naťukáván a není mu věnován větší prostor. No, třeba se ho dočkáme v eventuálním pokračování. Skrze smutný, leč dlouhodobě předvídatelný závěr zvažuji i pátou hvězdičku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak dobré, ako jednotka a dvojka, no aj trojka ma niekoľko svetlých momentov a hlavne perfektnú choreografiu. Mike Tyson je obor oproti Donniemu a ich bitka je perfektná. Finále je tiež luxusne vymakané a príbeh ma tiež niečo do seba. 75% - 4* ()

Reklama

Reklama