Reklama

Reklama

Noc v synagoze

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Fiktivní příběh o setkání Adolfa Hitlera (J. Suchý) a J. V. Stalina (J. S. McIntosh) v dobách, kdy ještě nevěděli, co z nich jednou bude. Hitler maluje obrázky a nemá na zaplacení účtu ve vídeňské hospodě, ten za něj zaplatí mladík ze Sibiře Koba Stalin a tak se seznámí. Oba však už mají rysy své povahy. Hitler poté ukradne punčochu dívky Brunhildy (T. Ženatá), která má přinášet jen štěstí a úspěch. K jeho smůle mu ji ale před bitvou u Stalingradu ukradne pro změnu Stalin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Aky 

všechny recenze uživatele

Přátelé, tak tohle je nádhera! Nepamatuji, kdy jsem se tak výtečně pobavil. Politická a historická inteligentní legrácka o setkání Hitlera a Stalina uprostřed války v odlehlé synagoze. Všechno, co patří k Semaforu a tvorbě Jiřího Suchého - slovní hříčky, chytlavé písničky, inteligence, nadhled, sebeironie - zde zůstává, ale odehrává se v krajině, kam tohle divadlo obvykle nechodí; což je asike škodě, protože mu to opravdu svědčí. Hitler: "Heil já!" Nebo: "Už se ten stálinskej rybník nahání..." ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Po revolúcii sa vrátil do Českej republiky Jethro Spencer McIntosh, pôvodným menom Jiří Sehnal a spoločne so Suchým pripravili, v roku 2000, podľa jeho textu divadelnú hru Noc v synagóge. Ale verejnosť túto hru neprijala, obaja sa zhodli, že vina je asi v názve a tak ju premenovali na Tajomstvo Brunhildinej pančuchy. Suchý hral Hitlera a Jethro Stalina. Každý vtip, každý nápad v hre bol odmenený smiechom a potleskom. Dej je o stretnutí Adolfa Hitlera a Stalina v jednej viedenskej kaviarni a ako to všetko dopadlo. ()

Reklama

Reklama