Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Skvělý, moralisticky nepřehnaný film! Jak mě normálně zhlédnuté filmy v poslední době neberou, tadyto mě chytilo už od začátku. A sportovní téma vůbec nevadilo - ba naopak. Kolik filmů je o běhu? (Mimo běh Forresta Gumpa, samozřejmě.) Citlivě, až dojemně podáno. Už od okamžiku, kdy se kouč sám snažil pochopit život svých svěřenců tím, že se do něj byť jen dočasně zainteresoval. Velmi hezky vyobrazen život chudé, latinskoamerické komunity v kontrastu s rčením „když se chce, tak to jde.“ Odcházel jsem od filmu na pokraji řevu. 95% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $44,482,410Tržby Celosvetovo $44,632,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,016,075 //počet predaných kusov 43,200Tržby za predaj DVD v USA $4,771,583 //počet predaných kusov 170,516║ Kevin Costner sa chytil druhej šance a ide z jedného úspešného projektu do druhého čo mu moc prajem, príjemný pohodový snímok /60%/ ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat jeden z tych pozitivnych filmov , i ked existenciu tzv. americkeho sna po financnej krize uz dost spochybnujem. Tu vsak nejde az tak o tzv. americky sen, ale o volu a silu prekonat prekazky a stat sa v niecom dobrym. Tuna konkretne ide o to, ako par latinoamerickych chlapcov naucit behat a a vitazit v kadejakych sutaziach - uz sa ani nepamatam, jaxa to presne volalo. Kazdopadne pozitivny film o tom, ze sa oplati mat sen a ist si za nim : 80 % ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasické sportovní drama ze školního prostředí se vším dobrým i špatným co k tomu patří. Trenér White musí bojovat s předsudky, aby nakonec pochopil, že studenti z McFarlandu pro něj nemusí být jen lístkem k návratu zpět k lepšímu životu, ale že se zároveň může mnohé naučit od nich. Scénář pracuje s mnohými šablonami, s některými lépe, s jinými hůře. Pojmenováním trenéra a následným popichováním blokuje čtení o bílém muži, co přišel zachraňovat hispánce, to se podařilo. Smutné ale je, že v průběhu děje předsudky boří pomocí stereotypů. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Film z produkcie štúdia Walta Disneyho nebol taký sladký, ako som očakávala. Výberom scén je pomerne triezvy, skoro až dokumentárny. Je jednak o vzniku týmov cezpoľného behu na amerických univerzitách v 80-tych rokoch, ako aj o živote v hispánskych mestečkách v Kalifornii v tej dobe. Kevin Kostner ako tréner White je dobrý, ale nie je to zase mimoriadna úloha. Je skôr zaujímavé sledovať život jeho rodiny v novom prostredí. Záver filmu „podľa skutočných udalostí“ nebol až taký stopercentný happyend, a preto bol zaujímavý až do konca. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama