Reklama

Reklama

Nejdivočejší Afrika

(seriál)
  • USA Wildest Africa (více)
USA / Velká Británie / Francie, 2010, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Série(2) / Epizody(13)

Navštivte nejúžasnější místa s divokou přírodou na africkém kontinentu. Povodí Nilu, kráter Ngorongoro, delta čeky Okavango nebo horský masiv Kenya nabízí podmanivý pohled na krásnou přírodu a její zvířecí obyvatele... Afrika je zemí velkolepých přírodních krás a odzbrojujících půvabů. Zároveň má skutečně divoké srdce. Tento výjimečný dokumentární seriál oslavuje nejpozoruhodnější prvky africké krajiny a přibližuje nekonečné exotické dálavy zdejší divoké přírody. Naše cesta povede z kolébky civilizace k nejúžasnějším přírodním divům světa. Vydáme se na safari, kde se potkáme s Velkou pětkou ikonických zvířat, odhalíme jejich tajné skrýše a vyletíme vysoko do nebe prohlédnout si krajinu z ptačí perspektivy. Ale protože žádné životní prostředí není odolné vůči změnám, zamyslíme se také nad tím, jaká nebezpečí Africe hrozí. Ať už jde o širokoúhlé letecké záběry nebo křišťálově čisté detaily, divoká fauna a flóra ještě nikdy nevypadaly na televizní obrazovce tak dobře. Špičkový zvuk věrně přibližuje ohlušující řev nezkrotného vodopádu i jemné bzučení a cvakání titěrného hmyzu. Etnická hudba tvoří rytmickou kulisu bohatého a pestrobarevného prostředí. Seriál zkrátka dokonale zachycuje černý kontinent v celé kráse. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

beso74 

všechny recenze uživatele

Dych vyrážajúce zábery divokej africkej prírody podporené erudovaným odborným a zároveň zaujímavým komentárom, to sú devízy dokumentárnej série, ktorá ukáže divákom tie najdivokejšie a najfascinujúcejšie miesta na čiernom kontinente ako napr. kráter Ngoro Ngoro, delta Okawango, Namibíjska púšť či očarujúca rieka Zambezi. Jednoducho toto treba vidieť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to operetně estrádní předvádět tyhle atraktivní místa v Africe, ale celkově z Africké přírody zůstaly již je ostrůvky přírody v národních parcích. Byly vykáceny lesy od rovníku na východ, západ, jih. Vznikla tím velká sucha následovaná vzdušnou erozí a horký vzduch je občas odfouknut i do Evropy jako vlna veder. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Ta nejparádnější a nejdivočejší Afrika, jakou si vůbec umíte představit se vám v tomhle ukazuje a navíc hodně zblízka. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý v jednotlivých častiach pekne preberá najpodstatnejšie časti Afriky. Prevedie nás od púštnych oblastí, či už Kalahari alebo Sahorou až po deltu Nílu, rieku Okavango. V každej časti sa snaží zobraziť nielen zvieratá, ktoré sa v danej oblasti nachádzajú a dokázali sa prispôsobiť podmienkam aké v Afrike panujú, ale aj staroveké kmene ľudí, prakticky našich potomkov. Je úžasné sledovať ako ľudia z oblasti Kalahari sa celý život neumývajú, ale svoje telá si čistia prachom. Alebo fungovanie dažďových pralesov, život zebier v oblasti, kde ja osobne by som vydržal pri tých teplotách asi hodinu. Zaujímavé, ale občas to malo svoje muchy preto "len" 4*. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Kmene z oblasti Kalahari sa celý život neumývajú, v púšti nie je dostatok vody. Namiesto nej používajú na očistu prach červenej farby. Každé ráno si ním pokryjú celé telo a rovnako aj vlasy. (vander19)

Reklama

Reklama