Reklama

Reklama

Útěk z planety Země

  • USA Escape from Planet Earth (více)
Trailer 1

Slyšeli jste už o planetě Baab? A věděli jste, že tam žijí zábavní modří ufoni, kteří mají dokonce svého národního hrdinu? Je to astronaut Scorch Supernova, expert na nebezpečné záchranné mise, u kterých mu nenápadně pomáhá jeho super inteligentní bratr Gary. Když na vesmírné stanici zachytí volání SOS z obávané planety Země, Scorch neváhá ani minutu a vydá se vstříc neznámému světu do hlubin vesmíru. Gary se ho snaží varovat, ale marně. Scorch se chytí do pasti a skončí v rukou lidí, kteří s ním nemají dobré úmysly. Garymu nezbývá nic jiného, než vymyslet dokonalý plán útěku z planety Země, aby zachránil Scorche a všechny své mimozemské přátele. (Mirius FD)

(více)

Recenze (105)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že dnešní možnosti umožňují daleko krásnější animace a příběh mě přišel také značně obehraný, odkazy na jiné filmy nefungovaly a návrat do dětského světa se rovněž nekonal, spíš naopak zůstal jsem v tom dospělém, kde peníze jsou na prvním místě. Vlastně ty dvě hvězdy jsou jen proto, že na poli animovaných filmů jsem absolutní laik a netuším zda ty ostatní jsou ještě blbější a nebo naopak hrají tu nejvyšší ligu. Lecos jsem schopen odpustit, ale vypočítavost mezi to nepatří. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $57,012,977Tržby Celosvetovo $74,617,406Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,308,527 //počet predaných kusov 161,262Tržby za predaj DVD v USA $5,684,596 //počet predaných kusov 297,866║ príbeh a animácia na úrovni v rámci možnosti a rozpočtu, slušne zábavné a miestami fajn uletené, slušný priemer /60%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi originálny scenár sa odráža od sľubného protikladu, že emzáci sú tí kladní a ľudia tí záporní. Animák pre nižšiu vekovú cieľovú skupinu s menšími nárokmi. Útek z planéty Zem je ďalší prípad. Iné trailery vás lákajú do kina a rozhodnete sa ísť na film vďaka nim, tu odhalíte tuctovú záležitosť, kde svieže nápady hľadáte ťažko. Útek to vie od slabšieho úvodu a málo zmení do finále, to musí prejsť veľkou kopou klišé. Tak, ako od Planéty 51 som si čo to sľuboval, tu som si nesľuboval nič, takže ani nič mimoriadne som nedostal. Pri konečnom zúčtovaní jasný priemer. Občas príde zaujímavý emzák, vizuálny nápad či instantný vtip. Ako celok Útek z planéty Zem neprináša veľa nového. Niektorí však môžu byť radi, že je tu trošku akčný, trošku vtipný a celkovo akceptovateľný film. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tie modré gebule mi prišli ako z animáku Megamind a chvíľku som aj rozmýšľal, či to nieje nejaký spin-off. Príbeh by nebol zlý (pre deti určite šokujúce odhalenie na záver) a aj keď sa neskôr pridajú k hlavný modrým hrdinom farebný a strakatý, nakoniec to aj to skončí pri modrej, pretože sú to nielen hlavné postavy, ale humor a akcie pre dospelých nemajú čo ponúknuť. Takže modrá je dobrá. 55% - 3* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Další pohádka na téma ufounci na zemi, trochu ohrané a ve všech případech i takřka identické, chvilkama se mi chtělo jít ještě o hvězdu níž, ale skládání jmen slavných rejžů mě docela pobavilo, stejně tak úvod a klišovité finále, navíc je tu docela povedené 3D: ***** , které je rozhodně lepší než ve většině průměrných 3D animáků, ač nejvyšší mety taky nedosahuje, několik trojrozměrných scének jsem si každopádně alespoň jednou zopakovala. 50% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

3D kino-verziu som síce nevidel, ale aj 2D domáca potešila. Je pravda, že sa jedná skôr o animák pre menšie publikum (s výnimkou scén, ktoré narážali na mená slávnych režisérov), nenájdete v ňom príliš veľa dvojzmyslov určených staršiemu publiku, ale čo, i tak je Útek z planéty Zem príjemnou zábavkou, ktorá síce neprináša v rámci filmu alebo žánru čokoľvek nové, ale za to vceľku fajn ubehne a dozaista neurazí. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo skutečně utrpení. Nejvýraznějším nedostatkem tohoto snímečku je to, že není ani malinko vtipný. Dokonce jsem si ho dopřál ve třech dimenzích, přičemž s výjimkou asi 2 až 3 scének jsem celou stopáž pozoroval dimenze pouze 2. Základní myšlenka příběhu byla rozhodně zajímavá a instruktážní video o životě na Zemi očima emzáků bylo také hrozně fajn a v podstatě také tím jediným vtipným. Příběh se velmi brzy přehoupne do sraček, ze kterých už se mu po zbytek stopáže nepodaří vyplavat. Všechny postavičky jsou hrozně nezajímavé a nudné. Vidím to tak, že se budu muset ponořit i s hodnocením hodně hluboko, protože tento počin je blbý snad v každém ohledu a nějaká pozitiva se dají vidět jen pod hodně tlustou lupou. Takže takový mírnější odpádek. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Kde by sa hľadal asi zbytočnejší, nezaujímavejší a nudnejší animák než je toto? ok, pár príkladov by som asi našiel... každopádne toto je fakt nuda, otras hrúza. Nepozerajte. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodovka s kopou parodických scénok. Scenáristický nič nové (rodinné hodnoty bla-bla), ale akcia je celkom solídna a hlášky ma pobavili. Škoda, že práve úsek filmu, ktorý ma ukázať, že IQ je niekedy viac ako svaly, je najmenej zaujímavý... O niečo slabšie ako MEGAMOZOG i MONŠTRÁ VS. VOTRELCI... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodný animák, jehož forma daleko přesahuje obsah.Tuna klišé (když pointu uhádnete po 5 minutách, je to blbý dokonce i na pohádku pro děti) minimum vtipů, dokonce i ta naše malá vačice se u toho docela nudila.Animace je sice pěkná, ale potenciál je strašně nevyužitý.V oblasti 51 se dalo určitě vytvořit zajímavější a rozmanitější prostředí včetně mimozemšťanů, kteří jsou navíc jen upravenou škálou z filmu Příšerky s.r.o. Jednou jsem vyprsknul smíchem a za to dám milosrdné 2*, víc ani ťuk, 40%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Animák, který svými hláškami pobaví spíše rodiče („Georgi! Lucasi! Jamesi! Camerone!“) a neochvějně stojí na rodinných hodnotách, kde si bratři přes svou rozdílnost pomáhají a doplňují se, a kde synové prozřou, že jejich otcové jsou rovněž hrdinové. Hodně věcí jsem doufal, že se nějak lépe vyřeší / uzavře / vysvětlí / vypointí. Šedí mimozemšťané, ta podivnost s otcem hvězdářem (kde to mělo nějakou pointu?), i ostatní mimoni jsou jen do počtu. Celkově příjemně oddechové, s pár skutečně dobrými hláškami či vtípky, ale celkově nedotažené a scenáristicky vlastně vachrlaté (když to srovnám s propracovanými animáky jako Příběh hraček nebo Megamysl). ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, ale oproti pixarovkám a pod. všetky vtípky určené naozaj pre detské publikum. Čo je trochu divné, lebo ponaučením z filmu je, že manželstvo je viac cool ako medzigalaktické dobrodružstvá... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Mimochodem, jmenuju se Bing, James Bing....... Hlavní hrdina letí na záchrannou misi do neznámé Galaxie na Temnou planetu, kde někdo volá o pomoc. Na této planetě, jde inteligence pozpátku a tou planetou je naše Země. Jak výstižné. CITÁT - Je čas to tu vyčistit........ Je to docela temný příběh, ale naštěstí je prošpikován humorem a to nejen černým. Mimozemšťané jsou graficky povedení a zábavní, ikdyž z některých jde strach. Převládá modrá barva. CITÁT - Ti tvoji modří idioti všechno zničili........ Je tu pár hlášek a situací z několika známých filmů. Například hláška Hasta la vista Halley, je předělávka hlášky Arnolda Schwarzeneggera Hasta la vista baby, dále tu je situace okolo 68 minuty, která evokuje sérii Vetřelec, můžeme tu vidět honičku ala Hvězdné války a nebo let Supermana. Prostě převzaté věci použité minimálně, aby to nevypadalo jako kopírace a potěšilo to vnímavého diváka. CITÁT - Myslím, že už jsem ti říkal, že přicházím v míru!!!....... Já se bavil, děti taky. Něco málo tomu chybělo, ale co se dá dělat, jako celek to funguje. DIALOG: HAWK (Steve Zahn) - Hele, nechcete nás unést? GARY (Rob Corddry) - Tohle mi neděláme. HAWK - Oni opravdu přišli v míru, to je úžasný............. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Asi to neurazí a koho to ještě neomrzelo, ten se i pobaví, ale mě už tahle animákovská šablona leze krkem. Pořád dokolečka ty samé rodinné zápletky, ty samé vtipné charaktery a jejich "nenucené vtípky", ty samé akce, emotivní chvilky.... Prostě výplach.. Když tyhle animáky začínaly, stálo to tolik peněz a úsilí, že si s tím tvůrci fakt pohráli a ledaskdy do toho dokázali vložit i nějákou tu myšlenku která přesahovala hranice rodinného animáku. Dnes už to jde tak snadno, že se z toho stala mechanická, tovární záležitost. Vtipný animák z pásové výrobní linky.... Jasně je to vtipné, relativně zábavné a uteče to jako voda, ale ........................ :/ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Čekal od toho snad někdo něco velkolepě inovativního? ~ Vypadá to pěkně, autoři si vyhráli s detaily, ale tohle nevzniklo kvůli Oscarům nebo dokonce něčemu dosud neviděnému. Tohle je standard přesně podle příručky. Najdete tu skutečně jen minimum něčeho, co byste již neviděli někde jinde. Ale víte co? Je to jedno. Odsejpá to a nebyl jsem natolik znuděn, že bych posouval v ději. Prostě jednohubka na jede deštivý večer (a je fuk, že dneska nepršelo :) ~ 2,5* ~ To stejné po sto padesáté. Ale uteče to, je to krátké ;) ~ (thx czmimi) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si že to bude asi velká slátanina,ale nakonec jsem se rozhodl,že se na film podívám.Byl jsem mile překvapen,protože se mi film líbil.Je pravda,že to byl film spíše pro menší děti,ale i tak tam byly dobré vtipy.Samozřejmě jsou Pixarovky a Disneyovky lepší,ale to vůbec nevadí,protože jsem se u filmu bavil a to je přece to hlavní .Animovaní ufounci jsou v poslední době hodně oblíbení v animovaných filmech a já se vlastně ani nedivím,protože to se dětem líbí.Dávám 4*.Hodnocení:70% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Uječený animák pro děti, který hned zapadne mezi tucty dalších animáků, které jsou všechny na jedno brdo. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Kopa obohratých scénok z rôznych animovačiek, ale zas obalené množstvom vtípkov, zábavy, relaxu... Mnoho nudných miest určite nenájdete. K tomu správne vybraná hudba (dokonca aj spievaná). Pekne vykreslené tváre všetkých postáv s kvalitne a rozumne zafarbenými odtieňmi. Chronologicky usporiadané a štylisticky priemerné. Trošku zráža propagandistická, politická manipulácia, po pravde, čiastočne je nahradená mierumilovnosťou tých mimozemských stvorení. Ale keď vypnete rozum, zabavíte sa. ()

Reklama

Reklama