Reklama

Reklama

VOD (1)

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Recenze (349)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Dobrý film so Stathamom" už začínal byť mýtus z dávnych čias. Ale podarilo sa. Miestami je to trochu srandovne melodramatické (hlavne na Knighta), ale stále milé a sympatické. Dokonca aj tá romantická línia je uveriteľná. Akcie málo, ale je úderná, k tomu tradične živý Knightov Londýn plný multietnickej "špiny" (zaznie aj slovenčina), zaujímavá polodetektívna zápletka... proste fajn. A možno prvý Statham, ktorého môžete pozerať aj s manželkou / frajerkou. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů s Jasonem, kde se moc nenasmějete. Překvapivě tu totiž Jason nesype hlášky, ale co víc, nezabíjí tu ani tuny nepřátel, aby tím vyhnal alespoň samotnou akčnost filmu. Vše tu působí poměrně realisticky, když tedy přijmete, že si tu Jason začne s jeptiškou. Pořád je to ale jeden z těch citlivějších, vážnějších a opravdovějších akčňáků, kde není důraz na hlavní postavu, jako spíš na emoce, což působí poměrně nestereotypním dojmem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $36,895Tržby Celosvetovo $8,345,000▐ klasický Statham, ktorý má stále nejaké tie grády aj keď s akciou skôr v medziach a skôr sa prikladá na dramatickú výstavbu /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jeden z vážnějších filmů se Stathamem. Mám rád jeho britské filmy. Je v nich méně akce, ale uváznou v hlavě. Btw po Safe další film, kde je Statham na začátku houmlesák. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Rozpolcenost, jak k této "stathamovce" a "knightovce" přistupovat, je důsledkem formální dvojakosti, kdy se ne zcela funkčně kombinují různé postupy (žánrovka naplňující revenge schéma a potlačující romanci, ambiciózní sociální drama s vyzněním relevantním k žitému světu). Přesto jde o příslib toho, že Steven Knight je nadějným režisérem a že Jason Statham i navzdory omezenému mimickému projevu dokáže být zajímavým hercem, jenž dovede svou šarži nápaditým způsobem variovat. Do kina ale raději vyražte jenom v tom případě, pokud jste příznivci tvorby prvního jmenovaného. Zavádějící kampaní, dvěma různými přístupy k filmu a jeho formálním strategiím se detailněji věnuji v recenzi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ALE POKOUŠEL JSEM SE UDĚLAT DOBROU VĚC“...... /// Komorní Statham (jakože víc člověk. Vobyčejnej…teda trochu…) ve filmu, se kterým klidně mohl přijet do Varů (mezi Travoltou a Stonem). Jason se snaží hrát (chlapče já vím, že s tím ksichtem to máš těžký…), mění kukuče (dokonce se i zasměje!) a všechno co dělá (pár bitek, opití jeptišky) je v rámci charakterního herectví a né jako prostředek ke zblbnutí blbýho diváka. Může za to bez debat Steven Knight, kterej se po Nigerijcích a Rusácích vrhá mezi Číňany (ale jenom trochu). Každopádně – když už nic, tak jde rozhodně o překvapivej kousek. A taky pomalej, snažící se vytěžit z charismatu a cesty ke spáse maximum. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Slyšel jsem, že Statham chce hrát jen v artovejch filmech. 2.) Vrátil jsem se z Afghánistánu a myslím, že Bůh chce, abych rozdával spravedlnost. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době tak moderní,silný film,že ho museli pojmenovat dvakrát! Scény z Londýna byly velkolepé, perfektní zachycení městského,drsného života na ulicích, kde zlo číhá téměř na každém kroku. Tenhle film je zcela odlišný od ostatních Stathamovek, zde nebylo úkolem zlikvidovat, co nejvíce nepřátel,což mi vůbec nevadí.. Příběh byl tak silně poutavý a sám o sobě napínavý, že se mi vykouzlil úsměv na tváři počas sledování filmu. Jsem příjemně překvapen, tohle je super a doporučuji všem.80% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem nečekal, že jeden z nejzajímavějších "oduševnělých" filmů, na které jsem za dlouhou dobu narazil, bude zrovna v hlavní roli se Stathamem. A ač se 99,9% času tváří drsně a měl kliku na tentokrát hlubší charakter, opravdu tu na mě zapůsobil i jako herec. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála akčních filmů, který vyhovuje mojí nátuře, takže já jsem byla spokojená. Celkem minimum mlátiček a Jason Statham se tady ukázal možná v trochu jiné podobě než jak je známý a byl bezvadný. Jo, na Redemption a Jasona se mně i přes trošku děravý scénář moc hezky dívalo. 3,5* ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se Statham rozhodl vypadnout z drtícího vlivu kamaráda Stalloneho a běžných akčních méně-rozpočtových jednohubek ... a nasedl nám do akčního dramatu, které vypadá moc hezky, má slušný rozpočet, funguje docela dobře, obsahuje velmi málo sestříhané souboje - což je největší priorita, jinak bych dal o stupeň méně v hodnocení - a také nějakou tu romantiku a jak již bývá zvykem, také otázky osobnostní a osobní psychické krize, otázky víry, náboženství ...aha vlastně!! Tohle jeho ani běžné akční filmy již neobsahují!! Tak to jsem se spletl, protože tvůrci nás na jedné straně otravují jeho nekompromisní brutalitou v rámci služeb pro čínské triády (což palec nahoru) s platonickým vztahem s jeptiškou a nadnesením otázek dobra a zla, víry v Boha apod!! A to teda sem si říkal (oba palce dolů ...), že tvůrcové přestřelili, protože to působilo trapně a na Stathama ještě víc trapně ... no budiž, uznal jsem to tvůrcům, protože jinak je film moc fajn. Každopádně je to prachsprostá vykrádačka Gybsonova Paybacku, což vytvoří někomu z počátku kyselý škleb, ale později nás přece jen Statham rozehřeje akcí, jak jsme zvyklí a až metrosexuálním vystupováním v dobré polovině záběrů ... navíc s tou hodně fajnovou choreografií. Nebylo to vůbec tak dobré jak jsem očekával,ale nebylo to ani vůbec špatné ... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Akční thriller pro ženy (pomalý film bez akce a napětí). Statný Statham, který může drtit koule oponentům jen apatickým nadzvednutím obočí, se stává směšnou pacifistickou karikaturou na vyhaslého válečného veterána deprimovaného hrůzností války, ve které sice zavraždil pět nevinných lidí a jde po něm jeho vlastní vláda, ale v roli sebedestruktivního londýnského bezdomovce získává zcela novou filozofickou rovinu. Čím více okeny vychlastá a čím více se nechává mlátit od pasáků děvek (kteří okrádají -> bezdomovce), tím více citu pro sociální spravedlnost získává. Jeho cesta za vykoupením pak nenabízí nic jiného, než decentní balení polské jeptišky a objednávání pizzy jeho bývalým sousedům ze smradlavé krabicové uličky za čínským bistrem. Nejakčnější pasáž filmu pak spočívá v tom, když vytáhne černoprdelnici z továrny na obchodování se vzduchem, a ukáže jí v galerii výstavu čuráků. Pseudodrama, ve kterém hraje mašina na zabíjení a přitom je mučena existenciálními dialogy a přístupem režiséra, který měl scénář plný akce a napětí, a udělal z něj raději nepovedený pokus o psychologickou sociální sondu, která se akčním způsobem vymyká běžným stereotypům akčních filmů. Úspěšně, tohle ve výsledku skutečně žádný akční film nebyl. Závěrečné pointa a dovršení sebedestruktivní povahy hlavní postavy, pak díky tomu vyznívá do ztracena (jako film samotný). 44% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Devět z deseti Stathamů mne dokáže spolehlivě pobavit, ale Joseph Smith alias Joey Jones mezi ně nepatří. Patrně proto, že je po celý film traumatizovaný, vyměňuje si moudra s rovněž traumatizovanou jeptiškou a těch pasáží, kdy někoho zábavně demoluje, je po hříchu málo. Při snaze o dramatický herecký výkon se navíc Statham pokouší uspět pohledem ztraceného jorkšíra, přičemž stále připomíná buldoka, který se chystá někomu zakousnout do krku. Prostě si myslím, že by se Jason neměl pokoušet hrát si na herce a měl by jen mlátit lidi. V tom je naprosto věrohodný. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Romantika (mimojiné) o vztahu bezdomovce a jeptišky - se Stathamem? A docela slušně funkční? Ano. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Když se táta rozhodl uspořádat maraton filmů s Jasonem Stathamem, neočekávala jsem, že v něm uvidím takovýhle počin. Navzdory všemu totiž pořád zapomínám, že je to vlastně Anglán a tím pádem v mé hlavě jaksi víc schopen obrození a vnitřního ponoru, ačkoliv to je z mé strany dost hloupé předpokládání. Oceňuji civilní a otevřený konec a krabicová scéna z náklaďáku je extrémně děsivá. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo, že se dívám na veselohrou, kterak se Zdeněk Pohlreich vytáhl z nuly na majitele mišelinské hvězdy, ale šlo to mnohem dál. Zdeněk se připletl do rvačky před hospodou, kde vaří ona věhlasná telecí líčka, která lze od podrážky houmlesácké botky odlišit jen jemnou nuancí v příchuti, a hned ho Vietnamci z Yum Yum foodu naverbovali jako gangstera. Zdeněk začne chlastat, poradí se s Vaňkem a zpřetrhá všechny vazby na "prakul". Zajde dokonce tak daleko, že začne dodávat instantní jídla pro elitu mezi houmlesy. Aby toho nebylo málo, v bytě obstarožního homosexuála zprzní Batmana a nakonec se rozhodne vrátit na začátek své kariéry, totiž zpět na ulici, kde je jedinou prioritou strkat si maršmelou do pusy. Vážení, ten film je divný. Uznejte sami, že takový scénář nemohl splácat nikdo normální.Tady by i Kevin Smith zaváhal, jestli vůbec do něčeho takového ulítlého jít. I když, Jay & mlčenlivej Bob by filmu už víc uškodit nemohli. Co vám budu povídat, skončí to dobře. To měl být spoiler. Pardon. A o tom to je. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Statham má bojový stres, vidí kolibříky, žije v krabici, vlasy má jak Losnův protikandidát a chlastá levnou pálenku. Než dáte fandové akce oči v sloup, bacha! On se dá do kupy a pak jen krade, vyhrožuje, mlátí, zabíjí a snaží se vykoupit z dávných hříchů.. David Ayer má Los Angeles, Steven Knight Londýn. Vykoupení Bláznivého Kolibříka Joea připomene tím střetem drsné, až na některé vedoucí funkce maskulinní kriminality a jemného, zdánlivě neposkvrněného ženského elementu Eastern Promises, ale tam byl na režisérské židli jiný kanón filmové formy. Objektivně to asi na čtyři hvězdy není, ale co mám dělat, když mám letitou slabost pro gangstery zpod okurky 30 st Mary Axe a hlavně, kde jinde se vám poštěstí vidět křemeňáka Jasona, jak se směje, brečí a líbá ožralou jeptišku? To je stejné terno, jako by jste viděli Sheldona Coopera jak vymlátí hospodu a pak si dá gangbang se třemi jeptiškami, co jsou střízlivé! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Stathamovka? Naštěstí nikoliv. Redemption je film, jaký by si ve své filmografii zoufale přáli mít Steven Seagal a Jean-Claude Van Damme. Ti se neustále protáčejí v rolích bývalých žoldáků, které tíží minulost a ve snaze o vykoupení své duše mordují členy městského podsvětí, tak nějak je to ale vždy ryze béčkové a k smíchu. Steven Knight (scenárista Východních příslibů) se ve svém režisérském debutu naopak snaží i na úkor akce jít seriózní cestou, v níž svého hrdinu za každou cenu netlačí do namachrované pózy alfa samce ani patetických dialogů. Joey Jones se snaží najít sám sebe, svůj cíl a místo ve světě, a i když je trénovaný zabiják, ne vždy je pohotový a schopný přijít se správným řešením. Ale snaží se, stejně jako se sakra snaží Jason Statham dokázat, že kromě pěstí a výhružných pohledů umí zahrát postavu o více než jednom rozměru. S takovým živelnějším a nerozhodnějším charakterem, než na jaký jsme u Stathama zvyklí, je také zřejmé, že ani film samotný není béčkem, které by přímočaře směřovalo k motivu pomsty. Pomsta totiž od začátku není jasným cílem, jak by se ze zde zveřejněného nepřesného obsahu mohlo zdát a hrdinovy se naskýtá mnoho cest a mnoho rozptýlení. Vše z toho už tu vlastně bylo (svět podsvětí, romance hlavního hrdiny), jen méně uvěřitelné a o dost tradičnější. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená mierne akčne ladená dráma s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh o vojnovom veteránovi, ktorý je na úteku pred spravodlivosťou a preto sa stal bezdomovcom, ale keď sa raz náhodou dostane do bytu bohatého muža, ktorý sa má vrátiť až za dlhší čas, rozhodne sa tu zostať a pomocou získaných prostriedkov znovu naštartovať svoj život. Vďaka svojim bojovým skúsenostiam dostane možnosť pracovať pre čínsku mafiu, ale stále mu najbližším človekom zostáva mníška pracujúca pre charitu. So spracovaním som veľmi spokojný, síce ešte zo začiatku to celkovo pôsobí predsa len trochu nedôveryhodne, ale po chvíli som sa už cez to preniesol a úplne si ma to získalo. Scenár je bezpochyby hlavným kladom tohto filmu, nevydá sa takými smermi, ako to na prvý pohľad vyzerá, ale funguje samostatne, je tu viacero výborných prvkov, práca pre mafiu, hľadanie vraha, no hlavne skvelo podaný vzťah s mníškou, dej je po celý čas veľmi zaujímavý, veľký priestor je venovaný túžbam a ich uspokojovaní, sú tu viaceré skvelé dialógové sekvencie, tu sa je skutočne na čo pozerať. A veľkým plusom je rozhodne európske prevedenie, ktoré sa vyhlo väčšine typickým klišé, nepôsobí to tak povrchne a filmu to dodáva veľmi príjemnú atmosféru. Takže žánrovo je to vlastne čistá dráma s troškou akcie a krimi. Akcie je tu veľmi málo a tá je celkom slušná. V tomto filme o ňu nejde takmer vôbec, takže jej malé množstvo mi vôbec neprekáža, vlastne by som sa bez nej aj úplne obišiel, ale aj tak sa tu nájdu tri obstojné súbojové sekvencie, ktoré sú slušne natočené a pôsobia aj správne drsne. Herecké obsadenie je výborné, Jason Statham v jednej zo svojich najlepších úloh, tu si ma veľmi získal, k tomu skvelá postava mníšky a zvyšné vedľajšie postavy už nemajú moc priestoru, ale ani tie nesklamú. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, na špičku to samozrejme nemá, ale príjemný vizuál, atmosféra a kvalitná práca s postavami, nemám si dôvod sťažovať. Tak tomuto hovorím veľmi príjemné prekvapenie, Jason Statham a jeho filmy ma v posledných rokoch už moc nebavili, ale toto je omnoho vyššia úroveň. Samozrejme to nie je žiadny akčný thriller, v ktorom bude hlavný hrdina likvidovať jedného protivníka za druhým, ale proti tomu vôbec nič nemám, dostal som celkom kvalitnú európsku drámu so skvelým scenárom a postavami. Ešte si to s radosťou niekedy pozriem. 80% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Statham umí překvapit. Všechny ty průměrné mlátičky už mi začali splývat a je sympatické vidět plešouna zase trochu hrát. PTS, které našemu jinak stoickému kliďákovi před očima spolu s kolibříky přehrává hrůzy války, dodává potřebnou hloubku. Marianelliho hudba hraje na emoce tak nenápadně až si ani neuvědomíte, že sledujete akční thriller. Romantická linie mezi gangsterem a jeptiškou najednou nepůsobí tak legračně. Všechno do sebe krásně zapadá a konec, i když by mohl být prvoplánově optimistický, do takového balastu nakonec přece jen nesklouzne. Nečekaně lidské drama odrážející všechny neduhy Londýna, od rozdílů mezi jednotlivými vrstvami, přes národní multietnicitu až po nadvládu Čínského impéria. ()

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama