Ze Sydney do Tokia: Jakkoli (TV seriál)
Charley Boorman: Sydney to Tokyo by Any Means
Dokumentární
Velká Británie, 2009, 6x60 min
Hrají:
Charley BoormanObsah
Anglický dobrodruh Charley Boorman proslul cestováním na motorce po Evropě, Asii a Africe s hercem Ewanem McGregorem. Tentokrát se bez svého hvězdného přítele pokouší dostat ze Sydney na sever přes Tichomoří (Austrálii, Papuu Novou Guineu, Indonésii, Filipíny a Taiwan) a nakonec dorazit do Tokia v Japonsku. Tentokrát však Charley neabsolvuje svoji cestu jen na motorce, ale využije místní dopravní prostředky a místní znalosti. Doprovázet ho bude skupina místních, kteří mu během putování pomohou vyhledat jedinečné příběhy a osobnosti. (oficiální text distributora)
Petfruf
Charley je sympaťák, vtipálek a dobře se na něj kouká. To, že cestopis není jenom o ježdění na motorkách (i když jich za celou cestu vyzkoušl opravdu hodně) je pro mě jenom plus (ne, že bych tedy jeho cesty s Ewanem nesledovala). Jsem ráda, že se člověk podívá jak se mění etnické složení od Austrálie po Japonsko, různé zvyky a tradice, krajina, ale zároveň je cestopis odlehčený o spousty klasických informací, které se dají najít v jakémkoli normálním dokumentu či na internetu. Osvěžující pořad!(17.2.2012)
sator
Jedno přísloví pravý: Není nic horšího než zcestovalý blbec(30.4.2012)
Kalidor_
Jen málokdy se mi zatím stalo, že by mě nějaký cestopisný seriál takhle zaujal abych se netrpělivě těšil na nové díly. Charley Boorman v tomto "road movie" na vlastní pěst tentokrát necestuje s kamarádem Ewanem McGregorem, ale sám o sobě je ne-li větší sympaťák než Ewan. Charleyho putování exotickými zeměmi (mezi Sydney a Tokyem) bylo plné exotických zážitků, někdy i dobrodružné a hlavně nesmírně poutavé (viz. má závislost na tomto pořadu).(20.2.2012)