Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V debutu polského režiséra Leszka Dawida se seznamujeme se svobodnou matkou Ki, která v životě hledá rovnováhu, životní lásku, práci a především zodpovědného otce pro svého dvouletého syna. S problémy, které přináší společenská pozice v moderní společnosti, se Ki vyrovnává po svém. S ironickým nadhledem a lehkou hlavou plnou ztřeštěných nápadů, do kterých spontánně zapojuje své přátele a s oblibou i cizí lidi. Neakceptuje stereotypní limity, které často role matek přinášejí, a život v osamění nahrazuje únikem do světa plného přátelské zábavy. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

fraktal 

všechny recenze uživatele

Inspirováno skutečnou matkou i událostmi. Črta z beznaděje. Film nepokoušející se o "řešení" či jakoukoliv "proměnu" hlavní hrdinky. Prostá deskripce zde zcela dostačuje k vykreslení naprosto bezútěšného života antihrdinky, která naprosto netuší. Ani mi tak příliš netušíme, "co s tím". Filmu by IMHO daleko více slušela krátší stopáž (třeba i 6x)! ()

flakik 

všechny recenze uživatele

Tohle, že byl slabý odvar předlohy, která v reálu žije? To si teda fakt nedovedu představit. Zajímavý příběh na téma, o kterém se moc nemluví - mladá žena, která je "vězněm" svého dítěte a chce si užívat života plnými doušky. Zajímalo by mě jen, zda hlavní hrdinka je opravdu Polka, nebo má i příbuzenství z Ukrajiny, svým zevnějškem mezi ostatními velmi vynikala. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Já být Mikem a nebo jejími kamarádkami, tak ženu Ki pěkně svinským krokem. Slova jako „prosím“ a „děkuji“ totiž v případě Ki patří spíše do té pasivní slovní zásoby. Potřebuju. Pohlídej. Pomoz. Odvez. Vyzvedni. Udělej. Těžko se pak může divit, že na to zůstala sama... Tabáková lobby zřejmě opravdu funguje. Zatím ve všech festivalových filmech (snad krom Máme papeže!) se hulí o sto šest... 70% ()

Jester_X 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o neřízené střele jménem Ki, která krom svého života komplikuje i ty ostatní. Film ovšem nestaví Ki do přímé opozice s většinovou společností, její přátele vypadají spíše jako demoverze jí samotné a především nemají malé dítě, na jehož přítomnosti film stojí. Proto hlavní souboj nemusí Ki vybojovat s okolním systémem, ale především sama se sebou a k určité rozvnováze dojde až přijme alespoň nějakou část zodpovědnosti. Film jako takový není špatný. Leszek Dawid a jeho spolupracovníci zřejmě ovládají velmi dobře své řemeslo, a tak pomocí formálně zajímavě zvládnutých momentů dokázali udržet místy upadající tempo filmu. Režisér zjevně měl mnoho nápadu, některé z nich i ve svém díle naznačil, ale žádné nedokázal v dalším plánu dotáhnout do konce. Škoda, že si nedopřál, či mu nebylo dopřáno více času na tvorbu samotného díla. ()

baba.milan 

všechny recenze uživatele

Příběh je o tom, jak jedna žena milující zábavu možná více než svého malého syna se postupně vnutí svým přátelům do života nebo do bytu, totálně jim ho převrátí a nemůže se pak divit, když jí tito přátelé nakonec vyhodí a odmítnout jí jakkoliv pomoct. Snad většina jí už musí od začátku nenávidět jako člověka i jako matku, ačkoliv se zdá být přátelská a ačkoliv se zdá, že už bude sekat dobrotu, tak to na konci pěkně zkazí. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama