Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Recenze (211)

golfista 

všechny recenze uživatele

Oldřich Nový ve své nejlepší formě se stejnými partnerkami jako v Kristiánovi. Já mám ale tenhle film raději především kvůli přítomnosti Jana Pivce. Také titulní skladba Slunečnice byla ve své době velkým hitem. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komedie, která je sice trochu naivní, ale podle mě to k tomu patří. Navíc skvělý Oldřich Nový (kterého jinak moc ráda nemám). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když jedna z nejlepších scén (Nataša Gollová vs. personál hotelu a psychiatr) se odehrávala už na začátku filmu, nesmělé oťukávání s Oldřichem Novým je nesmírně dojemné...i to, jak se hlavní ženská hrdinka snaží bý strašně veselá. CO ŽE TO JE? ŘÍMSKÁ ČTYŘKA. NO VIDÍTE. NĚKDO BY TŘEBA ŘEKL: TŘI ZÁPALKY... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mě jak příběh plynul, pak přišel dějový uzlík, pak zase plynul, pak další uzlík a pak se to krásně a lehce zakončilo, navíc ty prvorepublikový herečky kočky na ty se fakt dívám rád. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

I v nejmenších rolích hvězdně obsazená komedie sice má stejné ústřední herecké trio jako Kristián, jeho kvalit přeci jen nedosahuje. Ale i tak je to báječná zábava. Zvlášť Gollová má dostatečný prostor pro svůj komediální talent. Konec se mi zdál trošku uspěchaný, jinak namám námitek. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To je furt "gentlemani dřív kloktali voňavku než políbili dámu" a potom člověk vidí, že stejně jenom mladou holku opili a potom na ní začali loudit. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vcelku zábavná jednohubka třeba na nedělení odpoledne, které dominuje živelná a roztomilá Nataša Gollová za přitakávání kvalitně obsazeného hereckého ansáblu. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě barvotiskový příběh byl režií i s očividnou chutí hrajícími herci rozehrán do bravurní veselohry, která sice nedosahuje kvalit KRISTIÁNA, ale ani za nimi příliš nezaostává. Ponuré prostředí chátrajícího hotelu se tak mění v takřka shakespearovské jeviště a nenudí ani salonní paralela skvěle zastávaná především nedoceňovanou Adinou Mandlovou. I trio Novotný-Pešek-Pivec, trio rázných, rozverných i dynamických mladíků, svou profesí se stále vracejících do neuspořádaných hospodářských a sociálních poměrů třicátých let, rázně tvrdí muziku. Přímo logem filmu je SLUNEČNICE Inky Zemánkové a ji doprovázejícího souboru Jaroslava Maliny, jednoho z nejproslulejších kapelníků a hitmakerů své doby. Rozvernost této veselohry nevychladla ani po desetiletích. Nevychládá ani divák všech generací, který ji zhlíží či již zhlédl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obyčajný nápad, s ktorým by sa v dnešnej dobe ani nepohlo a tvorcovia by nad ním len mávli rukou. Boli však časy, keď sa z podobného jednoduchého nápadíku dali robiť divy. A Frič ich nadhodnotil nie jeden. Ostáva nám už len pozerať na takéto príjemnosti, ktoré dokážu často omnoho viac, než na čo vyzerajú. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Skvost ! Příjemné pokoukáníčko, zasněníčko, pan Oldřich Nový jako nesporně nějvětší legenda našeho filmu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Předělávky do kulis mi vadí. I když Frič odchovaný Lamačem měl svým způsobem na remake nárok. Ale Nataša by nedokázala Anny Ondru přehrát, ani kdyby se roztrhala. Někdo holt umí, někdo zase ne. Kdo neví, o čem mluvím, nechť se podívá na originál z roku 1933. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Niekto by trebárs povedal: tri zápalky. Ja bez váhania dávam štyri, Pretože tri zápalky predsa znamenajú v konečnom dôsledku IV. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Historie naší domácí tvorby je velice pestrá a bohatá. Když přeskočím počáteční éru němých filmů, je mým koníčkem sledování filmů od 30. let až zhruba po první polovinu 90. let (ovšem zde shledávám světlá místa jen skutečně mimořádně). Tzv. filmy pro pamětníky, ve kterých zářily herecké hvězdy tehdejší doby jako Vlasta Burian, Oldřich Nový, Jaroslav Marvan, Theodor Pištěk, Hugo Haas, Čeněk Šlégl a spousta dalších, považuji za absolutní vrchol naší tvorby, který doposud nebyl (a předpokládám, že už nikdy nebude) překonán. A Hotel Modrá hvězda patří na pověstný piedestal hned vedle těch nejlepších Burianových filmů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií Martina Friče, propracovaná a přitom stojící na velmi jednoduchém nápadu. A když se Nataša Gollová opije, je ještě roztomilejší než běžně. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Stává se mi stále častěji, že první polovina filmu je mnohem lepší než ta druhá. Je to dost možná způsobeno mnou samým a neschopností udržet se v pozoru po celou dobu, nebo skutečně takové spoustě snímků zkrátka docházejí baterky. Po vynikající první půlce se v jednu chvíli film stává skoro otrokem písně Slunečnice a poté až do konce to již zdaleka není tak zábavné jako na začátku. ()

Zloděj kol 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie evropského střihu. Všichni zúčastnění jsou ve vrcholné formě, k tomu Slunečnice, co víc si přát. Další odhalení nedoceněného komediálního talentu Jana Pivce a neodolatelný sólový výstup Ference Futuristy "Apríl!". Ještě jednou natočit takový film... ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Tato krásná pohádka se sladkými hereckými výkony mě vždy potěší. V ten laskavý svět, který je u filmů "pro pamětníky" tak často označován za naivní, je přece čas od času nutné věřit! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Milý snímeček s "povalečskou" trojkou Peškem, Pivcem a Novotným obývající opuštěný hotýlek v Praze a nová majitelka nadělají takových vylomenin.. :-) Jedna z těch svěžích a okouzlujících lehkých komedií první půle minulého století. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná ( hlavně v dnešní době triků a akce ) na nedělní dopoledne, jejíž stáří filmu naopak prospívá (zraje jako víno ). ()

Reklama

Reklama