Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesorovi mystických vied zavraždí rodinu skupina štyroch mladíkov. Profesor po útoku ako jediný prežil a končí nehybný na nemocničnom lôžku. Polícia s vyšetrovaním stojí na mŕtvom bode. Zo svojej takmer smrteľnej postele prahne po pomste a na pomoc vzýva okultné sily. Masaker plný hnevu a pomsty sa začína... (brutale)

Recenze (2)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Sekáček na maso je můj oblíbený nástroj (sám vlastním tři), proto mně název tohoto filmu zaujal. Termínu "mystické vědy" jsem se smál asi pět minut, přesto to má docela slušnou atmosféru (hlavně díky té úchylné kameře a pořád opakujícím se art brut obrazům), která asi měla být lovecraftovská, ale je mnohem chatrněji vystavěná. Má to docela dobrou splatterovou zápletku (něčím, třeba v nightclubové scéně, mi připomněla naprosto geniální Se7en), poněkud nesourodou, ale celkem sympaticky ulítlou kameru, nízkorozpočtovou výpravu a stupidní, naprosto nekonzistentní scénář, který se snaží zajímavou zápletku zpracovat těmi "nejosvědčenějšími" technikami. Gore efekty nejsou nijak zvlášť vydařené, ale ta zkrvavená hlava se zaraženým sekáčkem vypadá pěkně, vůbec první masakr je natočen na nízký rozpočet docela zajímavým způsobem - i když meatcleaver má překvapivě jen velmi malou úlohu. Zobrazeny jsou hlavně následky práce s ním a ne až tak samotná činnost. Samostatnou kapitolou je závěr, celkem slušný nápadem, ale naprosto nezvládnutý technicky. Krev má ve filmu minimální úlohu, je to docela slušně atmosférický, nízkorozpočtový, přesto však nadprůměrný horror béčkového žánru. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie práve najbystrejší študenti sa svojmu profesorovi postarajú o terno v jeho živote. Profesor však robil profesúru v obore okultných vied a privolávať tvorov z obrazu, to on vie. Niečo, čo sprvu vyzerá ako zástupca school slasheru sa neskôr mení v monster horor, kde ale tvora vidíme až pri jeho poslednej vražde. Alebo žeby sa zavraždenému brutálna pomsta iba zazdala? Každopádne, nízky rozpočet sa stará o svoje a a okrem lacnej výpravy tu stretneme množstvo divných fúzkatých típkov (vrátane mrocha vyšetrujúceho detektíva), ktorí pred natáčaním filmu asi ešte nestihli vytriezvieť od omamných látok. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Christopher Lee je sice uveden v titulcích, ale údajně neměl ponětí o tom, že ve filmu vůbec hraje. Úvodní a závěrečná sekvence, v níž hovoří jako vypravěč, měla být původně natočena pro úplně jiný film a ve filmu byla použita jen proto, aby se stala lákadlem. Lee později tvůrce žaloval. (gjjm)

Reklama

Reklama